Διευθυντές σχολείων παραδίδουν φύλλα αξιολόγησης (ακόμη και άτυπα) σε γονείς
«Δε χρειάζεται διευθυντές να παριστάνουν τους υποτακτικούς της κ. Κεραμέως» σημειώνει η ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης - Καλλιθέας - Μοσχάτου

Επειδή, ως γνωστόν, οι θέσεις του κλάδου μας και μέσω των αποφάσεων των συνεδρίων της ΟΛΜΕ, αλλά και του αγωνιστικού κινήματος μας, είναι ενάντια στην αξιολόγηση-χειραγώγηση κάθε είδους, όπως κι αν αυτή διατυπώνεται, με ηπιότερους ή αιχμηρότερους όρους, σας επισημαίνουμε (και υπενθυμίζουμε σε όσους το ξέχασαν) ότι είναι ανεπίτρεπτο διευθυντές σχολείων και μάλιστα μέλη της ΕΛΜΕ να αιφνιδιάζουν τους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων, τα οποία διευθύνουν και να επιθυμούν ή να επιχειρούν να δώσουν τυποποιημένα ή μη φύλλα αξιολόγησης του σχολείου και των εκπαιδευτικών στους γονείς των μαθητών με αφορμή την επίδοση των ελέγχων τους του Α΄ τετραμήνου ή με όποια άλλη αφορμή. Καταδικάζουμε τέτοιες μεθοδεύσεις και τέτοιες πρακτικές.

Δε χρειάζεται διευθυντές να γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως, να παριστάνουν τους πιστούς υποτακτικούς της κ. Κεραμέως πριν αυτή νομοθετήσει εκ νέου, τη στιγμή μάλιστα, που η ίδια η υπουργός αναδιπλώνεται σε σχετικά ζητήματα αξιολόγησης και για λόγους πολιτικής τακτικής, αλλά και για λόγους ουσιαστικούς και πρακτικούς, όσο κι αν αγωνιούν αυτοί οι διευθυντές να διασφαλίσουν στο μέλλον τη θέση τους ή έχουν φιλοδοξίες αναβάθμισης αυτής.

Δε χρειάζεται επίσης για τους ίδιους λόγους να κουνούν αφελώς και ματαίως το δάκτυλο στους συναδέλφους, που ενδεχομένως επιθυμούν να απέχουν από τέτοιες διαδικασίες. Δε χρειάζεται αυτό και για τον εξής ακόμη λόγο. 37 ΕΛΜΕ και 40 σύλλογοι ΠΕ έχουν λάβει μέχρι τώρα απόφαση απεργίας-αποχής από τις διαδικασίες αξιολόγησης, που προβλέπονται από το Ν.4547/18 και την Υ.Α.1816/ΓΔ4/11-1-19. Η απόφαση αυτή έχει ληφθεί στη βάση και της αντίστοιχης απόφασης για απεργία-αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης της ΑΔΕΔΥ, που αφορά κι εμάς τους δημόσιους εκπαιδευτικούς.

Μέσα σ΄αυτές τις 37 ΕΛΜΕ είναι και η δική μας. Άρα, οι συνάδελφοι, που δεν θα θελήσουν να συμμετέχουν καλύπτονται κάλλιστα από την απόφαση για απεργία-αποχή και της ΕΛΜΕ μας και της ΑΔΕΔΥ βεβαίως. Οι συνάδελφοι και ΔΥ είναι μεν, αλλά και νοήμονες άνθρωποι επίσης και με προσωπική ηθική και στάση απέναντι στα πράγματα, την οποία κανείς δεν μπορεί από όποια θέση να εκβιάσει ή να προκαταλάβει.

Ευελπιστούμε ότι δε θα χρειαστεί να επανέλθουμε για τέτοια ζητήματα. Αν βεβαίως χρειαστεί, βεβαίως και θα επανέλθουμε….ακόμη πιο συγκεκριμένα.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας

Μάκης Μαυρέλης Έφη Ψωίνου

 

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Αρίστευσε στις πανελλαδικές και στοχεύει τη Νομική - Οι συμβουλές της στους υποψηφίους της νέας χρονιάς
Αρίστευσε στις πανελλαδικές και στοχεύει τη Νομική - Οι συμβουλές της στους υποψηφίους της νέας χρονιάς
Η ανοιχτή επιστολή υποψήφιας των πανελλαδικών εξετάσεων 2020 στο alfavita.gr
Αρίστευσε στις πανελλαδικές και στοχεύει τη Νομική - Οι συμβουλές της στους υποψηφίους της νέας χρονιάς