Thumbnail
Προειδοποίηση της ΔΟΕ - «Τελεσίγραφο» από τους ξενοδόχους

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. από την πρώτη στιγμή, το βράδυ της Πέμπτης 19 Μαρτίου, όταν εκδόθηκε η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας που ανέφερε «Το Υπουργείο τουρισμού με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία ανακοινώνει την απόφαση της Κυβέρνησης για αναστολή της λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως το τέλος Απριλίου με την υποχρέωση να λειτουργεί 1 ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η απόφαση θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23ης Μαρτίου», ήρθε σε επαφή με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε να υπάρξει άμεσα ρύθμιση ώστε να εξασφαλιστεί η παραμονή εκατοντάδων εκπαιδευτικών των νησιωτικών περιοχών της Ελλάδας που αναγκαστικά (λόγω της έλλειψης προσφοράς σε κατοικίες) διαμένουν σε δωμάτια ξενοδοχείων.

Όλο το πρωί της Παρασκευής 20 Μαρτίου σε επικοινωνία με τους προέδρους των τοπικών Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. συλλέξαμε αριθμητικά στοιχεία τα οποία και θέσαμε υπόψη της πολιτικής ηγεσίας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τεράστιο ζήτημα δημιουργείται για περίπου 100 συναδέλφους πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κω, 50 στη Ρόδο, 20 στην Κάλυμνο , 15 στη Λέρο, 20 στο Λασίθι χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρχουν περιπτώσεις οι οποίες δεν έχουν τεθεί υπόψη μας. Η απάντηση που λάβαμε από την πολιτική ηγεσία ήταν ότι υπήρξε επικοινωνία με το Υπουργείο Τουρισμού ώστε να εφαρμοστεί και για τους αναπληρωτές συναδέλφους μας ό,τι ισχύει και για τα σώματα ασφαλείας που υπηρετούν στη Θράκη και στα νησιά.

Μέχρι στιγμής, όμως, ένα 24ωρο πριν την εφαρμογή του μέτρου το μόνο δεδομένο του οποίου γινόμαστε κοινωνοί είναι η ειδοποίηση-τελεσίγραφο που δέχονται οι συνάδελφοι από τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων ότι από αύριο τα μεσάνυχτα δεν μπορούν να διαμένουν πλέον στα δωμάτιά τους και θα είναι άστεγοι.

Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει και να ανακοινώσει άμεσα τις αποφάσεις που θα διασφαλίσουν το αυτονόητο για τους συναδέλφους μας, να έχουν δηλαδή στέγη να μείνουν στις περιοχές, μακριά από τις οικογένειές τους, όπου προσφέρουν της υπηρεσίες τους στη δημόσια εκπαίδευση κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Kαμπανάκι από την EFSA για τα δύο πιο τοξικά τρόφιμα της αγοράς στην Ευρώπη

Βαθμολογίες κάτω από τη βάση... να φάνε και οι κότες! Μα τι συμβαίνει επιτέλους;

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 9/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

esoterikon_3.jpg
Νέες προσλήψεις σε Δήμους: 677 θέσεις εργασίας με έγκριση του ΥΠΕΣ
677 νέες προσλήψεις σε ΟΤΑ: Θέσεις εργασίας σε Δήμους με εγκρίσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών – Έρχονται προκηρύξεις για συμβάσεις ΣΟΧ σε όλη τη χώρα
Νέες προσλήψεις σε Δήμους: 677 θέσεις εργασίας με έγκριση του ΥΠΕΣ
zesti (3)
Καύσωνας: Πότε τελειώνει το βασανιστικό θερμό κύμα – Η πρόβλεψη του Θοδωρή Κολυδά
Αλλαγή σκηνικού με ενίσχυση των ανέμων και πτώση 6-7°C – Πότε έρχεται η «ανάσα» δροσιάς σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο
Καύσωνας: Πότε τελειώνει το βασανιστικό θερμό κύμα – Η πρόβλεψη του Θοδωρή Κολυδά