μαθητής εκτός σχολείου αυλή

Με την πρωτοφανή, όπως την χαρακτηρίζει ο δικηγόρος Σάκης Κότσιφας απόφαση του συμβουλίου διδασκόντων του 1ου Λυκείου Αμαλιάδας να διώξουν τον 15χρονο μαθητή που δέχθηκε μαχαιριές από συμμαθητή του από το σχολείο του και να τον υποχρεώσουν να φοιτά σε σχολείο της Γαστούνης, ασχολείται ήδη η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την εκπομπή «Μαζί σου Σαββατοκύριακο» με την Τατιάνα Στεφανίδου στον ΣΚΑΙ, το συμβούλιο διδασκόντων του Λυκείου, αποφάσισε να διωχθεί από το σχολείο ο 15χρονος μαθητής που μαχαιρώθηκε, όπως και ο συμμαθητής του που του επιτέθηκε!

Τα νέα σχολεία που καλούνται να πάνε πλέον οι δύο μαθητές είναι σε απόσταση 20 και 35 χιλιομέτρων από τον τόπο διαμονής τους το Γεράκι και την Αμαλιάδα.

Το θύμα θα πρέπει να μεταβαίνει στη Γαστούνη ενώ ο θύτης ήδη φοιτά στη Βάρδα. Ο 15χρονος δεν πηγαίνει ακόμη σχολείο αφού παρακολουθείται ψυχολογικά.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η μητέρα του μαθητή Μαρία Γ. στην εκπομπή, την περασμένη Πέμπτη μετά το συμβούλιο διδασκόντων ενημερώθηκε ότι ο γιος της πρέπει να αλλάξει σχολικό περιβάλλον, χωρίς όμως να την ενημερώσουν εγγράφως για τον λόγο που ελήφθη αυτή η απόφαση. Της είπαν απλώς να απευθυνθεί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η μητέρα έκανε αίτηση για να λάβει τα πρακτικά της απόφασης, τα οποία θα της σταλούν ταχυδρομικά. «Πρόκειται για εμπαιγμό της μητέρας! Δηλαδή το συμβούλιο διδασκόντων δεν έχει αντίγραφο της απόφασης που έλαβε; Έστειλαν την πολύτεκνη μητέρα, στον Πύργο να πάρει την απόφαση; Και από τον Πύργο τους είπαν ότι η απόφαση δεν έχει φθάσει ακόμη γιατί την έχουν στείλει συστημένη! Απόλυτος εμπαιγμός! Καψώνι! » τόνισε ο δικηγόρος της κ. Σάκης Κότσιφας.

Όπως είπε επίσης η μητέρα του μαθητή κατά τη διάρκεια του συμβουλίου ζήτησαν τον λόγο από το παιδί της γιατί το συμβάν πήρε τόσο μεγάλη έκταση στα μέσα ενημέρωσης ενώ τον ρώτησαν γιατί ισχυρίστηκε ότι το σχολείο πιθανόν να μην έκανε κάτι αν γνώριζε τη συμπεριφορά του συμμαθητή του. Ο μικρός σύμφωνα μάλιστα με τη μητέρα του απολογήθηκε για τις δηλώσεις του.

Στο ίδιο λεωφορείο

Ο μαθητής πλέον θα πρέπει να παίρνει καθημερινά ταξί από το χωριό στο οποίο μένει με προορισμό αρχικά την Αμαλιάδα και από κει να επιβιβάζεται σε λεωφορείο που θα τον μεταφέρει σε άλλο χωριό όπου βρίσκεται το σχολείο που καλείται να φοιτήσει. Η ειρωνεία είναι ότι στο ίδιο λεωφορείο θα βρίσκεται και ο άλλος μαθητής που του επιτέθηκε!
Σύμφωνα με τη μητέρα του ο μαθητής δεν γνωρίζει κανέναν στο νέο αυτό σχολικό περιβάλλον και η αλλαγή αυτή κάθε άλλο παρά τον βοηθά να ξεπεράσει αυτό που συνέβη.
«Του δίνουν άλλο ένα μαχαίρωμα» είπε χαρακτηριστικά η μητέρα του.

Προσφυγή σε ποινικά και αστικά δικαστήρια

Ο δικηγόρος της οικογένειας είπε ότι αφού λάβουν τα πρακτικά και εξετάσουν το σκεπτικό της απόφασης και την αιτιολογία ενδέχεται να προσφύγουν στα ποινικά αλλά και τα αστικά δικαστήρια.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 15χρονου μαθητή κ. Σάκης Κότσιφας δήλωσε χθες στην «Πατρίς»: 

«Πρέπει κάποια στιγμή οι κύριοι της εκπαίδευσης, του συμβουλίου διδασκόντων και της Δευτεροβάθμιας, να μας δώσουν την απόφαση. Να δω τις αιτιολογίες τους. Όπως αυτοί με την απόφασή τους έκριναν όπως έκριναν, έτσι και εγώ από την πλευρά μου θα κρίνω μέσω της Δικαιοσύνης αν έχουν κρίνει ορθά. Να δω αν υπάρχει δολία προαίρεση οπότε η υπόθεση θα εξελιχθεί ποινικά. Διαφορετικά ενόψει ότι έχουν δημιουργήσει με την απόφασή τους μια κατάσταση ψυχολογικά δυσβάσταχτη για το θύμα θα κινηθούμε και αστικά εναντίον των καθηγητών αν βέβαια όπως είπα διαβλέψω ότι οι αιτιολογίες τους είναι ανεπαρκείς. Και ελπίζω να έχουν δικαιολογίες. Πάντως αυτή η απόφαση είναι πρωτοφανής! Και αυτό το καψώνι που πήγε στον Πύργο και δεν είχε φθάσει η επιστολή, με βάζει σε μια περίεργη προσέγγιση.»

patrisnews.com/

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απόλυτος θρίαμβος για μαθήτρια πολύτεκνης οικογένειας – 20 σε όλα τα μαθήματα στις Πανελλαδικές

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χ. Χοτζόγλου
Ξανά σε αργία η εκπαιδευτικός Χρύσα Χοτζόγλου! Από την επιστροφή στην εκπαίδευση… στην έξοδο για «λόγους δημοσίου συμφέροντος»
Η υπόθεση Χρύσας Χοτζόγλου: Απόφαση που αίρει την αργία. Κατόπιν, απόφαση που την επαναφέρει. Το ίδιο δικαστήριο. Η ίδια υπόθεση. Άλλη στάθμιση. Άλλο...
Ξανά σε αργία η εκπαιδευτικός Χρύσα Χοτζόγλου! Από την επιστροφή στην εκπαίδευση… στην έξοδο για «λόγους δημοσίου συμφέροντος»
katsaros_nikolopoulos
Οι αλλαγές Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας και Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής
Φεύγει ο ΓΓ του ΥΠΑΙθΑ Γιάννης Κατσαρός και ο Θανάσης Νικολόπουλος της ΠΔΕ Αττικής - Έκπληξη οι αντικαταστάτες
Οι αλλαγές Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας και Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής
τζαμι
Γιατί θολώνουν τα τζάμια όταν μαγειρεύουμε ή όταν βρέχει;
Η φυσική είναι παρούσα σε κάθε γουλιά, σε κάθε σταγόνα, σε κάθε ανάσα. Δεν χρειάζεται εργαστήριο – αρκεί μια κουζίνα, ένα παράθυρο και μια βροχή. Αν...
Γιατί θολώνουν τα τζάμια όταν μαγειρεύουμε ή όταν βρέχει;