Χρονοδιάγραμμα διορισμών ΕΕΠ-ΕΒΠ: Διαδικασία τοποθέτησης, μετατάξεις, μεταθέσεις
Ενημέρωση των αιρετών ΚΥΣΕΕΠ Βασίλη Βούγια – Γεωργίας Μπουλμέτη σχετικά με τη διαδικασία τοποθέτησης νεοδιοριζόμενων και μετατασσόμενων και για εγκύκλιο μεταθέσεων

Νεότερη ενημέρωση για τους διορισμούς, τις μετατάξεις και τις μεταθέσεις:

Α. Διορισμοί:

Μετά την ψήφιση των διατάξεων κυρώσεων των διορισμών και θεμάτων Υπηρεσιακής κατάστασης προσωπικού της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα ανοίξει το ΟΠΣΥΔ για να μπορέσουν τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ να προβούν σε πιθανές τροποποιήσεις σε περιοχές εκπαίδευσης ή και απενεργοποιήσεις αιτήσεων, ενδεχομένως και σήμερα, έως την Τρίτη 28/1/2020.

Στη συνέχεια και αφού τρέξει το σύστημα, το Υπουργείο θα γνωρίζει σε ποια Διεύθυνση θα διοριστούν τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ.

Αμέσως μετά θα αποσταλούν από το Υπουργείο σε κάθε Διεύθυνση Εκπαίδευσης τα ονόματα των νεοδιοριζομένων.

Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης οφείλουν να ανοίξουν κωδικό εγγραφής στο Μητρώο  Ανθρώπινου Δυναμικού για καθένα μέλος και να αποστείλουν στο Υπουργείο τον Αριθμό Μητρώου για κάθε νεοδιοριζόμενο ο οποίος εντάσσεται στο δυναμικό της υπηρεσίας τους.

Αφού ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία τότε θα εκδοθεί ΦΕΚ με τα ονόματα των νεοδιοριζόμενων.

Επισήμανση Εδώ οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ζητήσαμε ως Αιρετοί του ΚΥΣΕΕΠ να υπάρξει πρόβλεψη να ανακοινωθούν τα ονόματα των νεοδιοριζόμενων και οι περιοχές στις οποίες θα τοποθετηθούν, πριν την ολοκλήρωση όλης της διαδικασίας, δεδομένης της αγωνίας των συναδέλφων και για αποφυγή ενδεχόμενης πίεσης προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι οποίες είναι ήδη επιφορτισμένες.

Αντίστοιχο αίτημα θα αποσταλεί από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ.

Προσωρινά θα τοποθετηθούν μόνο όσοι νεοδιοριζόμενοι δεν εργάζονται ως αναπληρωτές.

Οι οριστικές τοποθετήσεις σε σχολικές μονάδες θα απασχολήσουν τα ΠΥΣΕΕΠ και οι διοριζόμενοι θα βρίσκονται στις νέες τους θέσεις από 1/9/2020.

Β. Μετατασσόμενοι

Μετά την ανακοίνωση των Μετατάξεων οι μετατασσόμενοι θα τοποθετηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα σε προσωρινές θέσεις με Απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του ΠΥΣΕΕΠ.

Οπως έχουμε ήδη ενημερώσει η οριστική τοποθέτηση θα ακολουθήσει και θα συγκριθούν με τα υπόλοιπα μέλη ΕΕΠ – ΕΒΠ τα οποία θα είναι στη διάθεση των ΠΥΣΕΕΠ προς οριστική τοποθέτηση σε σχολική μονάδα (άρθρο 16, παρ.2 του ΠΔ 50/1996)

Γ. Μεταθέσεις

Η Εγκύκλιος των Μεταθέσεων πιστεύουμε να εκδοθεί εντός του μηνός  Φεβρουαρίου, για τις θέσεις που απομένουν, εκτός από εκείνες που έχουν δοθεί για κάλυψη στους νεοδιοριζόμενους.

Με ότι νεώτερο επανερχόμεθα.

 

σχετικά άρθρα

Κινητοποίηση των Μηχανικών ΤΕΙ το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου
Κινητοποίηση των Μηχανικών ΤΕΙ το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου
Συνεδρίασε την Δευτέρα 24-02-2020, η Κεντρική Διοικούσα Επιτροπή της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. (Επαγγελματική-Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών)
Κινητοποίηση των Μηχανικών ΤΕΙ το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου
Συνέδριο του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Harvard τον Ιούλιο στις Σπέτσες
Συνέδριο του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Harvard τον Ιούλιο στις Σπέτσες
Η Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών συμπράττει με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard- Το 6ο Open International...
Συνέδριο του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Harvard τον Ιούλιο στις Σπέτσες