Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Με εντολή του αντιδημάρχου, Μ. Καλαμπόκα, σφραγίστηκε ο λογαριασμός της σχολικής επιτροπής της Α' δημοτικής κοινότητας - Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από το Δήμο

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου έχει υποβάλει από τις 3 Ιανουαρίου ο δήμος Αθηναίων, για τις «ύποπτες κινήσεις», που δυο ώρες νωρίτερα εκείνη την ημέρα είχαν διαπιστωθεί στο λογαριασμό της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής της Α΄ δημοτικής κοινότητας. 

Για το θέμα ενημέρωσαν σχετικά το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας στη σημερινή του συνεδρίαση, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και ο αρμόδιος αντιδημάρχος, Μανώλης Καλαμπόκας. Ο κ. Καλαμπόκας ανέφερε, ότι μόλις ενημερώθηκε για τις «ύποπτες κινήσεις», προέβη αμέσως στις απαραίτητες ενέργειες και «μπλοκαρίστηκε» ο λογαριασμός.  

Απαντώντας στους επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Νάσο Ηλιόπουλου κα Νίκο ΣοφιανΌ, για το πόσα χρήματα λείπουν, είπε ότι ακόμη δεν είναι γνωστό το ακριβές ποσό και αναμένουν την επίσημη ενημέρωση από την τράπεζα που ήταν ανοιγμένος ο λογαριασμός.  

«Μόλις μας σταλεί, θα ενημερώσουμε αμέσως τους επικεφαλής» τόνισε ο κ. Καλαμπόκας, σημειώνοντας ότι η διοίκηση αναζητεί «έναν καλύτερο τρόπο εποπτείας της σχολικής επιτροπής».  

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, υπογράμμισε την αμεσότητα με την οποία αντέδρασε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, σημειώνοντας ότι το «σωστό και θεσμικό είναι να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της». Στο αίτημα του κ. Ηλιόπουλου για άμεση απομάκρυνση από τη σχολική επιτροπή, όσων ήταν διαχειριστές του επίμαχου λογαριασμού, σημείωσε ότι κάτι τέτοιο θα τους στοχοποιούσε ως ενόχους και ενώ ακόμη είναι σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα.  

Αναφερόμενος γενικότερα στη χρηματοδότηση των σχολείων, είπε πως οι σχολικές επιτροπές του δήμου έχουν στα ταμεία τους 799.000 ευρώ, που είναι η γ΄ δόση και 893.000 που είναι η δ΄ δόση. Ακόμη επισήμανε ότι η διοίκησή του προχώρησε στη δημιουργία 14 σχολικών επιτροπών, αντικαθιστώντας «το συγκεντρωτικό μοντέλο του παρελθόντος» και τις «σχολικές επιτροπές τέρατα». Επιλέξαμε είπε την αποκέντρωση και ενίσχυση της διαφάνειας. Επίσης προανήγγειλε την ανάθεση σε λογιστικό γραφείο την υποστήριξη αυτών των σχολικών επιτροπών.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μπακογιάννης και στο μεγάλο πρόγραμμα έργων στα σχολεία της Αθήνας, που η διοίκησή του έχει ήδη δρομολογήσει και υλοποιεί. Σε εξέλιξη, τόνισε, είναι διαγωνισμοί για έργα -επισκευές στα σχολεία της Αθήνας, συνολικού ύψους 33 εκατ. ευρώ. Τέλος, η επικεφαλής της «Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα», Ντίνα Ρέππα, έκανε λόγο για «αρχιερείς της αδιαφάνειας». 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ζωή Κωνσταντοπούλου, Άδωνις Γεωργιάδης
Μετωπική Κωνσταντοπούλου - Γεωργιάδη: «Είσαι φασίστας, βδέλυγμα» - «Είσαι αισχρή»
Άλλο ένα επεισόδιο στην δίχως τέλος κόντρα Άδωνι Γεωργιάδη και Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Ολομέλεια της Βουλής
Μετωπική Κωνσταντοπούλου - Γεωργιάδη: «Είσαι φασίστας, βδέλυγμα» - «Είσαι αισχρή»
akinita_0_0.jpg
Κοινωνική Αντιπαροχή: Πώς θα πάρετε σπίτι με σχεδόν μηδενικό ενοίκιο
Το κράτος παραχωρεί οικόπεδα, ιδιώτες χτίζουν σύγχρονες κατοικίες και νέοι έως 39 ετών αποκτούν στέγη με μηδενικό ή συμβολικό ενοίκιο
Κοινωνική Αντιπαροχή: Πώς θα πάρετε σπίτι με σχεδόν μηδενικό ενοίκιο
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας
Γονείς για Ηλιούπολη: «Τα παιδιά μας είναι ζωές» – Κινητοποίηση την Πέμπτη 21/5 στο υπουργείο Παιδείας
Στους δρόμους οι γονείς για την ψυχική υγεία των μαθητών – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 21/5 στις 10:30πμ στο Μαρούσι
Γονείς για Ηλιούπολη: «Τα παιδιά μας είναι ζωές» – Κινητοποίηση την Πέμπτη 21/5 στο υπουργείο Παιδείας
foto_education_pencils_2.jpg
Προαγωγές, συνάφειες τίτλων και μονιμοποιήσεις: Τι αποφάσισε το ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας
Ομόφωνες αποφάσεις για μονιμοποιήσεις και προαγωγές στην 25η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας
Προαγωγές, συνάφειες τίτλων και μονιμοποιήσεις: Τι αποφάσισε το ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας