ΑΣΕΠ: «Βροχή» προσλήψεων στο Δημόσιο - Ανοίγουν 11.000 μόνιμες θέσεις

Εκπαίδευση 0

Αφήστε να φύγουν και οι διευθυντές από τα κλειστά σχολεία, γίνονται και ηλεκτρονικά οι διοικητικές λειτουργίες

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Πληθαίνουν οι φωνές στελεχών της εκπαίδευσης που ζητούν να επιτραπεί στους διευθυντές -και άλλους εκπαιδευτικους- να φύγουν και αυτοί από τα κλειστά σχολεία. Με ανακοίνωσή της η Α-Γ ΕΛΜΕ Β' Αθήνας τοποθετείται στο θέμα

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν  Δ1α/ΓΠ.οικ. 16838 Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Υγείας (Φ.Ε.Κ. 783/τ.Β/10-3-2020) αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων της χώρας. Εξαίρεση της προσωρινής απαγόρευσης υπάρχει για τις διοικητικές υπηρεσίες και λειτουργίες.

  • Επειδή από την ασαφή διατύπωση του νόμου δεν προκύπτει καμία υποχρέωση φυσικής παρουσίας για τους εκπαιδευτικούς ή τους Διευθυντές των Σχολείων, δημιουργεί αυθαίρετες ερμηνείες από τι Διευθύνσεις, δημιουργώντας σύγχυση ως προς το ποιες θεωρούνται «διοικητικές λειτουργίες» ενός σχολείου και ποιοι πρέπει να τις εκτελέσουν.
  • Επειδή η αυθαίρετη ερμηνεία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το πνεύμα του νομοθέτη της υπ’ αριθμόν Φ.Ε.Κ. 42/τ.Α/25-2-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Για την προστασία και τον περιορισμό της διάδοσης του covid-19.

 Την άμεση απόσυρση των αυθαιρέτων εγκυκλίων των Διευθύνσεων και της Περιφέρειας για την υποχρεωτική παραμονή των Διευθυντών στα Σχολεία.

α) Την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση του κοινού όπου αυτό είναι εφικτό.

β) Την δια ζώσης εξυπηρέτηση του κοινού για αιτήματα που δεν μπορούν να διεκπεραιωθούν ηλεκτρονικά, αφού προηγηθεί τηλεφωνική ή ηλεκτρονική συνεννόηση για την ημέρα και ώρα με το Διευθυντή της σχολικής μονάδας.

Για την Α-Γ ΕΛΜΕ Β’ Αθήνας

Ο Πρόεδρος

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Οι 20 σχολές με τα περισσότερα μόρια που τρυπάνε το ταβάνι

Ν. Φαραντούρης: «614 εκατ. ευρώ στα φροντιστήρια» – Καταγγελίες για ενδείξεις καρτέλ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Η «πιο δυσάρεστη» λέξη της αγγλικής γλώσσας έχει ελληνική προέλευση

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση