Αλληλεγγύη ΣΕΠΕ σε 5 αναπληρωτές που κατηγορούνται για λεκτική βια σε βάρος μαθητή Ειδικου Σχολείου
Ανακοινώσεις συμπαράστασης από τον ΣΕΠΕ Ν.Πλουμπίδης και τον ΣΕΠΕ Γ.Σεφέρης

Τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 9 π.μ. στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά θα διεξαχθεί η δίκη 5 συναδέλφων αναπληρωτών Εκπαιδευτικών που κατά το σχολικό έτος 2017-2018 υπηρετούσαν στο 1ο  Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου. Δύο από τους πέντε εξακολουθούν να υπηρετούν σε σχολεία του Συλλόγου μας. Οι συνάδελφοί μας κατηγορούνται από μητέρα μαθητή του Ειδικού Σχολείου που φοιτούσε σε αυτό την εν λόγω περίοδο ότι άσκησαν κατ’ εξακολούθηση λεκτική βία σε βάρος του παιδιού της.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πειραιά που διεξήγαγε Ένορκο Διοικητική Εξέταση χωρίς να επιβάλει πειθαρχικές ποινές στους εκπαιδευτικούς για την κατηγορία σωματικής ή λεκτικής ή βίας.

Ως Σύλλογος με ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής μας Συνέλευσης είχαμε καταγγείλει την πρακτική στην οποία προέβη και η καταγγέλλουσα μητέρα, να καταγράφεται παρανόμως η εκπαιδευτική διαδικασία την ώρα που εξελίσσεται και να διαπομπεύονται έτσι εκπαιδευτικοί και μαθητές. Επιπλέον, είχαμε ζητήσει προς όφελος της σχολικής κοινότητας από όλους τους εμπλεκόμενους να αρθούν αμοιβαία μηνυτήριες αναφορές και καταγγελίες στην Εισαγγελία, πρόταση η οποία δυστυχώς δεν έγινε αποδεκτή από την πλευρά της μητέρας η οποία συνέχισε να δυναμιτίζει το σχολικό περιβάλλον προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια των υπόλοιπων γονέων του σχολείου που τάχθηκαν στο πλευρό των εκπαιδευτικών.

Όπως και τότε, έτσι και τώρα, η καταγγέλλουσα μητέρα επέλεξε τον δρόμο της δημόσιας διαπόμπευσης και συκοφάντησης των εκπαιδευτικών με διώξεις, με συνεντεύξεις και με σελίδα σε μέσο δικτύωσης στο οποίο ζητά «δικαιοσύνη» για το παιδί της, παρ ’όλο που οι προσπάθειές της στο παρελθόν έπεσαν στο κενό.

Γνωρίζουμε καλά ότι οι κατηγορούμενοι αναπληρωτές συνάδελφοί μας όλα αυτά τα χρόνια που εργάζονται έχουν επιδείξει ιδιαίτερη παιδαγωγική ευαισθησία και έχουν ανταποκριθεί στον επιστημονικό τους ρόλο. Χαίρουν μάλιστα της εμπιστοσύνης συναδέλφων, μαθητών και γονιών. Το ίδιο έπραξαν και στην περίπτωση του μαθητή για τον οποίο γίνεται λόγος.

Θεωρούμε ότι για να είναι αποτελεσματική η εκπαιδευτική διαδικασία, πόσο μάλλον όταν αφορά την Ειδική Αγωγή, θα πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη και αμφίδρομη σχέση μεταξύ εκπαιδευτικού και μαθητή, αλλά και στενή συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικού και γονέα και τα όποια προβλήματα υπάρχουν, να αντιμετωπίζονται σε κλίμα συνεργασίας και παιδαγωγικής υποστήριξης. Εκπαιδευτικοί και γονείς είμαστε στην ίδια όχθη, αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε σε κοινό μέτωπο τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών που χρήζουν Ειδικής Αγωγής και όλων των εργαζομένων σε όλες τις δομές της.

● Καταγγέλλουμε την πρακτική να καταγράφεται παρανόμως η εκπαιδευτική διαδικασία την ώρα που εξελίσσεται και να διαπομπεύονται έτσι εκπαιδευτικοί και μαθητές. Δε θα επιτρέψουμε να παραβιάζεται με αυτό τον τρόπο η επαγγελματική ιδιότητα των εκπαιδευτικών και προπάντων η προσωπική ζωή και ασφάλεια όλων των μαθητών.Δε θα ανεχτούμε τις διώξεις ενάντια στους εκπαιδευτικούς.

● Καλούμε τους Γονείς μέσα από τα συλλογικά τους όργανα να μη νομιμοποιήσουν τέτοιες πρακτικές και να συμπαρασταθούν στους διωκόμενους εκπαιδευτικούς με ψηφίσματα, αλλά και με τη φυσική τους παρουσία στη δίκη.

● Καλούμε τους ΣΕΠΕ και τις ΕΛΜΕ να προβούν σε ψηφίσματα συμπαράστασης στους διωκόμενους συναδέλφους.Καλούμε τη ΔΟΕ να στηρίξει με κάθε τρόπο τους συναδέλφους (συνδικαλιστικό, νομικό).

Ο Σύλλογός μας τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας 8.15 έως 10.45 στο πρωινό πρόγραμμα και ζητά από τη ΔΟΕ να κηρύξει στάση εργασίας από τις 10.45 έως 13.15 του πρωινού προγράμματος και 13.15 έως 16.00 στο  απογευματινό για να διευκολυνθούν τα μέλη του συλλόγου μας, αλλά και άλλοι εκπαιδευτικοί να παραστούν στη δίκη.

Αποφασιστικά δίνουμε το παρόν στη δίκη. Εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας!

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2021: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Σχολεία: Χωρίς προαγωγικές εξετάσεις φέτος σε Γυμνάσια-Λύκεια

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί - Εσωτερικός Κονονισμός: Μόνο εσωτερικός δεν είναι...
Εκπαιδευτικοί - Εσωτερικός Κονονισμός: Μόνο εσωτερικός δεν είναι...
«Το Υπουργείο Παιδείας που πεισματικά αρνείται να συζητήσει οποιοδήποτε από τα αναγκαία μέτρα που το εκπαιδευτικό κίνημα προτείνει για την...
Εκπαιδευτικοί - Εσωτερικός Κονονισμός: Μόνο εσωτερικός δεν είναι...