ασεπ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η εκτίμηση του αντιπροέδρου του ΑΣΕΠ για την έκδοση των προκηρύξεων 2ΕΑ και 3ΕΑ που αφορούν στους μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή

Εκτίμηση για το χρονοδιάγραμμα των μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή έδωσε ο αντιπρόεδρος του ΑΣΕΠ, Αθανάσιος Παπαϊωάννου, στη Βουλή, κατά τη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, την Τρίτη.

Μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στις προκηρύξεις 2ΕΑ και 3ΕΑ, είπε:

«Σε ό,τι αφορά το παράβολο φυσικά η απόφαση είναι της Κυβέρνησης και της Βουλής, αλλά θέλω να λάβετε δύο πράγματα υπόψη σας, διότι πάντα υπάρχει ένα "αλλά". Πρώτον, υπάρχουν κάποια χρονοδιαγράμματα για να βγουν οι άνθρωποι της ειδικής αγωγής. Η 2ΕΑ πιστεύουμε μέχρι τα Χριστούγεννα να έχει βγει, η 3ΕΑ που είναι και η μεγάλη προκήρυξη, κάποια στιγμή στις αρχές της Άνοιξης, πιστεύουμε να έχει βγει. Εάν γίνει μία τέτοια ρύθμιση, όλα αυτά τα χρονοδιαγράμματα πάνε πίσω και αυτά με τη σειρά τους θα επηρεάσουν και το χρονοδιάγραμμα της γενικής εκπαίδευσης, που είναι και πολύς ο κόσμος, 150.000 άτομα εκτιμά το Υπουργείο Παιδείας ότι θα υποβάλουν αίτηση.

Άρα, φυσικά εσείς αποφασίζετε, απλώς να ξέρετε τις συνέπειες κάποιων πραγμάτων και τον κίνδυνο βέβαια να έρθουν και σε άλλες προκηρύξεις οι αντίστοιχοι άνθρωποι, που δεν πλήρωσαν το παράβολο, να ζητάνε ανάλογη ρύθμιση και για εκείνους. Αυτά ευτυχώς δεν τα αποφασίζουμε εμείς, τα αποφασίζει η Βουλή».

Όσον αφορά το παράβολο των 3 ευρώ ο πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), Ιωάννης Καραβοκύρης, επεσήμανε ότι τη νομοθετική πρωτοβουλία την έχει η Βουλή και η κυβέρνηση.

«Απλώς μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων και η υπό την προϋπόθεση ότι είναι περιπτώσεις τέτοιες που οι άνθρωποι το δήλωσαν και το έδωσαν, γιατί, 3 € είναι ένας καφές σε ένα συνοικιακό καφενείο. Να ήταν ένα μεγάλο ποσό, θα έλεγα εντάξει αλλά το κρατάω, όμως αυτό, που είναι ένα θέμα που φεύγει της δικής μας αρμοδιότητα της», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία για την επίλυση του ζητήματος με το παράβολο του ΑΣΕΠ (Δείτε Εδώ).

Διαβάστε επίσης:

Σ. Ζαχαράκη για παράβολο: Ανεξάρτητη Αρχή το ΑΣΕΠ

Νέες προσλήψεις αναπληρωτών στην Διαπολιτισμική Εκπαίδευση

Ετήσια Κατάρτιση για όλους τους εκπαιδευτικούς Π.Ε. και Δ.Ε. στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση για μαθητές με προσφυγικό και μεταναστευτικό υπόβαθρο

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

stratos
Πιστοποιητικά στρατολογικής κατάστασης: Όλες οι αλλαγές στην έκδοση και τον έλεγχο γνησιότητας
Στρατολογική κατάσταση: Οι νέοι κανόνες για έκδοση, χρήση και επιβεβαίωση εγγράφων
Πιστοποιητικά στρατολογικής κατάστασης: Όλες οι αλλαγές στην έκδοση και τον έλεγχο γνησιότητας
Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών χειρούργησε ασθενή από απόσταση 8.000 χιλιομέτρων
Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών χειρούργησε ασθενή από απόσταση 8.000 χιλιομέτρων
Ο καθηγητής Ευάγγελος Λιάτσικος έκανε επέμβαση στην Αθήνα μέσω Κίνας και έγραψε ιστορία στην τηλεχειρουργική
Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών χειρούργησε ασθενή από απόσταση 8.000 χιλιομέτρων