Η Μπέττυ Μπαζιάνα υποψήφια ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Παρασκευή  και 13 (Δεκεμβρίου) θα κριθεί η υποψηφιότητα της συντρόφου του πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κ. Μπέττυ Μπαζιάνα, που διεκδικεί  θέση  μέλους ΔΕΠ  στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η κ.Μπαζιάνα είχε εργαστεί τα προηγούμενα έτη ως συμβασιούχος καθηγήτρια και πλέον κατέθεσε υποψηφιότητά της για τη θέση επίκουρης καθηγήτριας. Ωστόσο η εκλογή της δεν είναι απολύτως σίγουρη, καθώς υπάρχουν ακόμα 3 υποψήφιοι που διεκδικούν την ίδια θέση. Πάντως οι πιθανότητες επιλογής της από την 11μελή επιτροπή του ιδρύματος είναι συγκριτικά υψηλές, καθώς η εισήγηση της τριμελούς επιτροπής που εξέτασε τις υποψηφιότητες  είναι υπέρ της. Σε περίπτωση επιλογής της, η κ.Μπαζιάνα θα μονιμοποιηθεί μετά απο δοκιμαστικό διάστημα 3ετίας.

Το συγκεκριμένο Τμήμα Πληροφορικής, που  λειτουργεί στη Λαμία, είχε ενταχθεί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μετά από τη συγχώνευση με το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση και ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Δεν έχει αποκτήσει ακόμα την αυτονομία του καθώς υπηρετούν εκεί μόλις 4 μέλη ΔΕΠ , αλλά σχεδιάζεται η ενίσχυσή του με άλλους τόσους πανεπιστημιακούς ώστε να γίνει αυτόνομο.

Η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα, που σήμερα εργάζεται στο Πολυτεχνείο της Αθήνας στον Τομέα Επικοινωνιών, Ηλεκτρονικής και Συστημάτων Πληροφορικής, διεκδικεί θέση καθηγητή Πληροφορικής. Σύμφωνα με το βιογραφικό της, η κ.Μπαζιάνα έλαβε το Διδακτορικό Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών από το Ε.Μ.Π. το 2008. Από το 2014 εργάζεται στη ΣΗΜΜΥ και σήμερα υπηρετεί ως Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (Ε.ΔΙ.Π.) σε αυτή.

Την περίοδο 2000–2002 διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Πατρών. Από το 2002 συνεργάζεται επιστημονικά με το Ε.Μ.Π. Κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2015-2016 και 2016-2017 διατέλεσε έκτακτο διδακτικό προσωπικό και δίδαξε αυτοδύναμα στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Από το 2016 διδάσκει αυτοδύναμα στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ως διδακτικό προσωπικό βάσει του Π.Δ. 407. Από το 2017 διδάσκει ως έκτακτο διδακτικό προσωπικό στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά. Επίσης, από το 2017 είναι επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Πεκίνου, Κίνα (Beijing University of Post and Telecommunications).

Έχει περισσότερες από 55 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, συνέδρια με κριτές και κεφάλαια βιβλίων, ενώ τα ερευνητικά της ενδιαφέρονταέχουν να κάνουν με οπτικές επικοινωνίες, αρχιτεκτονικές και πρωτόκολλα μετάδοσης σε δίκτυα οπτικών ινών, μαθηματική μοντελοποίηση και βελτιστοποίηση απόδοσης, και εξομοίωση τηλεπικοινωνιακών συστημάτων

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ντουζ
Αποκατάσταση της ροής στο ντους: Ο φυσικός τρόπος για να νικήσετε τα άλατα
Το φαινόμενο της μειωμένης ροής οφείλεται κατά κύριο λόγο στη συσσώρευση αλάτων και μεταλλικών υπολειμμάτων
Αποκατάσταση της ροής στο ντους: Ο φυσικός τρόπος για να νικήσετε τα άλατα
σοβαδες
Σχολική στέγη: Μια «ανοιχτή πληγή» ασφάλειας και ποιότητας στην ελληνική εκπαίδευση
Η πλειοψηφία των σχολείων που λειτουργούν σήμερα έχουν κατασκευαστεί πριν από το 1984, βασισμένα στον παρωχημένο αντισεισμικό κανονισμό του 1959
Σχολική στέγη: Μια «ανοιχτή πληγή» ασφάλειας και ποιότητας στην ελληνική εκπαίδευση
skyloi
Πώς θα εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας να αγαπήσει το κρεβάτι του;
Για πολλούς τετράποδους, ο καναπές ή το κρεβάτι των κηδεμόνων φαντάζουν ως οι μοναδικές επιλογές άνεσης, όμως με τη σωστή μεθοδολογία, κάθε σκύλος...
Πώς θα εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας να αγαπήσει το κρεβάτι του;