Η απάντηση Κεραμέως σε φοιτητές όταν της είπαν: «Δεν υπάρχει πλάνο για την Παιδεία»
Συζήτηση με τους φοιτητές του πρώην Τμήματος ΤΕΙ Ξύλου, παρουσία των καθηγητών τους και τοπικών Βουλευτών πραγματοποίησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στην Καρδίτσα

Κάποιοι από τους φοιτητές επισήμαναν στην υπουργό ότι έχουν ζήσει πολλές αλλαγές στην Παιδεία , καθώς και ότι έχουν  χάσει κάθε εμπιστοσύνη στην πολιτική. Παράλληλα, ζήτησαν  από τη Ν. Κεραμέως να έχει πλάνο για την Παιδεία και πρόσθεσαν: «Κερδίστε και  πάλι τις εκλογές και ίσως μπορεί να γίνει κάτι».

Η Νίκη Κεραμέως απάντησε ως εξής:

«Επειδή με στεναχωρεί αυτό που ακούω, το καταλαβαίνω απόλυτα γιατί είστε ειλικρινής και αυτό φαίνεται,θέλω να πω κάτι με κάθε ειλικρίνεια. Εγώ είμαι δικηγόρος στο επάγγελμα. Δεν είχα σχέση με την πολιτική.

Εάν δεν πίστευα ότι αυτή η χώρα έχει εξαιρετική   προοπτική δεν θα άφηνα το επάγγελμα, την οικογένεια και τα δυο παιδιά μου. Σας διαβεβαιώ ότι εάν δεν πίστευα στις πραγματικές ικανότητες αυτής της χώρας και στο εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό που έχει αυτή η χώρα δεν θα κατέβαλα αυτή την προσπάθεια.  

Φυσικά και υπάρχει ελπίδα στη χώρα. Έχουμε ελπίδα στο πολιτικό σύστημα. Ο καθένας πιστεύει αυτό που πιστεύει έχει την ιδεολογία που έχει. Δεν πρέπει όμως να χάνουμε ελπίδα στο πολιτικό σύστημα .

Έχουμε δημοκρατία.Η δημοκρατία είναι ένα εξαιρετικό πολίτευμα στο οποίο εκφράζεται ο καθένας και γι αυτό στεναχωριέμαι ιδιαίτερα όταν ακούω από νέους ότι δεν πιστεύουν .

Πρέπει να πιστεύουν, και πρέπει να ασκείτε  το εκλογικό σας δικαίωμα, και πρέπει να εκφράζεστε και δημοσίως».

Τεχνολογική κατεύθυνση στα Πανεπιστήμια

Ένας φοιτητής υπογράμμισε ότι «ένα μεγάλο πρόβλημα φέτος είναι ότι έχει φύγει τελείως το τεχνολογικό κομμάτι και έγιναν όλες οι Σχολές των ΤΕΙ Πανεπιστήμια. Αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω. Βέβαια δεν φταίτε εσείς και το αναγνωρίζω. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να γυρίσει το τεχνολογικό κομμάτι, έστω μέσα στο Πανεπιστήμιο».

Η υπουργός δεν απάντησε κάτι στη συγκεκριμένη πρόταση του φοιτητή.

Διαβάστε Επίσης:
 

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

 

Παν.Αιγαίου: Έκπτωση σε σεμινάρια Σχολική Ψυχολογίας ή Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

 

ΒΡΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

 

 

 

σχετικά άρθρα

Λαμία: Εισαγγελική παρέμβαση για μαθητικές καταλήψεις και προσφυγόπουλα στα Καμένα Βούρλα
Λαμία: Εισαγγελική παρέμβαση για μαθητικές καταλήψεις και προσφυγόπουλα στα Καμένα Βούρλα
Τριπλή εισαγγελική παρέμβαση για σχολικές καταλήψεις, επεισόδια στα Καμένα Βούρλα, με αφορμή την άφιξη προσφυγόπουλων και πλημμύρες
Λαμία: Εισαγγελική παρέμβαση για μαθητικές καταλήψεις και προσφυγόπουλα στα Καμένα Βούρλα