Πτυχία κολεγίων: «Κάθε κράτος οφείλει να αναγνωρίσει τα επαγγελματικά δικαιώματα της ΕΕ»
Σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως, «η προηγούμενη κυβέρνηση είχε θεσπίσει μία εξαίρεση μόνο για τους εκπαιδευτικούς, μόνο δύο μήνες πριν τις εκλογές»

Στην εκπομπή «Ακραία Φαινόμενα» του ΣΚΑΙ εμφανίστηκε το πρωί του Σαββάτου η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία αναφέρθηκε και στο θέμα των πτυχίων των κολεγίων που απασχολεί έντονα την επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα.

«Ακούμε την κριτική από την αντιπολίτευση ότι πάτε να εξισώσετε τους φοιτητές στην Ανώτατη Εκπαίδευση με τους φοιτητές των κολεγίων, με "Δούρειο Ίππο" το άρθρο 50. Γιατί γίνεται αυτή η κριτική», ρώτησαν οι δημοσιογράφοι την υπουργό.

Η ίδια απάντησε: 

«Αυτοί οι απόφοιτοι έχουν πτυχία άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωση». «Τι μάς λέει το ενωσιακό δίκαιο; Μάς λέει ότι όσοι έχουν επαγγελματικά δικαιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οφείλει το κάθε κράτος να αναγνωρίσει αυτά τα επαγγελματικά δικαιώματα».

«Περνάς από το ΣΑΕΠ για τα επαγγελματικά δικαιώματα», επεσήμανε η Νίκη Κεραμέως και εξήγησε: «Υπάρχει ειδική διαδικασία. Εκεί τι βλέπει το ΣΑΕΠ; Βλέπει πιστοποίηση προγραμμάτων σπουδών, βλέπει αν η τοπική αρχή που εποπτεύει την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έχει δώσει εχέγγυα ποιότητας».

Κατά την υπουργό, το συγκεκριμένο καθεστώς ίσχυε και επί Νέας Δημοκρατίας και επί ΣΥΡΙΖΑ, όμως ο τελευταίος «δύο μήνες πριν τις εκλογές έφερε νόμο και το άλλαξε».

Η Νίκης Κεραμέως επεσήμανε πως επιστρέφουμε στο καθεστώς που ίσχυες πριν το Μάιο, καθώς υπάρχει προειδοποιητική επιστολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς την Ελλάδα, στην οποία επισημαίνεται ότι παραβιάζεται το ενωσιακό δίκαιο, άρα δεν υπάρχει ελεύθερη κινητικότητα εργαζομένων. 

«Παίρνετε πτυχίο ενός πανεπιστημίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για το οποίο έχει δοθεί πιστοποίηση», σημείωσε η υπουργός Παιδείας. 

«Προβλέπεται η δυνατότητα για τους αποφοίτους των πανεπιστημίων του εξωτερικού να δουλεύουν κανονικά», είπε παράλληλα η κα Κεραμέως και τόνισε: «Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε θεσπίσει μία εξαίρεση μόνο για τους εκπαιδευτικούς, μόνο δύο μήνες πριν τις εκλογές».

Δείτε επίσης: «Μπορεί να υπερβούμε τους 15.000 υποψήφιους για τους διορισμούς στη γενική εκπαίδευση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Εκπαίδευση, την Εργασία, την Πολιτική και την Κοινωνία στο alfavita.gr


Η Αναγνωρισμένη Επιμόρφωση - Εξειδίκευση 420 ωρών από τον ΑΣΕΠ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
 

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
 

Όλα τα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς ΕΔΩ: Σχολική Ψυχολογία, ΕΑΕ, Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, Παιδαγωγική κ.α.
 

Νέες Προσλήψεις Καθηγητών στα ΣΔΕ (Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας): ΑΛΛΑΞΕ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ 

 

σχετικά άρθρα

Κορονοϊός Βόρεια Ελλάδα: Τα σχολεία να αποτελούν υγειονομικές βόμβες
Κορονοϊός Βόρεια Ελλάδα: Τα σχολεία να αποτελούν υγειονομικές βόμβες
Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με τη μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στην περιοχή...
Κορονοϊός Βόρεια Ελλάδα: Τα σχολεία να αποτελούν υγειονομικές βόμβες