Πιθανή η διεξαγωγή των πανελλαδικών μέσα στο καλοκαίρι λόγω κορονοϊού
Αναστολή λειτουργίας των σχολείων για πάνω από τρεις εβδομάδες θα σημάνει δραστικά μέτρα, όπως μείωση της ύλης, επέκταση του σχολικού έτους και μετακύλιση της ημερομηνίας των πανελλαδικών - Ως ευκαιρία για την εξέλιξη των δεξιοτήτων όλων χαρακτήρισε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση η υπουργός Παιδείας

Προς παράταση των πανελλαδικών εξετάσεων στην περίοδο του καλοκαιριού προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας, εάν η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων ξεπεράσει τις τρεις εβδομάδες. Αυτό τόνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε τηλεοπτική της εμφάνιση, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, το βράδυ της Τρίτης.

Η ίδια, αναφερόμενη στις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον κορονοϊό επεσήμανε ότι ενδεχόμενη αναστολή λειτουργίας των σχολείων για πάνω από τρεις εβδομάδες θα σημάνει τη λήψη δραστικών μέτρων, όπως μείωση της ύλης, επέκταση του σχολικού έτους και μετακύλιση της ημερομηνίας των πανελλαδικών εξετάσεων.

Απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν θα διεξαχθούν οι πανελλαδικές το Σεπτέμβριο, η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι δεν είναι στόχος η διεξαγωγή τους τότε, αλλά το υπουργείο προσανατολίζεται για παράταση προς το καλοκαίρι, εάν αυτό απαιτηθεί τελικά. Όμως, όπως σημείωσε η κ. Κεραμέως, δεν υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα έως τώρα. Στόχος είναι δε η διεξαγωγή των πανελλαδικών όσο πιο κοντά στην κανονική ημερομηνία έναρξης.

Για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι θα εξεταστούν όλα τα δεδομένα και ότι οι όποιες ανακοινώσεις θα γίνουν αρκετά πριν τη λήξη της έως τώρα προθεσμίας που είναι η 24η Μαρτίου.

Αναφερόμενη στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι δεν καλύπτεται μέρος της διδακτέας ύλης, παρά μόνο επιλύονται απορίες και ερωτήματα, ενώ γίνεται εμβάθυνση σε συγκεκριμένα θέματα. Τόνισε δε την εντυπωσιακή, όπως τη χαρακτήρισε, συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών στη διαδικασία.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στη Γ' Λυκείου καλύπτει έως τώρα 19 νομούς της Ελλάδας, ενώ μέχρι την Παρασκευή ή τη Δευτέρα το υπουργείο ευελπιστεί ότι θα εφαρμοστεί σε όλους.

Παράλληλα, η υπουργός απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στην εξ αποστάσεως διδασκαλία, καθώς και να αποτελέσει ευκαιρία για εξέλιξη των δεξιοτήτων όλων.

Σε ερώτηση για το κλείσιμο των εκκλησιών, η υπουργός δήλωσε οι χώροι λατρείας όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων είναι και τόποι συνάθροισης κοινού. Η κυβέρνηση παρακολουθούσε στενά τη συμπεριφορά των πολιτών και περίμενε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου. Έπειτα ανέλαβε δράση. 

Η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι ανά πάσα στιγμή ακούμε τους ειδικούς και με βάσει τις συστάσεις τους προχωρούν στη λήψη μέτρων, τα οποία έχουν κλιμακωθεί με το πέρασμα των ημερών.

Όπως τόνισε, όλα τα μέτρα έχουν συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εφαρμογής, όπως και στα σχολεία, και αν χρειαστεί θα ανανεωθούν οι προθεσμίες ισχύος.

σχετικά άρθρα

To συγκινητικό «αντίο» του Σωτήρη Τσιόδρα στο Μανώλη Γλέζο (Βίντεο)
To συγκινητικό «αντίο» του Σωτήρη Τσιόδρα στο Μανώλη Γλέζο (Βίντεο)
«Θέλω να απευθύνω σήμερα και εγώ το χαιρετισμό στον άνθρωπο που ήταν ο πρώτος ήρωας της Εθνικής Αντίστασης με το κατέβασμα της σβάστικας από την...
To συγκινητικό «αντίο» του Σωτήρη Τσιόδρα στο Μανώλη Γλέζο (Βίντεο)
Παρατείνεται η προθεσμία καταχώρισης δικαιολογητικών στο ΟΠΣΥΔ για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών
Παρατείνεται η προθεσμία καταχώρισης δικαιολογητικών στο ΟΠΣΥΔ για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών
Με απόφαση της Σοφίας Ζαχαράκη έως Παρασκευή 24 Απριλίου
Παρατείνεται η προθεσμία καταχώρισης δικαιολογητικών στο ΟΠΣΥΔ για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών