Άνιση η συμμετοχή των ωρομισθίων εκπαιδευτικών των ΣΔΕ στον διαγωνισμό 2ΓΕ/2019 του ΑΣΕΠ
Οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί του ΣΔΕ Κέρκυρας και του 2ου ΣΔΕ Κέρκυρας (κατάστημα κράτησης) σας ενημερώνουμε σχετικά με την 2ΓΕ/2019 προκήρυξη του ΑΣΕΠ:

Στο τέλος της σελίδας 1139 η 2ΓΕ/2019 (ΦΕΚ 46/τ. Προκ. ΑΣΕΠ/24-12-2019) αναφέρει:

«θα ληφθεί υπόψη προϋπηρεσία προσφερθείσα μέχρι και την καταληκτική ημερομηνία της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων της παρούσης».

(δηλαδή 24/02/2020 ώρα 14:00)

Επίσης η

«Πρόσκληση υποψήφιων εκπαιδευτικών Γενικής Εκπαίδευσης για την υποβολή δικαιολογητικών στο πλαίσιο των αριθμ. 1ΓΕ/2019 (ΦΕΚ 45/τ. Προκ. ΑΣΕΠ/24-12-2019) και 2ΓΕ/2019 (ΦΕΚ 46/τ. Προκ. ΑΣΕΠ/24-12-2019) Προκηρύξεων του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού», από την γενική διεύθυνση εκπ/κού προς/κού α/θμιας & β/θμιας εκπ/σης διεύθυνση διορισμών - προσλήψεων εκπ/κου προσ/κου π/θμιας & δ/θμιας εκπ/σης τμήματα Α΄ & Β΄ με Αριθ. πρωτ.: 204654/Ε1, 24-12-2019 (ΑΔΑ: ΨΤΩΑ46ΜΤΛΗ-Μ4Ν),

στο τέλος της σελίδας 4 αναφέρει:

«(δ) Βεβαιώσεις για προϋπηρεσίες που έχουν προσφερθεί σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), (του τρέχοντος σχολικού έτους 2019-2020 ή/και προηγουμένων, που δεν είναι καταχωρισμένες στο ΟΠΣΥΔ), προσκομίζονται, υποχρεωτικά, με ευθύνη των υποψηφίων.»

Σύμφωνα με τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και την ομάδα έργου των ΣΔΕ (κα Θεοδωρακοπούλου 2131314642 [email protected] και κα Τσουκαλά 2131314641 [email protected]) σχετικά με τι θα γίνει με τις προϋπηρεσίες της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, η απάντηση ήταν ότι θα εκδοθούν βεβαιώσεις μόνο για Νοέμβρη 2019 και Δεκέμβριο 2019, επικαλούμενοι είτε έλλειψη χρόνου, είτε ασυνέπεια κάποιων διευθυντών ΣΔΕ στην καταχώριση παρουσιολογίων, είτε ότι το σύστημα που έφτιαξαν οι ίδιοι μπορεί να μετράει μόνο ολόκληρο μήνα (και όχι μέχρι 24/02/2020), είτε είτε είτε…..

Με αυτό τον τρόπο, για άλλη μια φορά (όπως είχε γίνει και με την 3ΕΑ/2019, στην οποία είχαμε κάνει δυο φορές ένσταση και δεν απάντησαν σε καμία αλλά αγνόησαν και την άποψη του συνηγόρου του πολίτη, τον οποίο ενημερώσαμε) οι ωρομίσθιοι των ΣΔΕ ενώ υπάρχουν οι προβλέψεις και οι προϋπόθεσες από το ΑΣΕΠ για την συμμετοχή τους στην 2ΓΕ/2019, δεν πρόκειται να διαγωνιστούν με ίσους όρους με τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους.

Οι εργαζόμενοι σε όλα τα άλλα σχολεία θα προσμετρήσουν προϋπηρεσία μέχρι και 24/02/2020 όπως προβλέπεται, ενώ οι εργαζόμενοι των ΣΔΕ μέχρι όποτε μπορέσει το ΙΝΕΔΙΒΙΜ να εκδώσει βεβαιώσεις. Επίσης, για όλους τους άλλους το ΟΠΣΥΔ ενημερώνεται αυτόματα από τις α-βθμιες και β-θμιες διευθύνσεις εκπαίδευσης, ενώ δεν έχει καμία σχέση με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και πρέπει οι εκπαιδευτικοί των ΣΔΕ να ενημερώνουν τις β-θμιες διευθύνσεις εκπαίδευσης και από εκεί να ενημερώνεται το ΟΠΣΥΔ. Έτσι λοιπόν χάνεται χρόνος και προϋπηρεσία.

Με αυτόν τον τρόπο καταστρατηγείται η ισότητα των υποψηφίων στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

 

Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί δεν υπάρχει επικοινωνία ΑΣΕΠ – ΟΠΣΥΔ – ΙΝΕΔΙΒΙΜ και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ ισχυρίζεται ότι δεν προλαβαίνει σε αυτές τις ημερομηνίες να τα καταφέρει. Θα μπορούσε όμως να βρει κάποια λύση και να επικοινωνήσει με το ΟΠΣΥΔ, ώστε να λυθεί αυτό το θέμα.

Με εκτίμηση

 

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Πότε ανοίγουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια: Αυτά είναι τα τελευταία σενάρια

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί: Αδύνατη η αξιολόγηση χωρίς διδακτική λειτουργία
Εκπαιδευτικοί: Αδύνατη η αξιολόγηση χωρίς διδακτική λειτουργία
Ανοιχτή επιστολή προς την κα Υπουργό Παιδείας εκ μέρους των Συλλόγων Διδασκόντων Γυμνασίου και Λυκείου της Ελληνογαλλικής Σχολής Αγίας Παρασκευής...
Εκπαιδευτικοί: Αδύνατη η αξιολόγηση χωρίς διδακτική λειτουργία
Δερμιτζάκης: Τραγικό λάθος να μιλάμε για σκι αντί για σχολεία
Δερμιτζάκης: Τραγικό λάθος να μιλάμε για σκι αντί για σχολεία
Άνοιγμα σχολείων: «Με απογοητεύει ότι άνοιξαν άλλες δραστηριότητες όπως η εκκλησία πριν από τα σχολεία» είπε ο καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης -...
Δερμιτζάκης: Τραγικό λάθος να μιλάμε για σκι αντί για σχολεία