Πτυχία κολεγίων: «Προσπάθεια να θολώσουν το επιστημονικό υπόβαθρο των λειτουργών της Εκπαίδευσης»
Διαμαρτυρία της ΠΕΑΔ για την αναγνώριση των πτυχίων των κολεγίων

Γραπτή διαμαρτυρία για τα πτυχία των κολεγίων δημοσιεύει η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας, ζητώντας από το υπουργείο Παιδείας «να ανακαλέσει την επίμαχη ρύθμιση και τους εκπαιδευτικούς φορείς να συντονίσουν την αντίδρασή τους απέναντι σε αυτή την πρωτοβουλία».

Όπως τονίζεται, η εν λόγω ρύθμιση συνιστά «προσπάθεια να "θολώσουν" τα βασικά χαρακτηριστικά που ορίζουν το επιστημονικό υπόβαθρο ενός υποψηφίου δημοσίου λειτουργού της Εκπαίδευσης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΕΑΔ:

Θέμα: «Γραπτή Διαμαρτυρία για την αναγνώριση δικαιώματος διορισμού αποφοίτων ιδιωτικών κολλεγίων»

Η Π.Ε.Α.Δ. ως ο αναγνωρισμένος θεσμικός εκπρόσωπος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπ/ση, αναφορικά με τη ρύθμιση που προβλέπει το δικαίωμα στον μόνιμο διορισμό σε αποφοίτους ιδιωτικών κολλεγίων, εκφράζει την εντονότατη διαμαρτυρία της!

Η αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, που πρέπει να είναι διαρκές ζητούμενο όλων –πολύ περισσότερο της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου- δεν εξυπηρετείται με μια τέτοια ρύθμιση! Τα αμφίβολης ποιότητας πτυχία των ιδιωτικών κολλεγίων δεν πρέπει και δεν μπορούν να εξισώνονται με τα πτυχία των δημοσίων ΑΕΙ, εγνωσμένου κύρους, τα οποία διαχρονικά σέβεται και αναγνωρίζει η Πολιτεία (άρθρο 16 του Συντάγματος), ενώ ο εκπαιδευτικός κόσμος δεκαετίες τώρα αγωνίζεται να προασπίσει.

Θεωρούμε τη ρύθμιση αυτή ως προσπάθεια να «θολώσουν» τα βασικά χαρακτηριστικά που ορίζουν το επιστημονικό υπόβαθρο ενός υποψηφίου δημοσίου λειτουργού της Εκπαίδευσης.

Είναι σαφές πως αυτό που απαιτείται για τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης είναι η αναβάθμιση της παιδαγωγικής και επιστημονικής εκπαίδευσης των υποψήφιων εκπαιδευτικών μέσα από τα δημόσια πανεπιστήμια, αλλά και η συνεχής επιμόρφωση των εν ενεργεία εκπαιδευτικών σε όλη τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου και όχι η ανάθεση της κατάρτισής τους στα κάθε είδους ιδιωτικά κολέγια με αμφιλεγόμενα προγράμματα, που μόνο στόχο έχουν το κέρδος!

Η Π.Ε.Α.Δ. καλεί το Υπουργείο να ανακαλέσει την επίμαχη ρύθμιση και τους εκπαιδευτικούς φορείς να συντονίσουν την αντίδρασή τους απέναντι σε αυτή την πρωτοβουλία!

Η Εκπαίδευση είναι ένα πολύτιμο Δημόσιο Αγαθό και έτσι πρέπει να παραμείνει!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

σχετικά άρθρα

Η επιμόρφωση στην Ειδική Αγωγή αρχίζει πανελλαδικά 24 Φεβρουαρίου
Η επιμόρφωση στην Ειδική Αγωγή αρχίζει πανελλαδικά 24 Φεβρουαρίου
Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ξεκινάει νέο κύκλο σεμιναριακής μοριοδοτούμενης επιμόρφωσης στην Ειδική Αγωγή στις 24 Φεβρουαρίου και έχει ανοικτές αιτήσεις...
Η επιμόρφωση στην Ειδική Αγωγή αρχίζει πανελλαδικά 24 Φεβρουαρίου