Βουλή-Live: Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας απαντά για εκπαίδευση προσφυγόπουλων, συγγράμματα, μουσικά σχολεία
Σε επίκαιρες μετατράπηκαν οι ερωτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς την υπουργό Παιδείας, μετά από αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Στη Βουλή συζητούνται αυτή την ώρα οι ερωτήσεις που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ προς την υπουργό Παιδείας με θέμα «την απρόσκοπτη εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων στην εκπαίδευση» και τα «προβλήματα με την διανομή των ακαδημαϊκών συγγραμμάτων στους φοιτητές».

Οι ερωτήσεις μετατράπηκαν σε επίκαιρες καθώς δεν απαντήθηκαν από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εντός της προθεσμίας που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής.

Αναφορικά με την εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων, η Νίκη Κεραμέως θα κληθεί να απαντήσει σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την απρόσκοπτη εκπαίδευση των παιδιών στα σχολεία, πότε θα εκδοθεί το ΦΕΚ ίδρυσης των ΔΥΕΠ, πώς θα εξασφαλιστεί η ασφαλής και δωρεάν μετακίνησή τους στα σχολεία και πώς θα διασφαλιστεί ο ιατρικός έλεγχος και οι εμβολιασμοί των μαθητών με δεδομένη την κατάργηση του ΑΜΚΑ.

Σε ο,τι αφορά τη διανομή συγγραμμάτων, το υπουργείο Παιδείας δεν έχει εξοφλήσει τις οφειλές προς τους εκδοτικούς οίκους «με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η φετινή εμπρόθεσμη διανομή των συγγραμμάτων».

Επιπροσθέτως, αναμένεται να συζητηθεί ερώτηση της βουλευτού Ευαγγελίας Λιακούλη ( ΚΙΝΑΛ) για τα αιτήματα των μαθητών που φοιτούν σε Μουσικά Σχολεία και, συγκεκριμένα, για την χορήγηση δωρεάν σχολικών εγχειριδίων καθώς και για την επαναφορά των σχολικών μουσικών αγώνων.

Η ηγεσία του υπ. Παιδείας θα κληθεί να απαντήσει, επίσης, σε ερώτηση της Αγγελικής Αδαμοπούλου (ΜέΡΑ25) για την απόρριψη υποψηφίων διαγωνισμού ΑΣΕΠ (προκηρύξεις 1ΕΑ, 2ΕΑ, 3ΕΑ) λόγω μη καταβολής παραβόλου ύψους 3 ευρώ, καθώςερίπου 2000 υποψήφιοι κρίθηκαν απορρριπτέτοι, λόγω αστοχίας του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής αιτήσεων.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές:

α) (Ερωτήσεις) Μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών. Σε κάθε περίπτωση, στην αρχή μιας συνεδρίασης κάθε εβδομάδα εγγράφονται στην ημερήσια διάταξη της Βουλής και συζητούνται αναφορές και ερωτήσεις.

β) (Επίκαιρες ερωτήσεις) Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας, κάθε Βουλευτής έχει δικαίωμα να υποβάλλει επίκαιρη ερώτηση που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό ή τους Υπουργούς, οι οποίοι απαντούν προφορικά. Μία φορά τουλάχιστον την εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός απαντά ο ίδιος σε δύο τουλάχιστον επίκαιρες ερωτήσεις που αυτός επιλέγει. Επίκαιρες ερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων σε τρεις συνεδριάσεις κάθε εβδομάδα, αλλά και στο Τμήμα διακοπής των εργασιών.

Δείτε απευθείας τη συζήτηση στη Βουλή:

σχετικά άρθρα