evros_kastanies
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ για το προσφυγικό - «Ιδιαίτερη συγκίνηση προκαλεί η εγρήγορση που έδειξαν οι κάτοικοι των ακριτικών περιοχών»

Με οργή και αγανάκτηση παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες τα τεκταινόμενα στα ανατολικά μας σύνορα (Έβρος, νησιά Ανατολικού Αιγαίου). Το φασιστικό καθεστώς του Ερντογάν, αφού απέλυσε 20.000 εκπαιδευτικούς και άλλους 150.000 Δημοσίους Υπαλλήλους, αφού σφαγίασε τους Κούρδους, που κατοικούν στις ανατολικές επαρχίες της Τουρκίας και εισέβαλε παράνομα στη Συρία, τώρα ξεκινά έναν υβριδικό πόλεμο σε βάρος της χώρας μας.

Χρησιμοποιώντας χιλιάδες δυστυχισμένους ανθρώπους, που διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον, ο φασίστας Ερντογάν προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τη χώρα μας με την ανεξέλεγκτη είσοδο χιλιάδων μεταναστών στις ανατολικές περιοχές της Ελλάδας και έτσι να προκαλέσει την πλήρη κατάρρευση των κρατικών δομών. Είναι προφανές ότι η Ελλάδα αδυνατεί να φιλοξενήσει 1.500.000 ανθρώπους, που επιθυμούν να φύγουν από την Τουρκία για τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Είναι επίσης βέβαιο ότι, όσοι μετανάστες εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας, θα παραμείνουν εδώ, αφού οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν κλείσει τα σύνορά τους.

Οργή και αγανάκτηση επίσης δημιουργεί η στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με ελάχιστες εξαιρέσεις χωρών-μελών, η Ευρωπαϊκή Ένωση επέλεξε, για άλλη μία φορά, να παίξει τον ρόλο του Πόντιου  Πιλάτου. Αντί να υπάρχει μία σύσσωμη καταδίκη του καθεστώτος της Τουρκίας, που εκμεταλλεύεται ελεεινά δυστυχισμένους ανθρώπους και προκαλεί ασύμμετρο πόλεμο σε βάρος κράτους-μέλους της, η γραφειοκρατία των Βρυξελλών επέλεξε να ακολουθήσει και πάλι μία κατευναστική πολιτική προς την Τουρκία, η οποία έχει αποδείξει με πράξεις την παντελή έλλειψη σεβασμού για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές Δίκαιο.

Είναι πασιφανές ότι στο τιτάνιο αγώνα υπεράσπισης της πολιτικής και κοινωνικής ομαλότητας της χώρας μας , είμαστε μόνοι. Ο ελληνικός λαός, διαπίστωσε με έκπληξη, ότι στη σύγχρονη εποχή ο πόλεμος μπορεί να γίνει και με άλλα «όπλα».

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκαλεί η εγρήγορση που έδειξαν οι κάτοικοι των ακριτικών περιοχών στον αγώνα αυτό, στηρίζοντας με κάθε τρόπο τις δυνάμεις που ανέλαβαν την υπεράσπιση των συνόρων μας. Όλοι, όσοι συμμετέχουν στο τιτάνιο αυτό έργο, είναι άξιοι επαίνων. Οι Έλληνες απέδειξαν, για άλλη μία φορά, ότι στις δύσκολες στιγμές δρουν με ομοψυχία. Η σκέψη μας πηγαίνει επίσης στους εκατοντάδες μαθητές μας του ακριτικού Έβρου, αλλά και στους συναδέλφους μας, που επιτελούν το έργο τους καθημερινά λίγα μέτρα μακριά από  τον τόπο των εχθροπραξιών.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι το μεταναστευτικό-προσφυγικό δεν προκλήθηκε από την πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων. Η Τουρκία του Ερντογάν και αυτοί που τον στηρίζουν , προκάλεσαν το μακελειό στη Συρία και γενικότερα στη Μέση Ανατολή δημιουργώντας εκατομμύρια πρόσφυγες με την άφρονα πολιτική τους την τελευταία δεκαετία. Οι χώρες αυτές να πληρώσουν το τίμημα της πολιτικής τους.

Ε.Ε ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανελλαδικες
Πανελλαδικές 2026: Τα περσινά στοιχεία δείχνουν νέα πίεση στα Τμήματα Φυσικής
Οι 684 κενές θέσεις του 2025, η ΕΒΕ και οι χαμηλές επιδόσεις στη Φυσική δημιουργούν προβληματισμό λίγο πριν από τις φετινές εξετάσεις
Πανελλαδικές 2026: Τα περσινά στοιχεία δείχνουν νέα πίεση στα Τμήματα Φυσικής
Παιδί με αυτισμό παίζει παιχνίδι
Αυτισμός: Ποια σημάδια εμφανίζονται νωρίς; Και πώς διαφοροποιούνται ανά ηλικία
Αν και η διάγνωση συνήθως τίθεται μετά τα 2 έτη, τα πρώτα σημάδια μπορούν να εμφανιστούν ήδη από τους πρώτους μήνες ζωής.
Αυτισμός: Ποια σημάδια εμφανίζονται νωρίς; Και πώς διαφοροποιούνται ανά ηλικία
asfaleia_aytokiniton.jpg
Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα: Το φαινόμενο των πειραγμένων χιλιομέτρων
Ένα ανησυχητικό φαινόμενο καταγράφεται στην ευρωπαϊκή αγορά μεταχειρισμένων οχημάτων, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό αυτοκινήτων που αλλάζουν χώρα πώλησης...
Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα: Το φαινόμενο των πειραγμένων χιλιομέτρων