Αστεγοι 3 εκπαιδευτικοί και 23 μαθητές Ελληνοαλβανικού σχολείου - Εκπαιδευτικοί του Πύργου ξεκινούν προσφορές αλληλεγγύης
Περί της διαφάνειας της διαχείρισης δε θα υπάρξει απολύτως  καμία επισφάλεια, καθώς, το εν λόγω σχολείο, τελεί υπό την άμεση εποπτεία του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ.κ.Αναστασίου

Κατόπιν πρωτοβουλίας της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΥΡΓΟΥ, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γραφείο του Συντονιστή Εκπαίδευσης στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας, στην Κορυτσά, από το οποίο ενημερωθήκαμε ότι, στο Δυρράχιο της Αλβανίας, λειτουργεί το ελληνοαλβανικό Σχολείο «Πνοή Αγάπης», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αλβανίας.

      Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του Διευθυντή του  σχολείου κ. Γεωργίου Γιοβάνη, λόγω του πρόσφατου καταστροφικού σεισμού,  έχουν μείνει άστεγοι 23 μαθητές και 3 συνάδελφοι εκπαιδευτικοί,. Οι ανάγκες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, λόγω του ότι οι άστεγοι έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχεία, είναι είτε σε τρόφιμα μακράς διαρκείς, είτε, κυρίως, σε χρήματα.

      Εάν η βοήθεια είναι σε χρήματα, τότε, αυτά, με απόλυτη διαφάνεια και με ευθύνη των μελών της παράταξής μας  θα αποσταλούν απ’ ευθείας στο σχολείο και θα διανεμηθούν με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου στους πληγέντες. Επισημαίνεται δε ότι, περί της διαφάνειας της διαχείρισης δε θα υπάρξει απολύτως  καμία επισφάλεια, καθώς, το εν λόγω σχολείο, τελεί υπό την άμεση εποπτεία του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ.κ.ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ.

      Τέλος, καλούμε και το Δ.Σ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου να υποβάλλει αίτημα στη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας να συνδράμει στην προσπάθεια, καθώς και τους λοιπούς συλλόγους της Ηλείας, κάθε συνάδελφο εκπαιδευτικό και κάθε πολίτη, σε κοινή δράση.

      Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για την κατάθεση της υλικής ή οικονομικής σας προσφοράς, μπορείτε να απευθύνεστε στα μέλη της παράταξης Αθανάσιο Κατσίμπελη, Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου (6936919913 και 6936226435), Χρυσοβαλάντη Δημητρόπουλο, Προϊστάμενο του Δημοτικού Σχολείου Γουμέρου (6972556625) και Ελένη Γκαραγκούνη, δασκάλα του 10ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου (6974059530).

σχετικά άρθρα

Εγχειρίδιο Προφορικής Ιστορίας - Ένας χρήσιμος οδηγός για τα σχολεία
Εγχειρίδιο Προφορικής Ιστορίας - Ένας χρήσιμος οδηγός για τα σχολεία
Ένας χρήσιμος οδηγός για τα σχολεία που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν σχετικές δράσεις, σε επιμέλεια της ιστορικού Τασούλας Βερβενιώτη και της...
Εγχειρίδιο Προφορικής Ιστορίας - Ένας χρήσιμος οδηγός για τα σχολεία