Νέο εξεταστικό: Σε βάθος χρόνου οι μεταρρυθμίσεις
Για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο σύστημα πανελλαδικών εξετάσεων τοποθετήθηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Συνέντευξη παρέθεσε η Νίκη Κεραμέως στην εφημερίδα «Καθημερινή», εξαγγέλλοντας αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Οι μεταρρυθμίσεις προβλέπουν αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, ξεκινώντας από την προσχολική αγωγή μέχρι και τις εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Όπως τονίζει η υπουργός, οι αλλαγές θα γίνουν σταδιακά, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα στα Ανώτατα Ιδρύματα να ορίζουν τον αριθμό εισακτέων.

Αναλυτικά η υπουργός ανέφερε:

«Άμεση προτεραιότητα, όπως έχουμε επανειλημμένως τονίσει, είναι να ενισχύσουμε την εκπαίδευση από κάτω προς τα πάνω, με νέα προγράμματα σπουδών στο νηπιαγωγείο, καθολική εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, αναμόρφωση και εκσυγχρονισμό των προγραμμάτων σπουδών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ταυτόχρονα, προχωρούμε σε εξορθολογισμό του συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ειδικά στον βαθμό που το ισχύον σύστημα ακυρώνει τον ρόλο της Γ΄ Λυκείου. Θέλουμε, επίσης, τα Ιδρύματα να έχουν πιο βαρύνοντα λόγο στον καθορισμό του αριθμού των εισακτέων τους, στη λογική της ενισχυμένης ελευθερίας και αυτονομίας των Ιδρυμάτων που προωθούμε και με σειρά άλλων παρεμβάσεών. Με σχέδιο, σταδιακά και χωρίς να αναστατώσουμε τον σχεδιασμό των μαθητών και των οικογενειών τους. Οι μεταρρυθμίσεις θα γίνουν σε βάθος χρόνου, βήμα βήμα, εμπλέκοντας όλους τους σχετικούς φορείς και λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις ανάγκες των μαθητών». 

σχετικά άρθρα

Η καθηγήτρια του ΕΠΑΛ που δέχτηκε την επίθεση: "Είμαι εκπαιδευτικός, δείχνω το δρόμο" 
Η καθηγήτρια του ΕΠΑΛ που δέχτηκε την επίθεση: "Είμαι εκπαιδευτικός, δείχνω το δρόμο" 
"Είμαι εκπαιδευτικός, δείχνω το δρόμο" αναφέρει η καθηγήτρια του ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης η οποία δέχτηκε την επίθεση από μαθητή
Η καθηγήτρια του ΕΠΑΛ που δέχτηκε την επίθεση: "Είμαι εκπαιδευτικός, δείχνω το δρόμο"