Χρήσιμα συμπεράσματα για τις προκηρύξεις της Γενικής Αγωγής
Του Αλέξανδρου Χρουτα

Ανατρέχοντας στις 1ΓΕ και 2ΓΕ/2019, ας καταγράφουμε ορισμένα συμπεράσματα εν τάχει:

1) Η πλατφόρμα του ΑΣΕΠ ως προς την υποβολή της αίτησης θα είναι διαφορετική από τις 1/2/3/4/5ΕΑ του 2019. Να σημειωθεί ότι εδώ δεν υπάρχουν επικουρικοί πίνακες. Όλοι οι υποψήφιοι θα καταταχθούν στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες λαμβάνοντας τα αντίστοιχα μόρια σύμφωνα με την προϋπηρεσία, τα ακαδημαϊκά και κοινωνικά κριτήρια.

2) Συνεπώς, είναι πιθανόν να υποβάλλουν όλοι αίτηση δήλωσης περιοχών για διορισμό (επιπρόσθετα από αυτή του αναπληρωτή για κάλυψη λειτουργικών αναγκών).

3) Οι υποψήφιοι που έχουν καταθέσει ήδη τα τυπικά προσόντα τους μέσω της 3ΕΑ και είναι “περασμένα” στο ΟΠΣΥΔ, θα συμπληρώσουν περισσότερα πεδία στην Υποενότητα Ι, αντί για την ΙΙ. Στο σημείο αυτό να σημειωθεί ότι το υπόλοιπο της προϋπηρεσίας του ’18 – ’19 και οι μήνες μέχρι 3/02 (Α’ΘΜΙΑ) και 24/02 (Β’ΘΜΙΑ), δεν χρειάζονται την κατάθεση οποιωνδήποτε δικαιολογητικών αλλά θα ληφθούν αυτόματα από το ΑΣΕΠ.

4) Είναι σχεδόν σίγουρο πλέον ότι για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της σχολικής χρονιάς 2020 – 2021, θα γίνει χρήση των πινάκων του καλοκαιριού του ’18. Αναλογιστείτε ότι για τον όγκο των 40.000 περίπου αιτήσεων των προκηρύξεων της ΕΑ, θα χρειαστούν 10-12 μήνες μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων και την αντίστοιχη υποβολή αιτήσεων για διορισμό. Αναμένεται τριπλάσιος αριθμός αιτήσεων για τις 2 προκηρύξεις της ΓΕ.

Οπότε, στο μέτρο του δυνατού απολαύστε τις γιορτές με τους δικούς σας ανθρώπους. Θα υπάρξει αρκετός χρόνος για ζύμωση αναφορικά με τα παραπάνω από τα μέσα Ιανουαρίου του ’20 και μετέπειτα.

Πηγή: e-koukouvagia.gr

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα