Χωρίς οργανικές θέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ οι δομές ειδικής αγωγής της Ικαρίας
Για συνεχιζόμενη υποβάθμιση της Ειδικής Αγωγής κάνει λόγο ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ

Για συνεχιζόμενη υποβάθμιση της Ειδικής Αγωγής στην Ικαρία και προβλήματα που έχουν λάβει εκρηκτικές διαστάσεις κάνει λόγο ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας του νησιού.

Μάλιστα, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, οι δομές ειδικής αγωγής της περιοχής δεν διαθέτουν οργανικές θέσεις ΕΕΠ και ΕΒΠ.

Ο ΣΕΠΕ Ικαρίας-Φούρνων ζητά τη δημιουργία οργανικών θέσεων και μόνιμους διορισμούς, ώστε να λειτουργούν σωστά οι δομές ειδικής αγωγής, καθώς και επίλυση του ζητήματος με τη μεταφορά των μαθητών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου:

Όχι στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της Ειδικής Αγωγής στην Ικαρία!

Το πρόβλημα με την ειδική αγωγή στην Ικαρία έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις.

Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι από τη μία η κυβέρνηση υπερηφανεύεται για τα ψίχουλα του προϋπολογισμού στη δημόσια εκπαίδευση και τους διορισμούς στην ειδική αγωγή, που δεν καλύπτουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες, και από την άλλη αφήνει τις δομές ειδικής αγωγής Ικαρίας δίχως οργανικές θέσεις ΕΕΠ και ΕΒΠ. Η χρόνια υποστελέχωση των δομών ειδικής αγωγής της περιοχής μας και το άλυτο πρόβλημα της μετακίνησης των μαθητών,  απειλούν με κλείσιμο τις εν λόγω εκπαιδευτικές δομές και αποδεικνύουν στην πράξη τις επιδιώξεις αυτής της κυβέρνησης και των προηγούμενων για την Ειδική Αγωγή, ιδιαίτερα στις μικρές και απομακρυσμένες περιοχές. 

Επιπλέον, από το Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα παιδιά μένουν στα σπίτια τους λόγω έλλειψης μεταφορικών μέσων. Φτάσαμε το 2019 να ζητάμε το αυτονόητο, να πάνε τα παιδιά σχολείο. Οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρία έχουν ανάγκη όχι μόνο έναν εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής, αλλά και όλες εκείνες τις ειδικότητες που ένα σχολείο ειδικής αγωγής μπορεί να προσφέρει.

Καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο σωματείο για να διεκδικήσουμε:

-Οργανικές θέσεις και μόνιμοι διορισμοί για όλες τις ειδικότητες που απαιτούνται για  να λειτουργούν σωστά οι δομές ειδικής αγωγής του νησιού. Κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων δασκάλων ειδικής αγωγής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο.

-Άμεση λύση των προβλημάτων στη μεταφορά των παιδιών.

-Κατάργηση της Κ.Υ.Α. για τις μεταφορές μαθητών. Δημόσιες, δωρεάν, ασφαλείς μεταφορές, ειδικά σχεδιασμένες για τις ανάγκες των μαθητών, για να μη βρίσκεται ούτε ένας μαθητής μακριά από το σχολείο.

-Δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές δομές πρώιμης διάγνωσης και έγκαιρης παρέμβασης, εκπαίδευσης και αποκατάστασης με σύγχρονα επιστημονικά αναλυτικά προγράμματα και δωρεάν υπηρεσίες.

Διαβάστε Επίσης:
 

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

 

Παν.Αιγαίου: Έκπτωση σε σεμινάρια Σχολική Ψυχολογίας ή Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

 

ΒΡΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

 

 

 

σχετικά άρθρα

«Δε θα γίνουμε ο πολιορκητικός κριός της κυβέρνησης ενάντια στους μαθητές»
«Δε θα γίνουμε ο πολιορκητικός κριός της κυβέρνησης ενάντια στους μαθητές»
Απορρίπτει την «εξ αποστάσεως εκπαίδευσης» σε υπό κατάληψη σχολεία η ΕΛΜΕ Κέρκυρας και καλεί στην κινητοποίηση των μαθητών το μεσημέρι της Πέμπτη 1/10
«Δε θα γίνουμε ο πολιορκητικός κριός της κυβέρνησης ενάντια στους μαθητές»
Υπουργείο Εργασίας σε εργαζόμενους από Θήβα και Χαλκίδα: Μην πάτε αύριο στη δουλειά
Υπουργείο Εργασίας σε εργαζόμενους από Θήβα και Χαλκίδα: Μην πάτε αύριο στη δουλειά
Αυστηρή σύσταση στους εργαζόμενους οικισμών του δήμου Θηβαίων και οικισμού της Ευβοίας να μην προσέλθουν στις εργασίες τους αύριο, λόγω κινδύνου...
Υπουργείο Εργασίας σε εργαζόμενους από Θήβα και Χαλκίδα: Μην πάτε αύριο στη δουλειά