Thumbnail
Η διάταξη

Αρθρο 01 – Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης

1. Η ανεξάρτητη αρχή με την επωνυμία «Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση» (Α.ΔΙ.Π.), που ιδρύθηκε με την παράγραφο 1 του άρθρου 10 του ν. 3374/2005 (Α΄ 189) και μετονομάστηκε με την παράγραφο 1 του άρθρου 64 του ν. 4009/2011 (Α΄195), μετονομάζεται σε «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης» (ΕΘ.Α.Α.Ε.) με διεθνή ονομασία «National Authority for Higher Education» (N.A.H.E.) και διέπεται από τις διατάξεις του παρόντος νόμου.

H ΕΘ.Α.Α.Ε. εδρεύει στην Αθήνα, έχει διοικητική αυτοτέλεια και εποπτεύεται από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.
2. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εσωτερικών και Οικονομικών, κυρώνεται ο Οργανισμός της ΕΘ.Α.Α.Ε., ο οποίος καταρτίζεται από την ίδια μέσα σε έξι μήνες από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου και ρυθμίζει τα θέματα της εσωτερικής οργάνωσης και λειτουργίας της, καθώς και τα θέματα υπηρεσιακής κατάστασης των μελών και του προσωπικού της.

Δείτε επίσης:

Τέθηκε σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ανεξάρτητη αρχή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και την έρευνα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ζάκυνθος: Σε αναστολή η παιδίατρος – Η ανάρτηση με την πολυτελή τσάντα μετά την υπόθεση του βρέφους
Ζάκυνθος: Σε αναστολή η παιδίατρος – Η ανάρτηση με την πολυτελή τσάντα μετά την υπόθεση του βρέφους
Αυτή είναι η παιδίατρος στη Ζάκυνθο – Ανέβασε στα social media ακριβή αγορά μετά τον σάλο με το βρέφος με τη μηνιγγίτιδα
Ζάκυνθος: Σε αναστολή η παιδίατρος – Η ανάρτηση με την πολυτελή τσάντα μετά την υπόθεση του βρέφους