Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: 263 εκπαιδευτικοί ζητούν επίσπευση διαδικασιών από τον ΔΟΑΤΑΠ για να προλάβουν τις ημερομηνίες
Σε ομηρία οι υποψήφιοι από τη δυσλειτουργία του ΔΟΑΤΑΠ

Το πρόβλημα με τις υπερβολικές καθυστερήσεις αναγνώρισης τίτλων σπουδών από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) φέρνει εκ νέου στη Βουλή ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράς με Αναφορά του προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Σήμερα το πρόβλημα γιγαντώθηκε με την αδυναμία των υποψηφίων που συμμετέχουν σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ να καταθέσουν τους απαραίτητους τίτλους σπουδών, καθώς βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη διαδικασία αναγνώρισής τους από τον ΔΟΑΤΑΠ.

Ήδη 263 υποψήφιοι εκπαιδευτικοί ζητούν την άμεση και κατεπείγουσα επίσπευση των διαδικασιών αναγνώρισης των αντίστοιχων ακαδημαϊκών τίτλων τους από τον ΔΟΑΤΑΠ, προκειμένου να προλάβουν τις ημερομηνίες των 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 Προκηρύξεων του ΑΣΕΠ.

«Έστω και προσωρινά ως λύση θα μπορούσε να ισχύσει και εφαρμοστεί παλαιότερη απόφαση της ολομέλειας του ΑΣΕΠ, βάσει της οποίας γίνονται δεκτά τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά μέχρι την ημέρα οριστικοποίησης των πινάκων, εφόσον η/ο υποψήφιος προσκομίσει το πιστοποιητικό αναγνώρισης του ΔΟΑΤΑΠ», δηλώνει ο Γιώργος Αμυράς.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής από τον περασμένο Ιούλιο με Κοινοβουλευτική του Ερώτηση είχε επισημάνει τα προβλήματα δυσλειτουργίας του ΔΟΑΤΑΠ και την ανάγκη άμεσης επίλυσής τους.

 

 

 

 

 

σχετικά άρθρα