Καταγγελία: Έδιωξαν μαθητές από σχολεία επειδή ταξίδεψαν στην Ιταλία
Όπως καταγγέλλουν γονείς μαθητών, εκπαιδευτικοί στα Ιωάννινα έδιωξαν μαθητές από τα σχολεία, ενώ τους απαγόρευσαν να παραβρεθούν σε αποκριάτικα πάρτι τους εντός των σχολικών μονάδων

Καταγγελίες γονέων για τις συμπεριφορές ορισμένων εκπαιδευτικών σε σχολεία των Ιωαννίνων δημοσιεύει το Epiruspost.

Σε δύο τουλάχιστον απ’ αυτά, ένα Γυμνάσιο και ένα Λύκειο, την Παρασκευή οι εκπαιδευτικοί έδιωξαν μαθητές τους επειδή πριν από μερικές ημέρες είχαν ταξιδέψει με τις οικογένειές τους στην Ιταλία ενώ τους απαγόρευσαν να παραβρεθούν στα αποκριάτικα πάρτι των συμμαθητών τους εντός των σχολικών μονάδων. Το περίεργο είναι ότι από την περασμένη Δευτέρα τα παιδιά αυτά παρακολουθούσαν κανονικά τα μαθήματά τους, χωρίς να έχει προκύψει το παραμικρό πρόβλημα υγείας από την επίσκεψη στην Ιταλία και χωρίς να έχουν κανένα σύμπτωμα γρίπης.

Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες σε ορισμένα σχολεία και χωρίς να υπάρχει κεντρική οδηγία από το Υπουργείο Παιδείας, διαβάστηκε ανυπόγραφο κείμενο με το οποίο καλούνταν μαθητές που έχουν ταξιδέψει στην Ιταλία να παραμείνουν στα σπίτια τους τις επόμενες ημέρες.

Οι διαμαρτυρίες των γονιών από τις συμπεριφορές αυτές ήταν εύλογες και απολύτως δικαιολογημένες ενώ κάποιοι εγγράφως την ερχόμενη Τρίτη θα ζητήσουν εξηγήσεις από την αρμόδιες διευθύνσεις της εκπαίδευσης.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που δεν υπάρχει κανένα κρούσμα του επικίνδυνου ιού στην Ήπειρο και κυρίως την στιγμή που το Υπουργείο Παιδείας ζητά ψυχραιμία!!!

«Ψυχραιμία είναι η μαγική λέξη» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση της Υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη..

«Εμείς έγκαιρα είχαμε στείλει την εγκύκλιο με τις απλές καθημερινές οδηγίες από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ. Είμαστε σε καθημερινή συνεχή επαφή με τους αρμόδιους φορείς, με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, το υπουργείο Υγείας, έτσι ώστε να προστατεύσουμε τον πληθυσμό», πρόσθεσε η υφυπουργός, μιλώντας για «το μήνυμα της ψυχραιμίας, της πρόληψης και του πολύ καλού συντονισμού όλων των αρμόδιων φορέων».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ)
ΕΑΠ: Σε ΦΕΚ ο αριθμός προσφερόμενων θέσεων το νέο ακαδημαϊκό έτος
Πόσους φοιτητές θα υποδεχθεί το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο το ακαδημαϊκό έτος 2026 - 2027 στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών που...
ΕΑΠ: Σε ΦΕΚ ο αριθμός προσφερόμενων θέσεων το νέο ακαδημαϊκό έτος
2ο Μαθητικό Φεστιβάλ
«Ερευνητές της ζωντανής μνήμης»: Το 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Τοπικής – Προφορικής Ιστορίας Χαλκιδικής στα Νέα Μουδανιά
«Ερευνητές της ζωντανής μνήμης»: Το 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Τοπικής – Προφορικής Ιστορίας Χαλκιδικής στα Νέα Μουδανιά
«Ερευνητές της ζωντανής μνήμης»: Το 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Τοπικής – Προφορικής Ιστορίας Χαλκιδικής στα Νέα Μουδανιά