Κάλεσμα συγκρότησης επιτροπής αγώνα - Να διοριστούν όλοι οι αναπληρωτές
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ανοικτή επιστολή της Αριστερής Συμπαράταξης καθηγητών προς το ΔΣ της Δ’ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής

Η Κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει επικίνδυνα την επίθεση της στους εργαζόμενους και τα λαϊκά συμφέροντα αλλά και στην Εκπαίδευση. Ετοιμάζεται να στείλει  στρατεύματα σε Σαουδική Αραβία και Λιβύη, εμπλέκοντας  ανοικτά πλέον τη χώρα στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, καταθέτει νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που ξεθεμελιώνει οριστικά το δημόσιο χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, ψηφίζει νόμο εξίσωσης των εργασιακών δικαιωμάτων των Ιδιωτικών κολεγίων με τα Δημόσια ΑΕΙ, συνεχίζει στην εφαρμογή του προσοντολόγιου των απολύσεων και της ελαστικής εργασίας ενώ προετοιμάζει νέο νόμο για το Λύκειο και την αξιολόγηση-σχολείων και εκπαιδευτικών μαζί με την αυτονομία των σχολείων.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο! Κάθε ένα από τα ανωτέρω φέρνει καταστροφικές αλλαγές στη ζωή της εργαζομένης  πλειοψηφίας και το σωματείο πρέπει να παίξει ΑΜΕΣΑ το ρόλο του συλλογικού εμπνευστή-οργανωτή και υπερασπιστή των αναγκών και των δικαιωμάτων μας.

 

Η Αριστ. Συμπαράταξη Καθηγητών, καταλαβαίνοντας τον επείγοντα χαρακτήρα της περιόδου, θέλοντας να συμβάλει δημιουργικά στα πιο πάνω, καλεί το νέο ΔΣ να υιοθετήσει και να επιταχύνει τις ενέργειές του για την υλοποίηση των  παρακάτω προτάσεών μας:

  1.   Την σύνταξη ψηφίσματος (το καταθέτουμε για συνδιαμόρφωση) εναντίωσης σε κάθε εμπλοκή της χώρας σε πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς που μόνο συμφορές θα φέρουν στους εργαζόμενους
  2.   Την ένταξη στο σχεδιασμό σωματείων και Ομοσπονδιών Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα ενάντια στην κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης που ετοιμάζει η Κυβέρνηση οργανώνοντας εκδήλωση ενημέρωση την Πέμπτη 8/1 στα Πευκάκια.
  3.   Άμεσο κάλεσμα την Τετάρτη 29/1 στις 7μμ σε μόνιμους-αναπληρωτές για συγκρότηση επιτροπής αγώνα με αιχμή: τον άμεσο διορισμό όλων των αναπληρωτών με το πτυχίο τους και όλη τους την προϋπηρεσία.
  4.   Την έγκριση των προτάσεων και την προώθηση του σχεδιασμού της κοινής σύσκεψης ΣΕΠΕ-ΕΛΜΕ –Συντονιστικού αναπληρωτών-Πρωτοβουλίας αναπληρωτών.
  5.   Την υιοθέτηση της κοινής δήλωσης 75 πρωτοβάθμιων εκπαιδευτικών σωματείων για ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ  από την αξιολόγηση (υλοποιώντας επιτέλους τη σχετική απόφαση της ΓΣ) και την προώθησή της, οργανώνοντας εξορμήσεις ενημέρωσης στα σχολεία και εκδήλωση της ΕΛΜΕ στις 19/2 στις 7μμ στα Πευκάκια.
  6. Την διεκδίκηση άμεσης έκτακτης χρηματοδότησης στα σχολεία. Να έλθει σε επαφή με συλλόγους γονέων για ενημέρωση και συντονισμό.
  7.  Την ανάρτηση πανό στα σχολεία με τα παραπάνω αιτήματα.

 

Να διευκρινίσουμε ότι η Αριστερή Συμπαράταξη Καθηγητών, δεν επιχειρεί να παραποιήσει την αλήθεια, ούτε παίζει παιχνίδια εντυπώσεων! Δεν «παρέδωσε» την πλειοψηφία του προεδρείου σε ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ (κυβερνητικό συνδικαλισμό). Οι εκλογές και τα ποσοστά, δεν δίνουν «ιδιοκτησιακά δικαιώματα» στις παρατάξεις για το προεδρείο, το οποίο συγκροτείται ελεύθερα, όπως αποφασίζουν τα μέλη του ΔΣ.

