Κατανομή διορισμών: Ανάλυση για ΕΕΠ-ΕΒΠ
Παρατηρήσεις για τους πίνακες, το σενάριο της ισοκατανομής και η επόμενη μέρα

Ακολουθούν Πίνακες και παρατηρήσεις που μας κοινοποίησε συνάδελφος ΕΕΠ  Κ.Λ. (ΠΕ30), αναφορικά με την κατανομή των 1.041 θέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ ανά κλάδο, σε σχέση με τα Οργανικά κενά στις ΣΜΕΑΕ. Επίσης παρατίθεται Πίνακας με ένα σενάριο ισοκατανομής.

Τέλος καταγράφονται ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις που αφορούν σε κινήσεις στις οποίες πρέπει να προβούν οι κλάδοι ΕΕΠ-ΕΒΠ από εδώ και στο εξής.

Δείτε αναλυτικά:

Ο 1ος Πίνακας

Στον 1ο πίνακα παρουσιάζονται στις δυο πρώτες στήλες τα κενά ανά Κλάδο σε ΣΜΕΑΕ όπως προέκυψαν από την Εγκύκλιο για τις μεταθέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ 2019 και ως προς τα ΚΕΣΥ και στις επόμενες δύο στήλες όπως προκύπτουν μετά από τις Μεταθέσεις 2019.

Ο 2ος Πίνακας

Στον 2ο πίνακα παρουσιάζεται η αριθμητική σύγκριση μεταξύ των κενών Οργανικών θέσεων που προέκυψαν μετά τις μεταθέσεις 2019 στις ΣΜΕΑΕ, με τις διοριστέες θέσεις και η ποσοστιαία σύγκριση αυτών των μονάδων, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα ΚΕΣΥ. Τρεις κλάδοι αγγίζουν το 100% και οι υπόλοιποι είναι κάτω από 70%.

Ο 3ος Πίνακας

Τέλος στον 3ο πίνακα παρουσιάζεται μία δίκαιη ισοκατανομή μεταξύ των κλάδων ΕΕΠ-ΕΒΠ, ορίζοντας ως ποσοστό βάσης των 79,5% που αντιστοιχεί μεταξύ των 1041 διοριστέων θέσεων στις 1309 κενές Οργανικές θέσεις που υπήρχαν σε ΣΜΕΑΕ.

Μερικές παρατηρήσεις

Για την κατανομή

  • Οι πίνακες αναμφισβήτητα, καταδεικνύουν ανήθικη κατανομή μεταξύ των κλάδων. Τρεις κλάδοι αγγίζουν το 100% και οι υπόλοιποι είναι κάτω από 70%.
  • Αρχικώς θύμωσα, αλλά με καθαρότερη σκέψη αντιλήφθηκα ότι το διαίρει και βασίλευε δεν οδηγεί πουθενά, παρά μόνο εξυπηρετεί την απώλεια ισχύος της συνδικαλιστικής ενωμένης φωνής.
  • Άλλωστε και στην 3ΕΑ ίδιες αδικίες φαίνονται, π.χ. μεταξύ δασκάλων και νηπιαγωγών βάση οργανικών κενών.
  • Πριν λίγα χρόνια κανείς δεν θα περίμενε ότι υπάρχει περίπτωση να διοριστούν 1000 ΕΕΠ-ΕΒΠ. Ήταν μια καλή αρχή και πλέον το ΕΕΠ-ΕΒΠ εισήλθε επίσημα και δυναμικά στο χώρο. Το ζήτημα πλέον είναι η επόμενη ημέρα και η συνεχής διεκδίκηση δικαιωμάτων.
  • Για μένα η κατανομή, αν και άδικη μεταξύ κλάδων, ήταν μία μεγάλη νίκη του ΕΕΠ-ΕΒΠ για να καθιερωθεί στο χώρο, όχι μόνο στα μάτια των ωφελούμενων παιδιών και γονέων που πάντα υπήρχε, αλλά και στα μάτια των διοικούντων που δεν του είχαν δώσει την δέουσα αξία.

