Βίντεο: Η στιγμή που αστυνομικός σημαδεύει φοιτητές μέσα στην ΑΣΟΕΕ
Καταγγελίες για απειλές και χρήση δακρυγόνων και βίας σε βάρος φοιτητών εντός του ιδρύματος

Βίντεο από το σοβαρό περιστατικό στην ΑΣΟΕΕ, κατά το οποίο αστυνομικός απείλησε με όπλο φοιτητές και φοιτήτριες του ιδρύματος, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο twitter καταγράφεται η στιγμή του περιστατικού:

Όπως καταγγέλλει η Ενωτική Πρωτοβουλία ΑΣΟΕΕ, οι φοιτητές αντέδρασαν όταν ο αστυνομικός επιχείρησε να συλλάβει μικροπωλητή μέσα στο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Τότε τράβηξε πιστόλι και, όπως φαίνεται στο βίντεο, σημαδεύει προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Λίγο αργότερα διμοιρία των ΜΑΤ φυγάδευσε τον αστυνομικό της ασφάλειας, κάνοντας χρήση δακρυγόνων, κρότου λάμψης και βίας.

Η καταγγελία και η εικόνα που δημοσιεύει η Ενωτική Πρωτοβουλία ΑΣΟΕΕ:

Την Δευτέρα 24/02 γίναμε μάρτυρες ενός πρωτοφανούς περιστατικού αστυνομικής αυθαιρεσίας στην σχολή μας. Συγκεκριμένα άντρας της ασφάλειας αποπειράθηκε να συλλάβει μικροπωλητή μέσα στον χώρο της ΑΣΟΕΕ. Όταν φοιτητές που υπήρχαν στον χώρο αντέδρασαν στο περιστατικό ο αστυνομικός μπήκε στην σχολή βγάζοντας ΟΠΛΟ στοχεύοντας και απειλώντας τους φοιτητές ότι θα τους ρίξει. Στην συνέχεια φυγαδεύτηκε με την βοήθεια διμοιρίας των ΜΑΤ τα οποία πέταξαν κρότου λάμψης και ξυλοκόπησαν φοιτητές φτάνοντας μέχρι την είσοδο της σχολής.

Γεγονός που έρχεται να προστεθεί στο όργιο αστυνομοκρατίας και καταστολής που βιώνουμε από την αρχή της χρονιάς στην σχολή μας. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την εισβολή των δυνάμεων καταστολής στο προαύλιο της σχολής και ομηρίας 200 φοιτητών, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τα ΜΑΤ είχανε κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών στο εσωτερικό της σχολής δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Όλα αυτά έρχονται ως επακόλουθα της πολιτικής της κυβέρνησης η οποία εξαπολύει επίθεση στην παιδεία και στα συμφέροντα των φοιτητών καταργώντας το άσυλο και προσπαθώντας να επιβάλλει το δόγμα νόμος και τάξη. Για όποιον δεν είχε πειστεί μέχρι τωρα αυτή είναι η πραγματική εικόνα της κατάργησης του ασύλου δηλαδή αστυνομικοί να οπλοφορούν και να απειλούν φοιτητές ότι θα τους πυροβολήσουν.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

Οφείλουμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Ολοι/ες στην Γενική Συνέλευση του φοιτητικού μας συλλόγου Τετάρτη 26/2 13.00 αμφ. Α!

Αστυνομικός με όπλο σημαδεύει φοιτητές της ΑΣΟΕΕ! Την Δευτέρα 24/02 γίναμε μάρτυρες ενός πρωτοφανούς περιστατικού...

Gepostet von Ενωτική Πρωτοβουλία ΑΣΟΕΕ am Montag, 24. Februar 2020

 

σχετικά άρθρα