b_09_ekpaideutikoi
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τι δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας σχετικά με τους μαθητές που επιστρέφουν εσπευσμένα στην Ελλάδα λόγω κορονοϊού

Η επιστροφή από την Ιταλία στην Ελλάδα των μαθητών τεσσάρων σχολικών μονάδων στην Κεντρική Μακεδονία έχει δρομολογηθεί, έπειτα από τη σχετική οδηγία που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, λόγω εξάπλωσης του κορονοϊού στη γειτονική χώρα.

“Είμαστε σε διαδικασία επιστροφής των μαθητών, θα γίνουν όλα στην ώρα τους και όπως πρέπει”, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

“Μιλώ συνεχώς με τους διευθυντές των σχολείων και τους υπευθύνους των αποστολών. Τα παιδιά είναι όλα πολύ καλά στην υγεία τους και με εξαιρετικά ακμαίο ηθικό, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εφαρμόζουμε σε συνεργασία με τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και τις οδηγίες που μας δίνονται. Θα επιστρέψουν τα παιδιά άμεσα, εντός των επόμενων ημερών θα είναι στα σπίτια τους υγιέστατα και χωρίς κανένα πρόβλημα. Θεωρώ ότι θα πάνε όλα καλά. Είμαστε σε ανοιχτή γραμμή με όλους τους φορείς και συνεχώς με τους γονείς και τα παιδιά”, τόνισε ο κ. Κόπτσης.

Διευκρίνισε, δε, πως συνολικά στην Κεντρική Μακεδονία η διαδικασία της άμεσης επιστροφής από τις εκπαιδευτικές εκδρομές στην Ιταλία αφορά λιγότερους από 200 μαθητές. Ερωτηθείς εάν υπάρχει πρόβλεψη σχετικά με την επιστροφή χρημάτων για τις εκπαιδευτικές εκδρομές που είχαν προγραμματιστεί και αναστέλλονται, απάντησε ότι η Διεύθυνση Εκπαίδευσης είναι σε επικοινωνία με το υπουργείο Παιδείας από όπου θα δοθούν και οι σχετικές οδηγίες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxolikh-avlh
Γονείς: «Τα σχολεία ως χώροι ζωής και παιχνιδιού, όχι κλειδωμένες αυλές»
Παρέμβαση της Ένωσης Γονέων για την ασφαλή, καθημερινή και δωρεάν πρόσβαση των παιδιών σε σχολικές αυλές και δημόσιους χώρους
Γονείς: «Τα σχολεία ως χώροι ζωής και παιχνιδιού, όχι κλειδωμένες αυλές»
αχτσιο
Η ανάλυση της Έφης Αχτσιόγλου για το κόμμα Τσίπρα και το διαζύγιο με τη Νέα Αριστερά
Τι είπε η Αχτσιόγλου για την επιστροφή Τσίπρα, τις δημοσκοπήσεις και το κυβερνητικό έργο του '15-'19;
Η ανάλυση της Έφης Αχτσιόγλου για το κόμμα Τσίπρα και το διαζύγιο με τη Νέα Αριστερά