Καταγγελία: Διακόπηκε επιμορφωτικό σεμινάριο εκπαιδευτικών μετά από παρέμβαση δημάρχου και εκκλησιαστικών κύκλων
Σύμφωνα με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Γλυφάδας-Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, το επιμορφωτικό σεμινάριο σχετιζόταν με την πρόληψη των διακρίσεων και του αποκλεισμού στο σχολικό περιβάλλον

Ψήφισμα-καταγγελία ενάντια στην προσπάθεια διακοπής επιμορφωτικού σεμιναρίου για τους εκπαιδευτικούς εξέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Γλυφάδας-Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Όπως επισημαίνεται, το σεμινάριο απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σχετίζονταν με την πρόληψη των διακρίσεων και του αποκλεισμού στο σχολείο.

Όπως όμως καταγγέλλεται, μετά από παρέμβαση του δημάρχου, το σεμινάριο διακόπτεται. Ο ΣΕΠΕ Γλυφάδας-Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης κάνει μάλιστα λόγο για άσκηση πίεσης από εκκλησιαστικούς κύκλους προς τις δημοτικές αρχές.

Μάλιστα, υπεύθυνοι για το πρόγραμμα σε Δήμο και ΟΚΑΝΑ παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους.

Ο Σύλλογος κάνει λόγο για μεσαίωνα, σκοταδισμό και ρατσιστικές συμπεριφορές και τονίζει:

Υπερασπιζόμαστε ως οφείλουμε το δικαίωμα κάθε μαθητή/τριας να φοιτά «σε ένα σχολείο που μας χωρά όλους» χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. 

Απαιτούμε να συνεχιστεί άμεσα το σεμινάριο στη Γλυφάδα και τη δημοτική αρχή να περιοριστεί στα ζητήματα αρμοδιότητας της.

Αναλυτικά το ψήφισμα:

kataggelia seminario

σχετικά άρθρα

Κύπρος: Αποτρόπαιο θέμα με νεκρά φλαμίνγκο
Κύπρος: Αποτρόπαιο θέμα με νεκρά φλαμίνγκο
Φρικτό θέαμα με δεκάδες νεκρά φλαμίνγκο στην Αλυκή Λάρνακας - Το φαινόμενο αν και παρατηρείται εβδομάδες, τώρα παίρνει διαστάσεις με φωτογραφίες που...
Κύπρος: Αποτρόπαιο θέμα με νεκρά φλαμίνγκο