ΣΕΠΕ Αθηνά: Αλληλεγγύη στον διωκόμενο διαδηλωτή της 26ης Φεβρουαρίου
Καταδικάζουμε την αναίτια σύλληψη διαδηλωτή Γ.Χ, εργαζόμενου μηχανικού, μετά το τέλος της πορείας διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν την Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020, φοιτητικοί σύλλογοι, εργατικοί-συνδικαλιστικοί φορείς και κοινωνικές οργανώσεις προς την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.

Φοιτητές, εργαζόμενοι και μέλη συλλογικοτήτων συμμετείχαν σε αυτή τη διαδήλωση διαμαρτυρίας για περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας του τελευταίου διαστήματος.

Μετά το πέρας της διαδήλωσης, δυνάμεις της αστυνομίας επιτέθηκαν απρόκλητα στο πλήθος και συνέλαβαν τον συνάδελφο Γ.Χ στην οδό Πανόρμου όπου και βρίσκονταν αποχωρώντας από την συγκέντρωση.

Κατά την ώρα της σύλληψής του, δέχθηκε χτυπήματα και τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ του απαγορεύτηκε για πολλές ώρες η μεταφορά σε νοσοκομείο και η αναγκαία ιατρική περίθαλψη. 

Στον διαδηλωτή απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής, της απόπειρας σωματική βλάβης και της οπλοκατοχής, οι οποίες είναι προφανώς αβάσιμες και ανυπόστατες.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη της στο διωκόμενο συνάδελφό και ζητάμε την απόσυρση του σαθρού κατηγορητηρίου, την άμεση παύση κάθε δίωξης και την αθώωσή του.

Απαιτούμε, επιπλέον, να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες ασκήθηκε σε βάρος του βία, από αστυνομικά όργανα, που του προκάλεσε σοβαρότατο τραυματισμό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε - Τι αλλάζει

Το νέο σήμα που μπαίνει στους δρόμους – Τι σημαίνει η πινακίδα με το λουλούδι;

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Πανελλήνιες 2025: Στατιστική — Όχι ένα, αλλά πέντε επαγγέλματα σε μία σχολή
Πανελλήνιες - Μηχανογραφικό 2025: Η Στατιστική ως «ελβετικός σουγιάς» σπουδών - Δεν υπόσχονται «κοινωνικό κύρος» όπως η Ιατρική ή η Νομική, ούτε...
Πανελλήνιες 2025: Στατιστική — Όχι ένα, αλλά πέντε επαγγέλματα σε μία σχολή