Άνιση η συμμετοχή των ωρομισθίων εκπαιδευτικών των ΣΔΕ στον διαγωνισμό 2ΓΕ/2019 του ΑΣΕΠ
Οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί του ΣΔΕ Κέρκυρας και του 2ου ΣΔΕ Κέρκυρας (κατάστημα κράτησης) σας ενημερώνουμε σχετικά με την 2ΓΕ/2019 προκήρυξη του ΑΣΕΠ:

Στο τέλος της σελίδας 1139 η 2ΓΕ/2019 (ΦΕΚ 46/τ. Προκ. ΑΣΕΠ/24-12-2019) αναφέρει:

«θα ληφθεί υπόψη προϋπηρεσία προσφερθείσα μέχρι και την καταληκτική ημερομηνία της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων της παρούσης».

(δηλαδή 24/02/2020 ώρα 14:00)

Επίσης η

«Πρόσκληση υποψήφιων εκπαιδευτικών Γενικής Εκπαίδευσης για την υποβολή δικαιολογητικών στο πλαίσιο των αριθμ. 1ΓΕ/2019 (ΦΕΚ 45/τ. Προκ. ΑΣΕΠ/24-12-2019) και 2ΓΕ/2019 (ΦΕΚ 46/τ. Προκ. ΑΣΕΠ/24-12-2019) Προκηρύξεων του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού», από την γενική διεύθυνση εκπ/κού προς/κού α/θμιας & β/θμιας εκπ/σης διεύθυνση διορισμών - προσλήψεων εκπ/κου προσ/κου π/θμιας & δ/θμιας εκπ/σης τμήματα Α΄ & Β΄ με Αριθ. πρωτ.: 204654/Ε1, 24-12-2019 (ΑΔΑ: ΨΤΩΑ46ΜΤΛΗ-Μ4Ν),

στο τέλος της σελίδας 4 αναφέρει:

«(δ) Βεβαιώσεις για προϋπηρεσίες που έχουν προσφερθεί σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), (του τρέχοντος σχολικού έτους 2019-2020 ή/και προηγουμένων, που δεν είναι καταχωρισμένες στο ΟΠΣΥΔ), προσκομίζονται, υποχρεωτικά, με ευθύνη των υποψηφίων.»

Σύμφωνα με τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και την ομάδα έργου των ΣΔΕ (κα Θεοδωρακοπούλου 2131314642 [email protected] και κα Τσουκαλά 2131314641 [email protected]) σχετικά με τι θα γίνει με τις προϋπηρεσίες της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, η απάντηση ήταν ότι θα εκδοθούν βεβαιώσεις μόνο για Νοέμβρη 2019 και Δεκέμβριο 2019, επικαλούμενοι είτε έλλειψη χρόνου, είτε ασυνέπεια κάποιων διευθυντών ΣΔΕ στην καταχώριση παρουσιολογίων, είτε ότι το σύστημα που έφτιαξαν οι ίδιοι μπορεί να μετράει μόνο ολόκληρο μήνα (και όχι μέχρι 24/02/2020), είτε είτε είτε…..

Με αυτό τον τρόπο, για άλλη μια φορά (όπως είχε γίνει και με την 3ΕΑ/2019, στην οποία είχαμε κάνει δυο φορές ένσταση και δεν απάντησαν σε καμία αλλά αγνόησαν και την άποψη του συνηγόρου του πολίτη, τον οποίο ενημερώσαμε) οι ωρομίσθιοι των ΣΔΕ ενώ υπάρχουν οι προβλέψεις και οι προϋπόθεσες από το ΑΣΕΠ για την συμμετοχή τους στην 2ΓΕ/2019, δεν πρόκειται να διαγωνιστούν με ίσους όρους με τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους.

Οι εργαζόμενοι σε όλα τα άλλα σχολεία θα προσμετρήσουν προϋπηρεσία μέχρι και 24/02/2020 όπως προβλέπεται, ενώ οι εργαζόμενοι των ΣΔΕ μέχρι όποτε μπορέσει το ΙΝΕΔΙΒΙΜ να εκδώσει βεβαιώσεις. Επίσης, για όλους τους άλλους το ΟΠΣΥΔ ενημερώνεται αυτόματα από τις α-βθμιες και β-θμιες διευθύνσεις εκπαίδευσης, ενώ δεν έχει καμία σχέση με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και πρέπει οι εκπαιδευτικοί των ΣΔΕ να ενημερώνουν τις β-θμιες διευθύνσεις εκπαίδευσης και από εκεί να ενημερώνεται το ΟΠΣΥΔ. Έτσι λοιπόν χάνεται χρόνος και προϋπηρεσία.

Με αυτόν τον τρόπο καταστρατηγείται η ισότητα των υποψηφίων στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

 

Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί δεν υπάρχει επικοινωνία ΑΣΕΠ – ΟΠΣΥΔ – ΙΝΕΔΙΒΙΜ και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ ισχυρίζεται ότι δεν προλαβαίνει σε αυτές τις ημερομηνίες να τα καταφέρει. Θα μπορούσε όμως να βρει κάποια λύση και να επικοινωνήσει με το ΟΠΣΥΔ, ώστε να λυθεί αυτό το θέμα.

Με εκτίμηση

 

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ - Προσλήψεις: Τα Μοριοδοτούμενα Σεμινάρια εκπαιδευτικών τον Ιουνίο
ΑΣΕΠ - Προσλήψεις: Τα Μοριοδοτούμενα Σεμινάρια εκπαιδευτικών τον Ιουνίο
Τα κορυφαία μοριοδοτούμενα σεμινάρια Δημόσιων Πανεπιστημίων που αφορούν εκπαιδευτικούς με ανοικτές αιτήσεις
ΑΣΕΠ - Προσλήψεις: Τα Μοριοδοτούμενα Σεμινάρια εκπαιδευτικών τον Ιουνίο
Ξάνθη: Κάτοικοι ζητούν από οικογένεια να φύγει από το σπίτι της, γιατί τούς ενοχλεί το αυτιστικό παιδί της
Ξάνθη: Κάτοικοι ζητούν από οικογένεια να φύγει από το σπίτι της, γιατί τούς ενοχλεί το αυτιστικό παιδί της
Οργή για τη στάση των κατοίκων χωριού απέναντι στην οικογένεια
Ξάνθη: Κάτοικοι ζητούν από οικογένεια να φύγει από το σπίτι της, γιατί τούς ενοχλεί το αυτιστικό παιδί της