Χαρά Κεφαλίδου: Να διατηρηθεί η διασύνδεση του Μαρασλείου με το Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών
Ερώτηση της Χαράς Κεφαλίδου, Βουλευτή Δράμας και Τομεάρχη Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή

Με τον Νόμο 4610/2019 χωρίς καμία αιτιολόγηση και επιστημονική τεκμηρίωση, διακόπηκε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η διασύνδεση των Δημοτικών Σχολείων του Μαρασλείου με το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών. Το Μαράσλειο, στο οποίο σήμερα φοιτούν 350 μαθητές, απλά εξαιρείται από τον κατάλογο των διασυνδεδεμένων σχολείων, όπως και το αντίστοιχο Πειραματικό Δημοτικό της Πάτρας. Η διασύνδεση των σχολείων έγινε με τον Νόμο 4327/2015 από την προηγούμενη Κυβέρνηση μετά από τροπολογία που είχατε καταθέσει εσείς ως βουλευτής Επικρατείας (Μάιος 2015), την οποία συνυπέγραψαν 21 βουλευτές και έγινε τελικά αποδεκτή από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Με δεδομένο ότι η διασύνδεση είναι θεσμοθετημένη εδώ και πέντε χρόνια, οι οικογένειες των μαθητών έχουν προβεί σε σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητά τους.

Όμως για δεύτερη συνεχή χρονιά οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της ΣΤ’ τάξης τελούν υπό καθεστώς ομηρίας και διαρκούς ανασφάλειας, καθώς τέσσερις μήνες πριν τελειώσει το σχολικό έτος, δεν γνωρίζουν εάν τα παιδιά τους θα φοιτήσουν στο σχολείο που αυτοδικαίως εισέρχονταν έως τώρα. Στο Πολυνομοσχέδιο Παιδείας υπ’ αριθμ. 4610/2019 που είχε εισάγει ο ΣΥΡΙΖΑ, το Μαράσλειο δεν είχε συμπεριληφθεί στον πίνακα με τα διασυνδεδεμένα σχολεία (αρ. 80 παρ. 4) κάτι που ως βουλευτής τότε και αρμόδια Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ είχατε κατακρίνει μέσω Ερώτησης που είχατε καταθέσει στη Βουλή (26.02.2019).

Κατά τη συζήτηση επί του αναπτυξιακού νομοσχεδίου στη Βουλή, είχατε αναφέρει ότι η Κυβέρνηση με τις πράξεις της ενισχύει και στηρίζει τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία της χώρας. Έχετε κατ’ επανάληψη τονίσει ότι επαναφέρετε σταδιακά την κανονικότητα σε αυτά μέχρι να φέρετε μια συνολική ρύθμιση. Μετά δε και την πρόσφατη παραίτηση των μελών της Επιστημονικής Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων είναι ανάγκη να μας εξηγήσετε ποιο είναι το ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης και λειτουργίας των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων της  Κυβέρνησής σας. 

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε:

Σκοπεύετε να διατηρήσετε τη διασύνδεση του Μαρασλείου με το Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών και να το εντάξετε σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τα Πειραματικά Σχολεία, ώστε να αρθεί επιτέλους αυτή η αδικία και σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσετε για την ουσιαστική στήριξη και αναβάθμιση του ρόλου όλων των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων της χώρας;

 

Η Ερωτώσα Βουλευτής

 

Χαρά Κεφαλίδου

σχετικά άρθρα

Χειροπέδες σε 48χρονο που πυροβόλησε δύο 16χρονα προσφυγόπουλα στη Χίο
Χειροπέδες σε 48χρονο που πυροβόλησε δύο 16χρονα προσφυγόπουλα στη Χίο
Ο άνδρας βρήκε τα δύο ανήλικα παιδιά στο θερμοκήπιό του και τα πυροβόλησε, με αποτέλεσμα να καταλήξουν στο νοσοκομείο
Χειροπέδες σε 48χρονο που πυροβόλησε δύο 16χρονα προσφυγόπουλα στη Χίο