Η επόμενη μέρα

Μετά την θέσπιση οργανικών κενών και στα Τμήματα Ενταξης της Δ.Ε. οι Ε.Δ.Ε.Α.Υ. πρέπει και αυτές να αποκτήσουν τα δικά τους πολλά οργανικά κενά. Τα Κ.Ε.Σ.Υ. και τα εκεί κενά κανείς δεν ξέρει τι θα γίνουν με το νέο νομοσχέδιο. Ίσως εκεί υπάρξει η ευκαιρία και ο χώρος για την θέσπιση κενών σε Ε.Δ.Ε.Α.Υ.

Επίσης, ίσως εκεί υπάρξει η ευκαιρία και για νέους συμπληρωματικούς διορισμούς ειδικά στους κλάδους ΠΕ_23 και ΠΕ_30 που δεν κέρδισαν τίποτα από τα ΚΕΣΥ. Με σύνολο περίπου 360 κενών σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΣΥ πήραν 135 θέσεις.

Η πρώτη φορά ενιαίος πίνακας για αναπληρωτές από του χρόνου, θέλει μία επίσης δίκαιη κατανομή, με την πλειοψηφία των θέσεων να δίνεται από νωρίς, ώστε να μην υπάρχουν άσκοπες μετακινήσεις των αναπληρωτών από τα μέρη τους.

Για την παιδαγωγική επάρκεια θα πρέπει να δοθεί χρόνος σε όλους τους ΠΕ να την αποκτήσουν και όχι ξαφνικά να βρεθούν άνεργοι σε επόμενο πίνακα 2ετίας γιατί δεν πρόλαβαν. Πρέπει να τεθεί επισήμως ένα επαρκές χρονοδιάγραμμα σε αυτό τον τομέα και η απόκτηση της να είναι πιο προσιτή είτε με τη χρήση εξ αποστάσεως προγραμμάτων με ηλεκτρονικά μέσα είτε με παραρτήματα της ΑΣΠΑΙΤΕ σε κάθε νομό.

Αδιανόητο το 2020 να υπάρχει αβανταδόρικο πρόσθετο προσόν που αποκτάται με κριτήριο την διαμονή του καθενός. Δείτε τους Πίνακες Ανάλυση κατανομής ΕΕΠ-ΕΒΠ

Πίνακας 1 ΚΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΣΜΕΑΕ ΚΑΙ ΚΕΣΥ ΑΝΑ ΚΛΑΔΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ 2019

1

Πίνακας 2 ΔΙΟΡΙΣΤΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΣΜΕΑΕ ΑΝΑ ΚΛΑΔΟ ΚΑΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ

2

Πίνακας 3 ΜΙΑ ΙΣΟΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΕΕΠ ΕΒΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΟΡΙΣΤΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΣΜΕΑΕ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΣ ΩΣ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΕ 79,5%, ΟΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΟΙ 1309 ΚΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 1041 ΠΟΥ ΔΙΑΤΕΘΗΚΑΝ

3

Πηγή: especial.gr

Διαβάστε επίσης:

Για την κατανομή των διορισμών στην Ειδική Αγωγή (Πίνακες - Ανάλυση)

Κατανομή διορισμών στην Ειδική: Στη Δευτεροβάθμια το 36,4% των θέσεων

Αυτές είναι οι 4500 κενές θέσεις Ειδικής Αγωγής που θα καλυφθούν με μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών

Διαβάστε Επίσης:
 

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

 

Παν.Αιγαίου: Έκπτωση σε σεμινάρια Σχολική Ψυχολογίας ή Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

 

ΒΡΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

 

 

 

σχετικά άρθρα

Λαμία: Εισαγγελική παρέμβαση για μαθητικές καταλήψεις και προσφυγόπουλα στα Καμένα Βούρλα
Λαμία: Εισαγγελική παρέμβαση για μαθητικές καταλήψεις και προσφυγόπουλα στα Καμένα Βούρλα
Τριπλή εισαγγελική παρέμβαση για σχολικές καταλήψεις, επεισόδια στα Καμένα Βούρλα, με αφορμή την άφιξη προσφυγόπουλων και πλημμύρες
Λαμία: Εισαγγελική παρέμβαση για μαθητικές καταλήψεις και προσφυγόπουλα στα Καμένα Βούρλα