Κατάληψη στη διοίκηση του ΟΑΕΔ για τη συνέχιση απασχόλησης 5.500 άνεργων πτυχιούχων
Το Συντονιστικό Αγώνα Εργαζομένων του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 5.500 άνεργους πτυχιούχους ηλικίας 22-29 προχώρησε την Πέμπτη 6/2 σε κατάληψη στη Διοίκηση του ΟΑΕΔ.

Οπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, η κίνηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο του αγώνα μας για την ανανέωση των συμβάσεων όλων των συμβασιούχων, ενάντια στις απολύσεις, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την πολιτική ανακύκλωσης της ανεργίας, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες/ους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Οι εργαζόμενες/οι μέσω του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ για πτυχιούχους εργαζόμαστε σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ωστόσο ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες απολύσεις συναδέλφων/ισσων, με την κυβέρνηση να οδηγεί από τη μία σε ακόμα μεγαλύτερη διάλυση το δημόσιο τομέα και από την άλλη 3.650 εργαζόμενους στην ανεργία και τη μετανάστευση.

Μάλιστα, η κυβέρνηση όχι μόνο συνεχίζει το έργο των προηγούμενων στην πλήρη διάλυση των εργασιακών, αλλά από την υγεία μέχρι την ασφάλιση φέρνει κι άλλες περικοπές, νέα μέτρα [βλέπε νέο ασφαλιστικό] που θα πλήξουν τον κόσμο της εργασίας, τους/τις άνεργους/ες, τις πιο εκμεταλλευόμενες κοινωνικές και οικονομικές ομάδες. Την ίδια στιγμή εμπαίζει 3.650 εργαζόμενους/ες που απολύονται, με τον Υπουργό Εργασίας να αρνείται έστω μια συνάντηση με το Συντονιστικό Αγώνα προκειμένου να εκτεθούν τα αιτήματά μας. Αντίθετα η γενική γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας είχε δεσμευτεί μετά από κινητοποίησή μας στις 22/01 ότι εντός δύο ημερών θα κανονιστεί συνάντηση με τον κ. Βρούτση. Κάτι τέτοιο δε συνέβη ποτέ. Για να μας «χρυσώσουν» το χάπι μας λένε ότι θα προσπαθήσουν να μας εντάξουν στο ταμείο ανεργίας. Για εμάς η ένταξη στο ταμείο πρέπει να γίνει για όλες/ους τους άνεργους/ες ανεξαιρέτως, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ενώ στην περίπτωσή μας κάθε συνάδελφος/ισσα που απολύεται, πρέπει να δικαιούται επίδομα ανεργίας άμεσα μέχρις ότου γίνει η ανανέωση των συμβάσεών μας. Σε αυτό και μόνο το πλαίσιο διεκδικούμε επίδομα ανεργίας και όχι υπαναχωρώντας από το βασικό αίτημα της ανανέωσης, αρκούμενες/οι στα ψίχουλα του επιδόματος.

Η παραμονή μας στις θέσεις που εργαζόμαστε είναι απαραίτητη για τη ζωή και την εξυπηρέτηση των πολιτών! Οι καθυστερήσεις στις συντάξεις, στην έκδοση ΕΦΑΠΑΞ, αδειών από υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, επιδομάτων από τον ΟΑΕΔ, η κακή λειτουργία συνολικά του τομέα της δημόσιας υγείας, των υπόλοιπων υπουργείων και δημόσιων φορέων, οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην έλλειψη προσωπικού, που έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες άλλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τις περικοπές στο δημόσιο ειδικά τα χρόνια των μνημονίων. Είμαστε εργαζόμενες/οι που καλύπτουμε θέσεις σε 220 φορείς του δημόσιου τομέα, προσφέροντας μια ελάχιστη «ανακούφιση» από την ασφυκτική υποστελέχωση.

Ένα πράγμα θέλουμε να καταλάβει καλά η κυβέρνηση: είμαστε εδώ και δεν υποχωρούμε! Δε θα αρκεστούμε στα ψίχουλα που μας υπόσχονται στα λόγια. Αγωνιζόμαστε για δουλειά με αξιοπρέπεια και δε θα σταματήσουμε. Τα αιτήματά μας είναι δίκαια και παραμένουν τα ίδια. Ο Υπουργός Εργασίας οφείλει να δεχτεί το Συντονιστικό Αγώνα και να απαντήσει στα καίρια ερωτήματα σχετικά με το «σχέδιο» της κυβέρνησης για το δημόσιο τομέα, καθώς δεν διακυβεύονται μόνο 3.650 θέσεις εργασίας, αλλά η ίδια η λειτουργία του. Με 400.000 κενές θέσεις το δημόσιο ασφυκτιά και η κυβέρνηση απαντά με νέες απολύσεις. Εμείς δε θα το επιτρέψουμε!

