Κεραμέως: Επισπεύσαμε τους διορισμούς ειδικής αγωγής - Εντός του 2019 οι πρώτοι - Το 2020 στη γενική
«Δρομολογούνται ήδη διορισμοί και στη Γενική Εκπαίδευση για το 2020», σημείωσε η υπουργός Παιδείας από τη Λάρισα, όπου πραγματοποιεί περιοδεία

Τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στον τομέα της εκπαίδευσης, παρουσίασε σήμερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με αφορμή την επίσκεψή της στη Λάρισα.

Η κ. Κεραμέως είπε χαρακτηριστικά, ότι «η μεγαλύτερη επένδυση για την χώρα είναι η επένδυση στην Παιδεία, γιατί από την Παιδεία που θα δώσουμε στα νέα παιδεία θα εξαρτηθεί τι χώρα θα έχουμε αύριο».

Όπως είπε, η υπουργός, η νέα κυβέρνηση ξεκίνησε τις πρωτοβουλίες «από κάτω προς τα επάνω», λέγοντας ότι το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης ήταν το πώς θα εφαρμοστεί η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση σε όσο το δυνατόν περισσότερους δήμους της χώρας. «Όταν ήρθαμε στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, δυστυχώς σε ένα μεγάλο αριθμό δήμων η προηγούμενη ηγεσία δεν είχε φροντίσει να καταστεί εφικτή η εφαρμογή της. Και όμως αγωνιστήκαμε και καταφέραμε και εφαρμόστηκε σε ακόμη μεγαλύτερο αριθμό δήμων», σημείωσε.

Μεταξύ άλλων, η κ. Κεραμέως είπε ότι το υπουργείο προχώρησε σε ενέργειες για ενίσχυση των πειραματικών και των πρότυπων σχολείων, ενώ υποστήριξε ότι γίνεται μελέτη για εισαγωγή νέων θεματικών για το πρόγραμμα σπουδών, που στόχο έχουν να προσφέρουν μια πιο σφαιρική διαπαιδαγώγηση στα παιδιά.

Αναφορικά με το ζήτημα των προσλήψεων, η υπουργός Παιδείας είπε ότι «επισπεύσαμε το διορισμό 4.500 εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, με τους πρώτους διορισμούς να γίνονται εντός του 2019» και υποστήριξε ότι δρομολογούνται ήδη διορισμοί και στην γενική εκπαίδευση για το 2020.

Μιλώντας για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες στην ανώτατη εκπαίδευση, η κ. Κεραμέως επανέλαβε ότι «καταργήθηκε το άσυλο της βίας και της ανομίας», υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση αποκατέστησε το άσυλο στην πραγματική του έννοια, της ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Επίσης η υπουργός είπε ότι υπήρξε απελευθέρωση των μεταπτυχιακών προγραμμάτων «προσφέροντας ελευθερία και αυτονομία στα Πανεπιστήμια» και ότι εξασφαλίστηκε πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους περίπου 20 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με την αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη που πραγματοποιήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, η υπουργός είπε ότι «πραγματοποιήθηκε χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια, χωρίς ουσιαστικές μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη αποτελέσματα αξιολόγησης, άλλα και χωρίς την γνώμη της αρμόδιας αρχής της ΑΔΙΠ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Τέλος, η κ. Κεραμέως έκανε ειδική αναφορά σε ένα πρόσφατο νομοσχέδιο που κατατέθηκε, και το οποίο όπως είπε, συνδέει μέρος της κρατικής χρηματοδότησης με την αξιολόγηση των Πανεπιστημίων, ενώ μίλησε για μια προσπάθεια εξωστρέφειας των πανεπιστημίων της χώρας.

«Έχουμε δρομολογήσει συνεργασίες με μια σειρά από χώρες εντός και εκτός Ε.Ε., και έχουμε ενισχύσει την προσπάθεια ελληνικών πανεπιστημίων να συμμετάσχουν στα λεγόμενα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια. Όλα αυτά, γιατί θέλουμε να καταστήσουμε την χώρα μας περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης, το οποίο θα προσελκύει φοιτητές από όλο τον κόσμο, αντί να διώχνουμε τα παιδιά μας στο εξωτερικό». κατέληξε η υπουργός.

Σημειώνεται ότι η υπουργός σήμερα περιόδευσε σε σχολεία της Λάρισας και συνομίλησε με εκπαιδευτικούς γονείς και μαθητές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Κατά την διάρκεια της περιοδείας της, συζήτησε με τους ανθρώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας και άκουσε προτάσεις και σκέψεις για θέματα που αφορούν την λειτουργία των σχολείων, αλλά και για τους τρόπους που θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν διάφορα προβλήματα.

Εικόνα-Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ανακοινώνονται οι πίνακες για διορισμούς εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

ΣΕΠΕ «Σωκράτης»: Απαράδεκτες και υπονομευτικές οι δηλώσεις του προέδρου της ΑΔΕΔΥ σσχετικά με το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις
ΣΕΠΕ «Σωκράτης»: Απαράδεκτες και υπονομευτικές οι δηλώσεις του προέδρου της ΑΔΕΔΥ σσχετικά με το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις
Καταγγελία
ΣΕΠΕ «Σωκράτης»: Απαράδεκτες και υπονομευτικές οι δηλώσεις του προέδρου της ΑΔΕΔΥ σσχετικά με το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις
«Οι "άριστοι" του Μπακογιάννη δεν βρήκαν ούτε ένα ευρώ για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή»
«Οι "άριστοι" του Μπακογιάννη δεν βρήκαν ούτε ένα ευρώ για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή»
«Η δημαρχία Μπακογιάννη που έδωσε μέσα σε μια συνεδρίαση 2.000.000 ευρώ για την πιλοτική εφαρμογή του "μεγάλου περίπατου", δε βρήκε να δώσει ούτε ένα...
«Οι "άριστοι" του Μπακογιάννη δεν βρήκαν ούτε ένα ευρώ για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή»