Για την κατανομή των διορισμών στην Ειδική Αγωγή (Πίνακες - Ανάλυση)
Του Πάνου Ντούλα

Δημοσιεύτηκε, τελικά, χτες το πολυαναμενόμενο ΦΕΚ (ΦΕΚ Β 4597/2019, ΥΑ197948/Ε1/13-12-2019 Δείτε Εδώ) με την κατανομή των 4.500 διορισμών στην Ειδική Αγωγή. Παρά το ότι προχωράνε - με ρυθμούς χελώνας – διορισμοί μονίμων μετά από πολλά χρόνια, τα τελικά νούμερα αφήνουν τους περισσότερους κλάδους απογοητευμένους. Και είναι λογικό, αφού το τελικό άθροισμα των 4.500 απέχει αρκετά από τον αριθμό των αναπληρωτών που δουλεύουν αυτήν τη στιγμή στην Ειδική Αγωγή.

Δείτε ακόμα: Αυτές είναι οι 4500 κενές θέσεις Ειδικής Αγωγής που θα καλυφθούν με μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών

Είναι χαρακτηριστικό ότι, με βάση περσινά στοιχεία[1], στην Πρωτοβάθμια δούλεψαν 2.813 αναπληρωτές Ειδικής (χωρίς να υπολογίζουμε τους 6.000 της Παράλληλης), στη Δευτεροβάθμια 2.590 (πάλι χωρίς τους 1.000+ της Παράλληλης) και 3.100 ΕΕΠ-ΕΒΠ. Πρακτικά, δηλαδή σχεδόν οι μισές λειτουργικές ανάγκες στις δομές της Ειδικής Αγωγής μένουν ακάλυπτες ενώ για Παράλληλη ούτε λόγος.

katanomi

Η κατανομή των 4.500 όσον αφορά τις μεγάλες κατηγορίες έχει ως εξής:

katanomi

Η κατανομή όσον αφορά τους επιμέρους κλάδους έχει ως εξής (σημειωτέον ότι ουσιαστικά η Πρωτοβάθμια δεν παίρνει τελικά άλλες ειδικότητες πλην δασκάλων και νηπιαγωγών παρότι βεβαίως δουλεύουν κι αυτές εκεί):

katanomi

Παλεύουμε να καλυφτούν όλα τα κενά και οι ανάγκες σε όλη την εκπαίδευση με μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών!


[1] Από τα στοιχεία των αιρετών για πέρσι Παληγιάννη (εδώ: https://tinyurl.com/qrkncxa ), Κορδή (εδώ: https://tinyurl.com/w4t24qlν ) και Βούγια (εδώ: https://tinyurl.com/umk5ouj ).

Του Πάνου Ντούλα,

Καθηγητή Αγγλικής στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Κορίνθου,

Οργανωτικού Γραμματέα Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας «Ο Απόστολος Παύλος»

Αιρετού ΑΠΥΣΔΕ Πελοποννήσου,

Κόρινθος, 14/12/2019

σχετικά άρθρα

Κύπρος: Αποτρόπαιο θέμα με νεκρά φλαμίνγκο
Κύπρος: Αποτρόπαιο θέμα με νεκρά φλαμίνγκο
Φρικτό θέαμα με δεκάδες νεκρά φλαμίνγκο στην Αλυκή Λάρνακας - Το φαινόμενο αν και παρατηρείται εβδομάδες, τώρα παίρνει διαστάσεις με φωτογραφίες που...
Κύπρος: Αποτρόπαιο θέμα με νεκρά φλαμίνγκο