Εντός Δεκεμβρίου ξεκινούν οι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή - Τις επόμενες ημέρες η κατανομή
«Προχωρούμε εντός του 2020 σε μόνιμους διορισμούς στη γενική εκπαίδευση» ανακοίνωσε από τη Βουλή η υπουργός Παιδείας

Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιηθούν οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που αφορούν στην κατανομή για τους 4.500 διορισμούς στην Ειδική Αγωγή ανακοίνωσε χθες από τη Βουλή η υπουργός Παιδείας, διευκρινίζοντας πως η υλοποίησή τους θα ξεκινήσει σταδιακά εντός Δεκεμβρίου.

«Τώρα σχετικά με τις οργανικές θέσεις έχει ήδη ψηφιστεί η σύσταση των οργανικών θέσεων. Καταλαβαίνω ότι δεν υπήρχε λόγος αυτό να γίνει πάρα πολύ πριν προχωρήσουν οι μόνιμοι διορισμοί. Σε κάθε περίπτωση έχει γίνει, τις επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιηθούν και οι σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις  που αφορούν στην κατανομή» ανέφερε η υπουργός Παιδείας, προσθέτοντας πως έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία για την προκήρυξη 1ΕΑ και έχουν αναρτηθεί οριστικοί πίνακες.

«Βρισκόμαστε πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της διακυβέρνησης, χωρίς να έχουν γίνει οι μόνιμες προσλήψεις. Έχουμε σημαντικές καθυστερήσεις και όσον αφορά στην κατανομή των τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων θέσεων ανά κλάδο και ειδικότητα. Απαιτείται ειδική ΚΥΑ, όπως ξέρετε και όπως ξέρετε επίσης, η κατανομή αυτή είναι η αναγκαία και απαραίτητη συνθήκη, για να μπορέσει να ολοκληρωθεί η διαδικασία, όταν τελειώσουν οι πίνακες από τον ΑΣΕΠ» ανέφερε νωρίτερα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη ζητώντας από την υπουργό να ενημερώσει για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των 4.500 διορισμών.

Ενστάσεις - παράβολο

Για το θέμα με το παράβολο του ΑΣΕΠ, η Νίκη Κεραμέως είπε πως το ζήτημα αυτό δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του υπουργείου Παιδείας. «Θα απαντήσει και η κυρία Υφυπουργός εν συνεχεία, σε συναφή ερώτηση. Δεν είναι θέμα του Υπουργείου Παιδείας. Είναι αμιγώς θέμα του ΑΣΕΠ. Να θυμίσω σε κάθε περίπτωση ότι έχουν ήδη εκδοθεί οριστικοί πίνακες» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Πιστώσεις για τις προσλήψεις αναπληρωτών

Σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει διαθέσει:

* 5.227 πιστώσεις για την πρόσληψη ακριβώς ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού 

* 4.197 πιστώσεις για εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής. «Συγκεκριμένα, αντί για 5.227 που προβλέψαμε εμείς, εσείς (σ.σ κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) είχατε 4.293 και αντί για 4.197 που προβλέψαμε εμείς για τους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής, εσείς είχατε προβλέψει μόλις 3.127» είπε η υπουργός απευθυνόμενη στην Μερόπη Τζούφη.

Η υπουργός ενημέρωσε επίσης πως «κατόπιν τελευταίων επικοινωνιών μεταξύ Περιφερειακών Διευθύνσεων και Υπηρεσιών του Υπουργείου στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης έχουν καλυφθεί όλες οι απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία τους ανάγκες, στις υποστηρικτικές δομές ΚΕΣΥ και ΕΔΕΑΥ οι πιστώσεις είναι και πάλι πολύ περισσότερες από πέρσι. Ενδεικτικά να σας πω ότι δόθηκαν 1.290 πιστώσεις έναντι 700 πέρσι και στις Επιτροπές Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης δόθηκαν 600 πιστώσεις φέτος αντί για 300 πέρσι». 

Μόνιμοι διορισμοί στη γενική εκπαίδευση

«Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε σήμερα ότι προχωρούμε και στους μόνιμους διορισμούς στη γενική εκπαίδευση. Έχουμε ήδη υποβάλει σχετικό αίτημα στο ΑΣΕΠ για την κατάρτιση νέων πινάκων γενικής εκπαίδευσης» ανακοίνωσε η υπουργός, ρίχνοντας τα πυρά της στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς, λοιπόν, κυρία Τζούφη, δεν κάνουμε απλά εξαγγελίες, όπως έκαναν στελέχη της δικής σας κυβέρνησης. Εμείς ήδη έχουμε προχωρήσει και προχωρούμε εντός του 2020 σε μόνιμους διορισμούς στη γενική εκπαίδευση» είπε η υπουργός Παιδείας. 

Διαβάστε επίσης:

Οι δύο πιο δημοφιλείς επιμορφώσεις στην Ειδική Αγωγή - Πού διαφέρουν

Ετήσια Κατάρτιση στην Διδασκαλία της Ελληνικώς ως 2ης/ξένης Γλώσσας

Προσλήψεις στην Πρωτοβάθμια - Δευτεροβάθμια - Μόρια με τη ΝΕΑ ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Μοριοδότηση Προσλήψεων αναπληρωτών με ετήσιο εξ αποστάσεως σεμινάριο
 

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Άγχος, αϋπνία, κατάθλιψη και μετατραυματικό στρες παρουσιάζουν όσοι νοσηλεύτηκαν για κορονοϊό
Άγχος, αϋπνία, κατάθλιψη και μετατραυματικό στρες παρουσιάζουν όσοι νοσηλεύτηκαν για κορονοϊό
Οι άνθρωποι που ανέρρωσαν από την Covid-19 μπορεί να υποφέρουν από ψυχιατρικές διαταραχές, όπως μετατραυματικό στρες, άγχος, αϋπνία και κατάθλιψη,...
Άγχος, αϋπνία, κατάθλιψη και μετατραυματικό στρες παρουσιάζουν όσοι νοσηλεύτηκαν για κορονοϊό
130 γονείς και κηδεμόνες εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους στην εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης
130 γονείς και κηδεμόνες εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους στην εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης
Διαμαρτυρία γονέων και κηδεμόνων Δήμου Καλαμαριάς σχετικά με την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής υποχρεωτικής εκπαίδευσης
130 γονείς και κηδεμόνες εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους στην εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης