Αποφάσεις διοικητικού εφετείου αλλάζουν διευθυντές σε δύο σχολεία των Ιωαννίνων
Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων ζητά οι αποφάσεις να παίρνονται με διαφανείς τρόπους να εκλείψουν τα παιχνίδια εξυπηρετήσεων

Δύο δικαστικές αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων ακυρώνουν τον αξιολογικό πίνακα διευθυντών σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων και αλλάζουν τους διευθυντές που είχαν τοποθετηθεί στο Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων και το 8ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, καθώς κρίνει τις τοποθετήσεις τους ως μη σύννομες.

Οι ίδιες δικαστικές αποφάσεις δικαιώνουν τους δύο εκπαιδευτικούς (πρώην διευθυντές) οι οποίοι είχαν προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη, ύστερα από τη μη ορθή τήρηση της κείμενης εκπαιδευτικής νομοθεσίας, που είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό τους από τις διευθυντικές θέσεις που διεκδικούσαν. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους της πόλης, τώρα για τους δύο δικαιωμένους εκπαιδευτικούς ανοίγει ο δρόμος των αποζημιώσεων, ενώ η απόφαση είναι άμεσα εκτελεστέα και έχει αναδρομική ισχύ από το 2017.

Θέση στο ζήτημα πήρε και η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, η οποία με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, αναφέρεται στο ζήτημα που ανέκυψε στα δύο συγκεκριμένα σχολεία. Πιο συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση της Τετάρτης 12 Φεβρουαρίου 2010 οι τοπικοί συνδικαλιστές της εκπαίδευσης συμφώνησαν, ότι για ακόμη μία φορά γίνονται μάρτυρες λανθασμένων ενεργειών της διοίκησης πάνω στο θέμα της κρίσης των συναδέλφων εκπαιδευτικών για την τοποθέτησή τους σε θέσεις ευθύνης.

«Γινόμαστε αποδέκτες πολλών διαμαρτυριών καθημερινά από συναδέλφους που περιμένουν από τη διοίκηση την εφαρμογή των νόμων, και ενώ αυτό έπρεπε να γίνεται, ταλαιπωρούνται με ενστάσεις και αιτήσεις ακυρώσεων των αποφάσεων της, βάζοντάς του σε επιπλέον επιβαρύνσεις -οικονομικές και ψυχολογικές- αφού είναι αναγκασμένοι να τις κάνουν για να δικαιωθούν» τονίζουν χαρακτηριστικά. Τέλος, η τοπική ΕΛΜΕ στηλιτεύοντας τις επιλογές της Διοίκησης της τοπικής εκπαίδευσης -ανάμεσα σε άλλα- αναφέρει ότι:

«Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων ζητάει από τη διοίκηση και το διευρυμένο ΠΥΣΔΕ (σ.σ. Υπηρεσιακό Συμβούλιο) να εφαρμόζουν τη νόμιμη οδό στα θέματα που αφορούν τους συναδέλφους, οι αποφάσεις να παίρνονται με διαφανείς τρόπους και να αποδέχονται τις προτάσεις των σωματείων ΕΛΜΕ και ΟΛΜΕ και να μη μπαίνουν σε παιχνίδια εξυπηρετήσεων».

elme ioaninon

Πηγή: epirusgate.blogspot.com

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

Μητσοτάκης: Πρώτα θα ανοίξουν τα δημοτικά

Κορονοϊός: 99 νέοι θάνατοι, 2018 κρούσματα και 608 διασωληνωμένοι

Αυτό είναι το κορυφαίο σεμινάριο για διορισμούς στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ και μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Πανελλήνιες 2021: Μόνο οι μαθητές υποβάλλουν το Νοέμβριο αίτηση συμμετοχής

 


 

σχετικά άρθρα

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Παράταση υποβολής δικαιολογητικών έως τις 28 Φεβρουάριου
Επιστρεπτέα προκαταβολή: Παράταση υποβολής δικαιολογητικών έως τις 28 Φεβρουάριου
Παράταση μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου της προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών για τους δικαιούχους των τριών πρώτων κύκλων της Επιστρεπτέας...
Επιστρεπτέα προκαταβολή: Παράταση υποβολής δικαιολογητικών έως τις 28 Φεβρουάριου