Το πρόβλημα με τις υπερβολικές καθυστερήσεις αναγνώρισης τίτλων σπουδών από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) φέρνει εκ νέου στη Βουλή ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράς με Αναφορά του προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
Σήμερα το πρόβλημα γιγαντώθηκε με την αδυναμία των υποψηφίων που συμμετέχουν σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ να καταθέσουν τους απαραίτητους τίτλους σπουδών, καθώς βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη διαδικασία αναγνώρισής τους από τον ΔΟΑΤΑΠ.
Ήδη 263 υποψήφιοι εκπαιδευτικοί ζητούν την άμεση και κατεπείγουσα επίσπευση των διαδικασιών αναγνώρισης των αντίστοιχων ακαδημαϊκών τίτλων τους από τον ΔΟΑΤΑΠ, προκειμένου να προλάβουν τις ημερομηνίες των 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 Προκηρύξεων του ΑΣΕΠ.
«Έστω και προσωρινά ως λύση θα μπορούσε να ισχύσει και εφαρμοστεί παλαιότερη απόφαση της ολομέλειας του ΑΣΕΠ, βάσει της οποίας γίνονται δεκτά τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά μέχρι την ημέρα οριστικοποίησης των πινάκων, εφόσον η/ο υποψήφιος προσκομίσει το πιστοποιητικό αναγνώρισης του ΔΟΑΤΑΠ», δηλώνει ο Γιώργος Αμυράς.
Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής από τον περασμένο Ιούλιο με Κοινοβουλευτική του Ερώτηση είχε επισημάνει τα προβλήματα δυσλειτουργίας του ΔΟΑΤΑΠ και την ανάγκη άμεσης επίλυσής τους.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!
Πολύ σημαντική ανακοίνωση της Πειραιώς για όλους τους χρήστες- Τι πρέπει να κάνετε
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