paidia koronoios
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Του Άγγελου Τζίτζιρα*

Μαθητές και καθηγητές βρίσκονται σε καραντίνα με πολύ αρνητικά αποτελέσματα στην εκπαιδευτική διαδικασία – αν και προκύπτουν και μερικά θετικά και κυρίως η απόλυτη διαπίστωση ότι λείπουν δεξιότητες μαθητών και εκπαιδευτικών στις νέες τεχνολογίες και στον ψηφιακό κόσμο, δεξιότητες που δίνουν νέα πνοή στην εκπαίδευση, και οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν με συγκροτημένο τρόπο.

Μερικά από τα θετικά αποτελέσματα θα έλεγε κανείς είναι ότι πλέον η ΝΔ ως κυβέρνηση αναγκάστηκε να υιοθετήσει το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ που είχαμε ξεκινήσει από το 2009 για την εκπαίδευση μέσω διαδικτύου ξεκινώντας τα τηλεμαθήματα (με όσα μεγάλα προβλήματα έχει σήμερα η τηλεκπαίδευση π.χ. ότι δεν έχει ξεκινήσει σε όλα τα σχολεία). Βέβαια εκτός αυτού οι μαθητές έχουν χρόνο για ξεκούραση και διάβασμα για τις πανελλήνιες, εφόσον όπως  φαίνεται οι πανελλήνιες θα αναβληθούν για Ιούλιο με Σεπτέμβριο (;).

Μερικά από τα αρνητικά είναι πως οι μαθητές ιδιαίτερα οι νεότερες ηλικίες χάνουν την επαφή με το σχολείο και την εκπαιδευτική διαδικασία με αποτέλεσμα να είναι πιο δύσκολη η επιστροφή στα σχολεία για αυτούς. Εκτός αυτού όσο θετική και να είναι η μεταφορά των πανελληνίων για πιο μετά είναι και αρνητική, εφόσον άλλοι μαθητές έχουν ήδη κανονίσει το πως ήθελαν το καλοκαίρι τους άλλοι για να πιάσουν μια δουλειά ώστε να μαζέψουν στην άκρη ένα χρηματικό ποσό και γενικά για να ξεκουραστούν μετά από όλο αυτό το άγχος.

Γενικά η καραντίνα έχει φέρει πρωτίστως αρνητικά αποτελέσματα για τα οποία πολλοί μαθητές ειδικά αυτοί οι οποίοι θα δώσουν πανελλήνιες έχουν βρει πως θα τα καταπολεμήσουν ως έναν βαθμό, αφού είναι πιο εξοικειωμένοι στις νέες τεχνολογίες από τις μεγαλύτερες ηλικίες και άρα με μεγαλύτερη ευκολία θα μπορέσουν να μείνουν σπίτι .

Βέβαια οι μαθητές ανεξάρτητα από την ηλικία επιθυμούν να έχουν το καλοκαίρι για να ξεκουραστούν ή να κάνουν ότι επιθυμούν και λογικό εφόσον ιδικά στην Ελλάδα ο καιρός το καλοκαίρι είναι ανυπόφορος και αδύνατο για να μείνει κάποιος σε μια τάξη.

Το υπουργείο, αν και δεν γίνεται να ανοίξει τα σχολεία, μπορεί να βοηθήσει τους μαθητές ώστε να μην υπάρχουν κοινωνικές ανισότητες μεταξύ τους όπως πχ ένα χρηματικό ποσό ως προς τις οικογένειες με παιδιά οι οποίες δεν έχουν ίντερνετ στο σπίτι ή σταθερό υπολογιστή. Εκτός αυτού χρειάζεται ένα σύστημα εκπαίδευσης μέσω διαδικτύου, το οποίο όντως θα μπορέσει να αντέξει όλο αυτό τον μεγάλο αριθμό μαθητών και καθηγητών οι οποίοι θα συνδέονται σε αυτό.

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό είναι σοβαρή και το κράτος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, όχι μόνο να παίρνει μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας αλλά την ίδια ώρα να παίρνει μέτρα για τους μαθητές και τους οικονομικά αδύναμους.

 

 

[i] Μαθητής Γ΄ Τάξης του 1ου ΓΕΛ Κερατσινίου,

μέλος της Γραμματείας του Τομέα Παιδείας του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Επιβίβαση στο μετρό
Μετρό : Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν 2,5 ώρες νωρίτερα από αύριο στη Γραμμή 2
Πρόωρο κλείσιμο τεσσάρων σταθμών στη Γραμμή 2 από αύριο – Σε ισχύ ειδικές ρυθμίσεις και έκτακτη λεωφορειακή γραμμή
Μετρό : Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν 2,5 ώρες νωρίτερα από αύριο στη Γραμμή 2
bullying
Σοκ στην Πάτρα: Μαθήτριες Γυμνασίου ξυλοκόπησαν 13χρονη και κατέγραφαν την επίθεση με κινητό
Βία ανηλίκων στην Αχαΐα: Επιτέθηκαν σε 13χρονη στον δρόμο για το σπίτι – Αναζητείται η μαθήτρια που βιντεοσκοπούσε
Σοκ στην Πάτρα: Μαθήτριες Γυμνασίου ξυλοκόπησαν 13χρονη και κατέγραφαν την επίθεση με κινητό
ναζι
Φως στα απόρρητα έγγραφα του Γιόζεφ Μένγκελε: Η Ελβετία υποκύπτει στις πιέσεις των ιστορικών για τον «Άγγελο του Θανάτου» των Ναζί
Υπόθεση Μένγκελε: Η Ελβετία ανοίγει τα «απόρρητα» αρχεία για τον «Άγγελο του Θανάτου» του Άουσβιτς
Φως στα απόρρητα έγγραφα του Γιόζεφ Μένγκελε: Η Ελβετία υποκύπτει στις πιέσεις των ιστορικών για τον «Άγγελο του Θανάτου» των Ναζί
μπατι
Πολιτιστική γέφυρα Ελλάδας - Κίνας: Οι Κινέζοι αρχαιολόγοι στην Πανεπιστημιακή Ανασκαφή Δουρούτης στα Ιωάννινα
Στρατηγική συνεργασία στην Αρχαιολογία: Η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων υποδέχτηκε την Κινεζική Κλασική Σχολή
Πολιτιστική γέφυρα Ελλάδας - Κίνας: Οι Κινέζοι αρχαιολόγοι στην Πανεπιστημιακή Ανασκαφή Δουρούτης στα Ιωάννινα