Με βάση τα αποτελέσματα λοιπόν, δεν κατείχε η Συμπαράταξη «κάτι» στο προεδρείο για να το παραδώσει, ούτε «βλέπει» τις καρέκλες και τις μειώσεις ωραρίου ως «λεία», που πρέπει να την μοιράζουν οι πιο «ισχυροί», ούτε αντιμετωπίζει με θεσμική «λαγνεία» το Προεδρείο, για να «παραδίδει διπλωματικά» τις θέσεις του, δεξιά και δεξιότερα, με αστική ευγένεια, ώστε να είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Επιχείρησε να συμβάλει, ώστε να εκφραστεί στη συγκρότηση του Προεδρείου η αγωνιστική πλειοψηφία που επέλεξαν με την ψήφο τους οι συνάδελφοι, πάνω σε ένα αγωνιστικό πρόγραμμα.

Αφού αυτό δεν κατέστη δυνατό (δεν έχει ακόμη ωριμάσει αυτή η αντίληψη στους συναγωνιστές της ΑΣΕ-ΠΑΜΕ), η Αριστ. Συμπαράταξη Καθηγητών, συνεπής στη κριτική της προς τις παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ), ότι ούτε «μπορούν» ούτε «θέλουν» να υπερασπιστούν αποτελεσματικά την Δημόσια Εκπαίδευση, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων, δεν μπορούσε να συμμετάσχει μαζί τους σε Προεδρείο και ψήφισε κατά για τις θέσεις του Προέδρου (ΔΑΚΕ) και του Γραμματέα (ΣΥΝΕΚ).

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Erasmus+: Το 20ό Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω υποδέχθηκε τρεις εκπαιδευτικούς από σχολείο της Ισπανίας
Erasmus+: Το 20ό Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω υποδέχθηκε τρεις εκπαιδευτικούς από σχολείο της Ισπανίας
Το 20ό Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω υποδέχθηκε τρεις εκπαιδευτικούς από το δημόσιο σχολείο CEIP Fernando el Católico της Σαραγόσα (Ισπανία)
Erasmus+: Το 20ό Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω υποδέχθηκε τρεις εκπαιδευτικούς από σχολείο της Ισπανίας
Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ: «Ηχηρά» ονόματα από τα ΑΕΙ και το Υπουργείο Παιδείας στην Επιτροπή Διεύρυνσης
Ποιοι ακαδημαϊκοί, καθηγητές Πανεπιστημίου, πρώην Πρυτάνεις και πρώην βουλευτές επιστρατεύονται στο ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ: «Ηχηρά» ονόματα από τα ΑΕΙ και το Υπουργείο Παιδείας στην Επιτροπή Διεύρυνσης
Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη με επίκεντρο τα Ζωνιανά
ΕΛΑΣ: Μεγάλη επιχείρηση στην Κρήτη: «Ντου» στα Ζωνιανά για ναρκωτικά και απάτες ΟΠΕΚΕΠΕ
Στο μικροσκόπιο τρεις οικογένειες, 16 συλλήψεις και 76 ταυτοποιήσεις – Δεσμεύτηκαν 50 τραπεζικοί λογαριασμοί, κατασχέθηκαν όπλα και ναρκωτικά
ΕΛΑΣ: Μεγάλη επιχείρηση στην Κρήτη: «Ντου» στα Ζωνιανά για ναρκωτικά και απάτες ΟΠΕΚΕΠΕ
Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Σ.Ζαχαράκη: «Εποχή αλλαγών» στις φοιτητικές εστίες με 10.000 νέες κλίνες και εκτεταμένες ανακαινίσεις
Επενδύσεις, νέες υποδομές και αυστηρότερο πλαίσιο λειτουργίας διαμορφώνουν το νέο τοπίο στη φοιτητική στέγαση των ΑΕΙ
Σ.Ζαχαράκη: «Εποχή αλλαγών» στις φοιτητικές εστίες με 10.000 νέες κλίνες και εκτεταμένες ανακαινίσεις