Δε σταματάμε, δεν υποχωρούμε. Τα αιτήματά μας είναι δίκαια και θα παλέψουμε μέχρι τέλους!

-Καλούμε το Σάββατο 8/2 στις 12.30 στα γραφεία της ΔΟΕ [Ξενοφώντος 15Α, τρίτος όροφος] συνέλευση αγώνα των εργαζομένων του προγράμματός μας για το σχεδιασμό των επόμενων δράσεων

Διεκδικούμε:

-Άμεση ανανέωση-παράταση της σύμβασής μας για χρονική διάρκεια ίση με την αρχική προκήρυξη [12 μήνες] για το ήδη υφιστάμενο προσωπικό. Άμεση αναγνώριση προϋπηρεσίας και ένσημα για όλες/ους!

-Να σταματήσει η πολιτική ανακύκλωσης της ανεργίας μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

-Να δοθεί επίδομα ανεργίας σε όλους/ες τους/τις άνεργους/ες χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να δοθεί επίδομα τώρα σε όσους/ες συναδέλφους/ισσες του προγράμματός μας έληξε η σύμβασή τους, μέχρις ότου ανανεωθεί.

-Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες/ους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Να μπει τέλος στις ελαστικές σχέσεις εργασίας! Ίση αντιμετώπιση των εργαζομένων. Ίση αμοιβή για ίση εργασία με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Ίσα δικαιώματα για τις εργαζόμενες μητέρες και τις εγκύους.

-Στελέχωση των Υπουργείων, των δημόσιων υπηρεσιών και των δήμων με μόνιμο και σταθερό προσωπικό.

-Καμία απόλυση συναδέλφου/ισσας.

-Καμία συρρίκνωση του δημόσιου τομέα. Καμία ιδιωτικοποίηση των δημόσιων φορέων. Καμία σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα [ΣΔΙΤ] στους δημόσιους φορείς.

-Λεφτά για τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι για τα πλεονάσματα.

Συντονιστικό Αγώνα Εργαζομένων του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 5.500 άνεργους πτυχιούχους ηλικίας 22-29

 

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές 2020: Αύριο η ανακοίνωση των βαθμολογιών σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Πανελλαδικές 2020: Αύριο η ανακοίνωση των βαθμολογιών σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Αύριο το μεσημέρι η ανακοίνωση των βαθμολογιών των μαθημάτων των πανελλαδικών εξετάσεων - Στα λύκεια θα αναρτηθούν οι καταστάσεις που περιλαμβάνουν...
Πανελλαδικές 2020: Αύριο η ανακοίνωση των βαθμολογιών σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
ΠΟΣΕΕΠΕΑ για κωδικούς ειδικοτήτων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ: Επιστολή στο ΥΠΑΙΘ
ΠΟΣΕΕΠΕΑ για κωδικούς ειδικοτήτων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ: Επιστολή στο ΥΠΑΙΘ
Επιστολή με θέμα τη διευκρίνηση και τη διευθέτηση των κωδικών ειδικοτήτων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στο Εργάνη απέστειλε η ΠΟΣΕΕΠΕΑ στο ΥΠΑΙΘ
ΠΟΣΕΕΠΕΑ για κωδικούς ειδικοτήτων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ: Επιστολή στο ΥΠΑΙΘ
Οι ταινίες της βδομάδας: Μελωδικές ανησυχίες, Όρσον Γουέλς και Τσαρλς Λότον
Οι ταινίες της βδομάδας: Μελωδικές ανησυχίες, Όρσον Γουέλς και Τσαρλς Λότον
Με πέντε νέες ταινίες και τρεις φημισμένες επανεκδόσεις, συνεχίζονται οι καλοκαιρινές κινηματογραφικές βραδιές για τις επόμενες ημέρες.
Οι ταινίες της βδομάδας: Μελωδικές ανησυχίες, Όρσον Γουέλς και Τσαρλς Λότον