Π. Κυπριανός: Χωρίς διάλογο η κατάργηση της ΑΔΙΠ - Μόλις σήμερα ενημερώθηκα
Ανάρτηση του Παντελή Κυπριανού, Προέδρου της -υπό κατάργηση- Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση

«Σήμερα, Τρίτη 3/12/2019, σε συνέντευξη τύπου, η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ ανακοίνωσε πρόταση με την οποία καταργείται η ΑΔΙΠ (Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση) και αντικαθίσταται με νέα, την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.).

Έτσι, έμαθα και επίσημα αυτό που ψιθυρίζονταν σε διάφορους χώρους. Επίσημος λόγος αλλαγής;

Περισσότερες αρμοδιότητες στη νέα αρχή. Προσωπικά δεν είδα κάτι που δεν υπάρχει σήμερα πέρα από τη νέα Δομή. Επιπλέον δεν υπάρχει καμία μελέτη, πόσο μάλλον κοστολογημένη. Δεν μιλώ για διάλογο.

Εικάζω ότι αυτό γίνεται και για να φύγει η αφεντιά μου. Θα μπορούσα να κολακευτώ. Θλίβομαι.

Την ημέρα της ακρόασής μου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής είχα δηλώσει στην κα Κεραμέως ότι «παραιτούμαι αμέσως αν κυβέρνηση και αντιπολίτευση συμφωνήσουν σε κοινό Πρόεδρο της Αρχής».

Οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε τους θεσμούς.

Αλλιώς δεν έχουμε μέλλον ως κοινωνία. Γι αυτό δεν θέλω να σχολιάσω το περιεχόμενο των προτάσεων της πολιτικής ηγεσίας.

Θέλω μόνο να εκφράσω την ανησυχία μου μήπως οι δρομολογημένες πρακτικές δεν συνάδουν με τις ευρωπαϊκές, δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στη σχέση της ΑΔΙΠ/ΕΘΑΑΕ με την Ευρωπαϊκή Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας (ENQA), πλήρες μέλος της οποίας είναι σήμερα η ΑΔΙΠ, και μας βγάλουν εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου.

σχετικά άρθρα

Μητσοτάκης: Αγεωγράφητα και ανιστόρητα τα κείμενα που επικαλείται η Τουρκία
Μητσοτάκης: Αγεωγράφητα και ανιστόρητα τα κείμενα που επικαλείται η Τουρκία
«Διαμορφώνονται δύο κρίσιμα μέτωπα τα οποία κυριάρχησαν στη συζήτηση που είχα με τον κ. Ερντογάν» επισήμανε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός
Μητσοτάκης: Αγεωγράφητα και ανιστόρητα τα κείμενα που επικαλείται η Τουρκία