Thumbnail
Σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως, «η προηγούμενη κυβέρνηση είχε θεσπίσει μία εξαίρεση μόνο για τους εκπαιδευτικούς, μόνο δύο μήνες πριν τις εκλογές»

Στην εκπομπή «Ακραία Φαινόμενα» του ΣΚΑΙ εμφανίστηκε το πρωί του Σαββάτου η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία αναφέρθηκε και στο θέμα των πτυχίων των κολεγίων που απασχολεί έντονα την επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα.

«Ακούμε την κριτική από την αντιπολίτευση ότι πάτε να εξισώσετε τους φοιτητές στην Ανώτατη Εκπαίδευση με τους φοιτητές των κολεγίων, με "Δούρειο Ίππο" το άρθρο 50. Γιατί γίνεται αυτή η κριτική», ρώτησαν οι δημοσιογράφοι την υπουργό.

Η ίδια απάντησε: 

«Αυτοί οι απόφοιτοι έχουν πτυχία άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωση». «Τι μάς λέει το ενωσιακό δίκαιο; Μάς λέει ότι όσοι έχουν επαγγελματικά δικαιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οφείλει το κάθε κράτος να αναγνωρίσει αυτά τα επαγγελματικά δικαιώματα».

«Περνάς από το ΣΑΕΠ για τα επαγγελματικά δικαιώματα», επεσήμανε η Νίκη Κεραμέως και εξήγησε: «Υπάρχει ειδική διαδικασία. Εκεί τι βλέπει το ΣΑΕΠ; Βλέπει πιστοποίηση προγραμμάτων σπουδών, βλέπει αν η τοπική αρχή που εποπτεύει την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έχει δώσει εχέγγυα ποιότητας».

Κατά την υπουργό, το συγκεκριμένο καθεστώς ίσχυε και επί Νέας Δημοκρατίας και επί ΣΥΡΙΖΑ, όμως ο τελευταίος «δύο μήνες πριν τις εκλογές έφερε νόμο και το άλλαξε».

Η Νίκης Κεραμέως επεσήμανε πως επιστρέφουμε στο καθεστώς που ίσχυες πριν το Μάιο, καθώς υπάρχει προειδοποιητική επιστολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς την Ελλάδα, στην οποία επισημαίνεται ότι παραβιάζεται το ενωσιακό δίκαιο, άρα δεν υπάρχει ελεύθερη κινητικότητα εργαζομένων. 

«Παίρνετε πτυχίο ενός πανεπιστημίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για το οποίο έχει δοθεί πιστοποίηση», σημείωσε η υπουργός Παιδείας. 

«Προβλέπεται η δυνατότητα για τους αποφοίτους των πανεπιστημίων του εξωτερικού να δουλεύουν κανονικά», είπε παράλληλα η κα Κεραμέως και τόνισε: «Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε θεσπίσει μία εξαίρεση μόνο για τους εκπαιδευτικούς, μόνο δύο μήνες πριν τις εκλογές».

Δείτε επίσης: «Μπορεί να υπερβούμε τους 15.000 υποψήφιους για τους διορισμούς στη γενική εκπαίδευση

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

arxaia
Tεχνητή νοημοσύνη αποκαλύπτει εκατοντάδες νέα γεωγλυφικά
Ένας από τους πιο μυστηριώδεις αρχαιολογικούς γρίφους του κόσμου, οι γραμμές της Νάζκα στο Περού αρχίζει επιτέλους να ξετυλίγεται, και όχι από...
Tεχνητή νοημοσύνη αποκαλύπτει εκατοντάδες νέα γεωγλυφικά
βιβλία
Τι είναι η κομπορρημοσύνη; Μια παλιά λέξη με διαχρονική σημασία
Η κομπορρημοσύνη είναι ένας όρος μεσαιωνικής προέλευσης, που χαρακτηρίζει μια στάση ζωής αρκετά γνώριμη σε πολλούς από εμάς.
Τι είναι η κομπορρημοσύνη; Μια παλιά λέξη με διαχρονική σημασία