Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε και ο πρόεδρος τη Ιατρικής Σχολής Αθηνών καθηγητής Πέτρος Σφηκάκης, ο οποίος μιλώντας στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη εξήγησε τι ακριβώς συνέβη: «Την Τετάρτη εμφάνισα κακουχία και πυρετό που έφτασε το 37. Ως γιατρός αλλά και εφαρμόζοντας τις οδηγίες τις οποίες τόσες ημέρες δίνουν οι ειδικοί σκέφθηκα τον κορονοϊό και δεν πήγα στην εργασία μου, δηλαδή στο Λαϊκό νοσοκομείο».
Ο κ. Σφηκάκης και την επόμενη ημέρα, την Πέμπτη δηλαδή, συνέχισε να έχει τα ίδια συμπτώματα και το τεστ που είχε ήδη πραγματοποιήσει για τον κορονοϊό βρέθηκε θετικό. «Νόσησα ελαφρά. Ακολούθησα τις οδηγίες των ειδικών και όσον αφορά τη διερεύνηση του κορονοϊού. Σήμερα Παρασκευή δεν έχω κανένα σύμπτωμα και προτίθεμαι να παραμείνω στο σπίτι μου όσο χρειαστεί για να μην είμαι μεταδοτικός για τους άλλους. Στόχος μου είναι προστατεύσω τους γύρω μου.
Μένουμε σπίτι λοιπόν» καταλήγει ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής που μίλησε αποκλειστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Οι χώροι του νοσοκομείου απολυμάνθηκαν και το «Λαϊκό» λειτουργεί κανονικά μετά τη θετική διάγνωση του προέδρου της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online
Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις
Alfavita Newsroom