Thumbnail
Διαμαρτυρία της ΠΕΑΔ για την αναγνώριση των πτυχίων των κολεγίων

Γραπτή διαμαρτυρία για τα πτυχία των κολεγίων δημοσιεύει η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας, ζητώντας από το υπουργείο Παιδείας «να ανακαλέσει την επίμαχη ρύθμιση και τους εκπαιδευτικούς φορείς να συντονίσουν την αντίδρασή τους απέναντι σε αυτή την πρωτοβουλία».

Όπως τονίζεται, η εν λόγω ρύθμιση συνιστά «προσπάθεια να "θολώσουν" τα βασικά χαρακτηριστικά που ορίζουν το επιστημονικό υπόβαθρο ενός υποψηφίου δημοσίου λειτουργού της Εκπαίδευσης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΕΑΔ:

Θέμα: «Γραπτή Διαμαρτυρία για την αναγνώριση δικαιώματος διορισμού αποφοίτων ιδιωτικών κολλεγίων»

Η Π.Ε.Α.Δ. ως ο αναγνωρισμένος θεσμικός εκπρόσωπος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπ/ση, αναφορικά με τη ρύθμιση που προβλέπει το δικαίωμα στον μόνιμο διορισμό σε αποφοίτους ιδιωτικών κολλεγίων, εκφράζει την εντονότατη διαμαρτυρία της!

Η αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, που πρέπει να είναι διαρκές ζητούμενο όλων –πολύ περισσότερο της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου- δεν εξυπηρετείται με μια τέτοια ρύθμιση! Τα αμφίβολης ποιότητας πτυχία των ιδιωτικών κολλεγίων δεν πρέπει και δεν μπορούν να εξισώνονται με τα πτυχία των δημοσίων ΑΕΙ, εγνωσμένου κύρους, τα οποία διαχρονικά σέβεται και αναγνωρίζει η Πολιτεία (άρθρο 16 του Συντάγματος), ενώ ο εκπαιδευτικός κόσμος δεκαετίες τώρα αγωνίζεται να προασπίσει.

Θεωρούμε τη ρύθμιση αυτή ως προσπάθεια να «θολώσουν» τα βασικά χαρακτηριστικά που ορίζουν το επιστημονικό υπόβαθρο ενός υποψηφίου δημοσίου λειτουργού της Εκπαίδευσης.

Είναι σαφές πως αυτό που απαιτείται για τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης είναι η αναβάθμιση της παιδαγωγικής και επιστημονικής εκπαίδευσης των υποψήφιων εκπαιδευτικών μέσα από τα δημόσια πανεπιστήμια, αλλά και η συνεχής επιμόρφωση των εν ενεργεία εκπαιδευτικών σε όλη τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου και όχι η ανάθεση της κατάρτισής τους στα κάθε είδους ιδιωτικά κολέγια με αμφιλεγόμενα προγράμματα, που μόνο στόχο έχουν το κέρδος!

Η Π.Ε.Α.Δ. καλεί το Υπουργείο να ανακαλέσει την επίμαχη ρύθμιση και τους εκπαιδευτικούς φορείς να συντονίσουν την αντίδρασή τους απέναντι σε αυτή την πρωτοβουλία!

Η Εκπαίδευση είναι ένα πολύτιμο Δημόσιο Αγαθό και έτσι πρέπει να παραμείνει!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Διαγωνισμός
ΕΚΔΔΑ: Τον Μάιο ο γραπτός διαγωνισμός της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης
Το χρονοδιάγραμμα του 32ου εισαγωγικού διαγωνισμού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης
ΕΚΔΔΑ: Τον Μάιο ο γραπτός διαγωνισμός της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης
Φοίβος Τσικλιάς
Φοίβος Τσικλιάς: «Δεν υπάρχει πλαίσιο προστασίας του εκπαιδευτικού από επιθετικές συμπεριφορές»
Σκληρή παρέμβαση του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον θάνατο της Σοφίας Χρηστίδου
Φοίβος Τσικλιάς: «Δεν υπάρχει πλαίσιο προστασίας του εκπαιδευτικού από επιθετικές συμπεριφορές»
Πυροσβεστική Ακαδημία
Πανελλήνιες 2026: Κλείνουν οι αιτήσεις για την Πυροσβεστική Ακαδημία
Κλείνουν αύριο οι ηλεκτρονικές αιτήσεις συμμετοχής των υποψήφιων των πανελλαδικών εξετάσεων που θέλουν να συμμετάσχουν στις προκαταρκτικές εξετάσεις...
Πανελλήνιες 2026: Κλείνουν οι αιτήσεις για την Πυροσβεστική Ακαδημία