Εκπαιδευτικός με σκλήρυνση κατά πλάκας: «Παίζουν με τα ποσοστά αναπηρίας μας»
"Ο κ. Κυμπουρόπουλος, όντας παραπληγικός, Ευρωβουλευτής της ΝΔ, γιατί δεν παίρνει θέση επιτέλους στο ζήτημα; Το συμπέρασμα είναι ότι οι κυβερνητικοί φορείς και προσωπικά η κ. Κεραμέως οφείλουν να επανεξετάσουν το θέμα και να επαναφέρουν το θεσμό της πρόταξης των αναπληρωτών ειδικών κατηγοριών"

Είμαι ασθενής με ΣΚΠ εδώ και 4 χρόνια. Είμαι σε θεραπεία με Pledigry (πεγκυλιωμένη Ιντερφερόνη) και καλούμαι από μικρή ηλικία να διαχειριστώ μια κατάσταση πρωτόγνωρη για εμένα.

Αρνούμαι να συμμορφωθώ με τις συστάσεις των γιατρών για να προχωρήσω σε θεραπείες με φάρμακα 2ης γραμμής, διότι οι παρενέργειες αυτών των φαρμάκων είναι ισχυρές και μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και σε εγκεφαλική παράλυση. Η ΣΚΠ προς το παρόν μου έχει αφήσει αστάθεια, ήπια αριστερή ημιπάρεση και ορθοκυστικές διαταρραχές. Βέβαια εξαιτίας του γεγονότος ότι η ΣΚΠ είναι μια πολυπαραγοντική νόσος δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τον ρυθμό εξέλιξη των συμπτωμάτων. Από ότι δείχνουν παγκόσμιες έρευνες τα συμπτώματα τείνουν να χειροτερεύουν και οδηγώντας σε σταδιακή εδραίωση της αναπηρίας. Από την άλλη πλευρά, τα ΚΕΠΑ μου δίνουν κάθε φορά ποσοστό αναπηρίας κατά το δοκούν. Άλλες φορές 60%, άλλες φορές 50%, άλλες 45%...

Η προηγούμενη και η τωρινή κυβέρνηση συνεχίζει να επιδεικνύει το ανάλγητο πρόσωπό της όσον αφορά στις προσλήψεις εκπαιδευτικών που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες (πολύτεκνοι, ΑμΕΑ). Η αρχή έγινε με τον περιβόητο νόμο 4589 Γαβρόγλου που αφορά την πρόσληψη των εκπαιδευτικών και έχει φέρει τους εκπαιδευτικούς «στα κάγκελα» όσον αφορά στις προσλήψεις και τους διορισμούς των εκπαιδευτικών.

Εδώ και μια δεκαπενταετία ίσχυε το καθεστώς της πρόταξης των ΑμΕΑ στους πίνακες αναπληρωτών. Είναι απορίας άξιον, τι μεσολάβησε και άλλαξε…; Οι ειδικές κατηγορίες αποτελούν μια συντριπτική μειοψηφία των αναπληρωτών (μόλις το 2% περίπου). Γιατί στοχοποιούν αυτό το μικρό ποσοστό και μας φέρνουν αντιμέτωπους με την κοινωνία διαμέσου όξυνσης των αντιθέσεων;

Για να καταστήσω σαφές, άτομο με 50% αναπηρία πριμοδοτείται με 20 μόρια, δηλαδή όσο ένα μεταπτυχιακό! Όσοι έχουν έχουν κάτω από 50% δεν παίρνουν μόρια.! Δηλαδή σύμφωνα με την κυβέρνηση, όσοι έχουν 45% (π.χ. ΣΚΠ με αριστερή ημιπάρεση και διπλωπία) δεν δικαιούνται ευνοϊκή μέριμνα από πλευράς της πολιτείας.

Τα ΚΕΠΑ από την άλλη πλευρά, ακολουθώντας τις προσταγές της κυβέρνησης, είναι φειδωλά όσο αφορά την απόδοση ποσοστού αναπηρίας και διαδραματίζουν και αυτά καθοριστικό ρόλο στην εδραίωση ενός κλίματος απαξίωσης για τα άτομα με αναπηρία.

Δεν ξέρω κατά πόσο αυτές οι πολιτικές της κυβέρνησης, προσομοιάζουν με ξεπερασμένες νοοτροπίες ολοκληρωτικών καθεστώτων, ναζιστικών αντιλήψεων που έχουν ως στόχο την οικονομική εξαθλίωση και την εξόντωση της αξιοπρέπειας των αναπήρων με σκοπό μακροπρόθεσμα να τους εξοντώσουν και να τους αφανίσουν πρόωρα από τον παγκόσμιο χάρτη.

Η κυβέρνηση μας ξαφνιάζει ευχάριστα δίνοντας επίδομα 2000€ για κάθε γέννα ενώ ταυτόχρονα συναινεί στην κατάργηση του ευεργετήματος της πρόταξης των πολυτέκνων στους πίνακες αναπληρωτών.  

Ο κ. Κυμπουρόπουλος, όντας παραπληγικός, Ευρωβουλευτής της ΝΔ, γιατί δεν παίρνει θέση επιτέλους στο ζήτημα; Το συμπέρασμα είναι ότι οι κυβερνητικοί φορείς και προσωπικά η κ. Κεραμέως οφείλουν να επανεξετάσουν το θέμα και να επαναφέρουν το θεσμό της πρόταξης των αναπληρωτών ειδικών κατηγοριών.

Οφείλουν να καταλάβουν πως διαφορετικά, ερχόμαστε αντιμέτωποι με την κοινωνία καθώς δημιουργείτε ένα κύμα μίσους ενάντια στα ΑμΕΑ καταστρατηγώντας κάθε δίκαιη αξίωση για βελτίωση της ποιότητας ζωής μας.  

σχετικά άρθρα