Βουλή: Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Μορφωτικών για το νέο προτεινόμενο Πρόεδρο του ΔΟΑΤΑΠ
Συνεδριάζει σήμερα η αρμόδια επιτροπή της Βουλής, προκειμένου να γνωμοδοτήσει επί της πρότασης της υπουργού Παιδείας

Τον καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, Ορέστη Καλογήρου, προτείνει για πρόεδρο του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ) η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. 

Η πρόταση συζητείται σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου αναμένεται να διατυπωθεί η γνώμη των μελών της Επιτροπής, μετά από ακρόαση του προτεινόμενου, από την υπουργό Παιδείας για διορισμό στη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.),  Ορέστη Καλογήρου.

Το βιογραφικό του Ορέστη Καλογήρου

Ο Ορέστης Καλογήρου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1960. Είναι παντρεμένος με την παιδαγωγό Ελένη Βαλτή, με την οποία έχουν τρία παιδιά, τον Γιάννη (29), τη Φανή (22) και τον Δημήτρη (22).

Σπούδασε στο Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (AΠΘ) και έλαβε το πτυχίο Φυσικής το 1983. Στο ίδιο Τμήμα εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή και το 1988 του απονεμήθηκε το διδακτορικό δίπλωμα. Το 1991 εργάσθηκε ως ερευνητής στο Institut für Physikalische Chemie, Labor für Magnetochemie του Πανεπιστημίου του Hamburg, και την τριετία 1993-1996 ως ερευνητής στο Εργαστήριο Μαγνητικών Υλικών του Ινστιτούτου Επιστήμης Υλικών του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”. Το 1996 εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής, το 2002 Αναπληρωτής Καθηγητής και το 2010 Καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ. Το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009 εργάσθηκε με εκπαιδευτική άδεια έξι μηνών ως επισκέπτης ερευνητής στο Magnetic Materials Laboratory, Dept. of Electrical and Computer Engineering, Northeastern University της Βοστόνης και το 2016 ως Fulbright Visiting Scholar στο Center for Systems Biology, Massachusetts General Hospital, Harvard Medical School.

Ερευνητικά του ενδιαφέροντα αποτελούν η ανάπτυξη υλικών, ο χαρακτηρισμός και η μελέτη των δομικών, μαγνητικών και ηλεκτρικών ιδιοτήτων των υλικών, με έμφαση τα τελευταία χρόνια στην ανάπτυξη και μελέτη μαγνητικών νανοσωματιδίων και στην πιθανή χρήση τους για την θεραπεία του καρκίνου. Έχει δημοσιεύσει 105 εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές και 20 σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων με κριτές και έχει 134 ανακοινώσεις σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια (>1170 ετεροαναφορές, h-index =21). Επιστημονικώς υπεύθυνος 10 ερευνητικών έργων με εθνική και διεθνή χρηματοδότηση και συμμετοχή σε άλλα 17. Μέλος επιστημονικών και οργανωτικών επιτροπών διεθνών και εθνικών συνεδρίων. Συμπρόεδρος του συνεδρίου Joint European Magnetic Symposia JEMS2013. Κριτής σε δεκάδες διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Αξιολογητής ερευνητικών προτάσεων 7th FP, Lise Meitner Programme Austrian Science Fund, Romanian National Council for Research & Development, Fondo Nacional de Desarrollo Científico y Tecnológico de Chile (FONDECYT), ΓΓΕΤ, ΙΚΥ.Guest Editor στο περιοδικό Materials για τον ειδικό τόμο "Multifunctional Magnetic Hybrid Nanomaterials for Theranostic Applications".

Διευθυντής Εργαστηρίου Μαγνητισμού & Μαγνητικών Υλικών του Τμήματος Φυσικής ΑΠΘ (2010-σήμερα). Διευθυντής του Τομέα Εφαρμογών Φυσικής και Φυσικής Περιβάλλοντος του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ (2005-2007). Πρόεδρος της Επιτροπής Εργαστηρίων (2012-2013) και της Επιτροπής Σεμιναρίων και Εκδηλώσεων του Τμήματος Φυσικής (2007-2009). Μέλος της Επιτροπής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΑΠΘ (2015-2019). Μέλος της Επιτροπής Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης του ΑΠΘ (2015-2019). Μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Μέριμνας του ΑΠΘ (2019-σήμερα). Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας της Επιστήμης & Τεχνολογίας της Συμπυκνωμένης Ύλης – Ε.Ε.Ε.Τ.Σ.Υ (2003-2006).

Μέλος της πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής στην «Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών για την Αναβάθμιση και τη Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου» (2006-2010) και μέλος του ΔΣ του ΕΣΔΕΠ (2009-2010). Πρόεδρος του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Ανωτέρου Διδακτικού Προσωπικού ΑΠΘ (2005-2008). Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης (2006-2011). Μέλος του Δ.Σ. της μη κερδοσκοπικής εταιρείας "Παρατηρητήριο Έρευνας και Διαλόγου για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια".

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Προβληματισμός για το άνοιγμα των σχολείων

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική με ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΤΩΣΗ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα

Συρίγος: Ιστορικού χαρακτήρα η αναφορά μου στη Χούντα
Συρίγος: Ιστορικού χαρακτήρα η αναφορά μου στη Χούντα
«Μη πηγαίνουμε βόλτες στο Τατόι γιατί θα κατηγορηθούμε ως φιλοβασιλικοί» σημειώνει σκωπτικά σε ανάρτησή του ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος -...
Συρίγος: Ιστορικού χαρακτήρα η αναφορά μου στη Χούντα