Βόλος: Επέστρεψαν οι μαθητές γυμνασίου που βρίσκονταν στην Ιταλία
Στο Βόλο έφτασαν τα ξημερώματα της Τετάρτης οι έντεκα μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βόλου και οι δύο συνοδοί εκπαιδευτικοί τους

Οι μαθητές συμμετείχαν σε πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών –erasmus στην Περούτζια της Ιταλίας.

Η εν λόγω περιοχή της Ιταλίας συγκαταλέγεται στις «μη επικίνδυνες», παρόλα αυτά οι γονείς των παιδιών, εξέφρασαν την επιθυμία να επιστρέψουν τα παιδιά τους πίσω στο Βόλο. Σύμφωνα με το magnesianews.gr, οι μαθητές με τους καθηγητές τους, έφτασαν στην πόλη, ενώ ο διευθυντής του σχολείου βρήκε λεωφορείο για να μεταφέρει μόνο την βολιώτικη μαθητική αποστολή, από την Αθήνα στον Βόλο απευθείας.

Μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού και την καραντίνα, που τέθηκαν πολλές ιταλικές επαρχίες, οι γονείς θορυβημένοι, ζήτησαν να επιστρέψουν τα παιδιά τους πίσω στο Βόλο. Οι συνοδοί καθηγητές, σύμφωνα με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ Σωκράτη Σαβελίδη, κινητοποιήθηκαν και με μεγάλο κόπο κατάφεραν και βρήκαν εισιτήρια επιστροφής.

Η μαθητική αποστολή, αποχώρησε χθες από την Περούτζια, που θα πρέπει να σημειωθεί πως ήταν μία περιοχή μη επικίνδυνη για εμφάνιση κορωνοϊού, ταξίδεψε στη Ρώμη απ’ όπου και αναχώρησε για την Αθήνα αεροπορικώς.
Ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Βόλου κανόνισε να μεταφερθούν τα παιδιά και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί με λεωφορείο από την Αθήνα στο Βόλο.

Να σημειωθεί πως ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, που από την πρώτη στιγμή βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία και με τους μαθητές στην Ιταλία και με τους γονείς τους, αλλά και με άλλους γονείς μαθητών σχολείων του Βόλου, θα υποδεχόταν τα παιδιά στο Βόλο, την ώρα έλευσής τους με το λεωφορείο.

Μιλώντας στο magnesianews.gr ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Βόλου κ. Καραφέρης ανέφερε πως οι μαθητές επέστρεψαν στο Βόλο και στις οικογένειές τους τα ξημερώματα.

«Όλα κύλησαν ομαλά. Τα παιδιά έφτασαν στο Βόλο και στις οικογένειές τους. Δεν ασθενεί κανένα παιδί. Περιμένουμε να εξομαλυνθούν τώρα τα πράγματα, να ρίξουμε τους τόνους και να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα», είπε χαρακτηριστικά ο Διευθυντής του σχολείου.

με αντιδράσεις κάποιων γονέων, που επιθυμούσαν να τεθούν σε καραντίνα τα έντεκα αυτά παιδιά, ο κ. Καραφέρης σημείωσε πως με τους γονείς υπάρχει ένας γόνιμος διάλογος και συνεννόηση, ενώ σημείωσε πως αρμόδιο για να δώσει περαιτέρω οδηγίες, εφόσον χρειαστούν, είναι το Υπουργείο Παιδείας. Ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Βόλου επανέλαβε τέλος πως κανένα από τα παιδιά δεν νοσεί και υπογράμμισε πως θα πρέπει να πέσουν οι τόνοι για το θέμα.

Αντιδράσεις γονέων

Στο μεταξύ έντονες και πιεστικές ήταν οι αντιδράσεις αρκετών γονέων του 1ου Γυμνασίου Βόλου, οι οποίοι ζητούσαν τα τεθούν σε καραντίνα τα παιδιά, που ήρθαν το πρωί στο Βόλο από την Ιταλία, φοβούμενοι τυχόν μετάδοση του ιού!
Την ίδια στιγμή, ορισμένοι γονείς του 5ου Γυμνασίου Βόλου και του 2ου Ν. Ιωνίας ζητούν να μπουν σε καραντίνα και Ιταλοί μαθητές που βρίσκονται στον Βόλο, καθώς ταξίδεψαν από την Ιταλία, όταν εμφανίστηκε ο ιός.

Η Διεύθυνση του 1ου Γυμνασίου Βόλου με έγγραφό της προς τη Δευτεροβάθμια κατέθεσε τα ερωτηματικά της σχετικά με τη λήψη περαιτέρω μέτρων ασφαλείας, έγγραφο το οποίο η Διεύθυνση προώθησε και στην Περιφέρεια και στο Υπουργείο Παιδείας και αναμένει απαντήσεις.

Από την πλευρά της η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας μεταφέρει κάθε αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας, το οποίο και θα δώσει τις απαραίτητες κατευθύνσεις.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικος
Αυτοδίκαιη αργία στους εκπαιδευτικούς και στο Δημόσιο: πότε επιβάλλεται, πότε όχι και γιατί δεν είναι «απλή υπόθεση»
Πότε ένας εκπαιδευτικός ή ένας δημόσιος υπάλληλος τίθεται αυτομάτως εκτός υπηρεσίας – Τι προβλέπει ο νέος νόμος για την αυτοδίκαιη αργία
Αυτοδίκαιη αργία στους εκπαιδευτικούς και στο Δημόσιο: πότε επιβάλλεται, πότε όχι και γιατί δεν είναι «απλή υπόθεση»
axiologisi-ekpaideftikon
Σχολεία: Αλλαγές στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ώστε να συνδεθεί άμεσα με δείκτες ποιότητας, λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας
Aρχίζει η αξιολόγηση και των μονίμων εκπαιδευτικών σε πολλές περιοχές ανά την Ελλάδα - Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να αυξηθούν οι σχολικοί...
Σχολεία: Αλλαγές στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ώστε να συνδεθεί άμεσα με δείκτες ποιότητας, λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας