Η Ευρώπη στο Εσπερινό Λύκειο Αιγάλεω
Συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Erasmus+ “Make Europe Great Again” που υλοποιείται μεταξύ των χωρών Γερμανία, Σουηδία, Βέλγιο, Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα

Την Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Αιγάλεω αποχαιρέτισαν με συγκίνηση την ομάδα καθηγητών και μαθητών από πέντε Ευρωπαϊκά σχολεία, που φιλοξενήθηκαν στην Αθήνα, στα πλαίσια προγράμματος Erasmus+.

Το σχολείο μας συμμετέχει από τον Σεπτέμβριο του 2018 στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Erasmus+ /Δράση ΚΑ229 /Στρατηγικές Συμπράξεις αποκλειστικά μεταξύ σχολείων, με τίτλο  “Make Europe Great Again”, που υλοποιείται μεταξύ των χωρών Γερμανία, Σουηδία, Βέλγιο, Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών και καθηγητών των συμμετεχόντων σχολείων.  

Έτσι μια ομάδα 25 μαθητών και 10 εκπαιδευτικών έφτασαν στην Αθήνα την Κυριακή 20 Οκτωβρίου και κατέλυσαν σε ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης.

07.jpg

Ο Δήμαρχος του Αιγάλεω, κ. Γκίκας Ιωάννης και η Διευθύντρια του σχολείου μας, κ. Βαρβιτσίωτη Ανδριανή τους υποδέχθηκαν το πρωί της Δευτέρας σε αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Ακολούθησαν παρουσιάσεις πάνω στο θέμα της συνάντησης (Globalization: loss of our cultural identity?) αλλά και παιχνίδια γνωριμίας μεταξύ των μαθητών. Το απόγευμα της ίδιας μέρας οι φιλοξενούμενοι ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του σχολείου μας ( που τώρα συστεγάζεται με το 4ο ΓΕΛ Αιγάλεω – ΙεράΟδός 308 ) και υλοποίησαν το πρώτο workshop της συνάντησης με τίτλο “Focus on the diversity”.

Το πρωί της Τρίτης 22 Οκτωβρίου, περπάτησαν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο αλλά και στον βράχο της Ακρόπολης και υλοποίησαν το δεύτερο workshop  με τίτλο “ It reminds me home: spot our similarities".

12.jpg

Την επόμενη μέρα οι μαθητές πραγματοποίησαν, στο χώρο του σχολείου, τις δραστηριότητες «Culture in a box» και  «Dance as an expression of our cultural identity», παρουσίασαν τα poster που είχαν δημιουργήσει, δημιούργησαν και απάντησαν σε ερωτηματολόγιο και δοκίμασαν παραδοσιακά Ελληνικά φαγητά που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές του σχολείου μας.

Την Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου επισκεφθήκαμε και ξεναγηθήκαμε στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος  «Σταύρος Νιάρχος» και στη συνέχεια στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Γευματίσαμε στο Λαύριο και περιηγηθήκαμε στο χωριό.

Την τελευταία μέρα, Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, οι μαθητές παρακολούθησαν σεμινάριο πάνω στο θέμα της συνάντησης, με κεντρικό ομιλητή τον κ. Χάρη Κούντουρο, Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, συμμετείχαν σε debate πάνω στο θέμα και παρουσίασαν εργασίες τους.

Το απόγευμα μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση του σχολείου μας όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να χορέψουν  παραδοσιακούς Ελληνικούς χορούς, να ανταλλάξουν δώρα και να δειπνήσουν.

13.jpg

Απόδειξη της απόλυτης επιτυχίας της διακρατικής αυτής συνάντησης ήταν το ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα του αποχαιρετισμού. Εκπαιδευτικοί και μαθητές ενθουσιάστηκαν με την ελληνική φιλοξενία, τη γενναιοδωρία μας, τη θάλασσα, το φαγητό και τις ιδανικές καιρικές συνθήκες. Οι μαθητές γέλασαν, χόρεψαν, διασκέδασαν, επικοινώνησαν και αντάλλαξαν απόψεις, σκέψεις και προβληματισμούς δίνοντας ραντεβού για την επόμενη συνάντηση μας, τον Μάρτιο του 2020 στην Ισπανία.

Το Εσπερινό ΓΕΛ Αιγάλεω ευχαριστεί θερμά το Δήμαρχο κ. Γκίκα για τη φιλοξενία και την υποδοχή στους χώρους του Δημαρχείου Αιγάλεω αλλά και όλους όσους συνέβαλλαν στην οργάνωση και την υλοποίηση αυτής της συνάντησης.

05.jpg

σχετικά άρθρα

Σφοδρές αντιδράσεις για το κεφαλοκλείδωμα δημοτικού αστυνομικού σε ηλικιωμένο που δεν είχε βεβαίωση μετακίνησης (Βίντεο)
Σφοδρές αντιδράσεις για το κεφαλοκλείδωμα δημοτικού αστυνομικού σε ηλικιωμένο που δεν είχε βεβαίωση μετακίνησης (Βίντεο)
Ο ηλικιωμένος κατέβηκε από τρόλεϊ και οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο
Σφοδρές αντιδράσεις για το κεφαλοκλείδωμα δημοτικού αστυνομικού σε ηλικιωμένο που δεν είχε βεβαίωση μετακίνησης (Βίντεο)