Ψήφισμα αλληλεγγύης του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου ΕΔΙΠ στους διωκόμενους φοιτητές

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους δύο φοιτητές που συνελήφθησαν τη Δευτέρα 11/11/2019 και οδηγούνται σε δίκη γιατί συμμετείχαν στη συγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ). Τους αποδίδονται οι κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής, της εξύβρισης, και στον ένα εξ αυτών ακόμα και απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης από ανύπαρκτο πετροπόλεμο και ανύπαρκτη επίθεση με καδρόνια.

Καταγγέλουμε τις πρακτικές των δυνάμεων καταστολής και τη βία που χρησιμοποιήσαν μέσω του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας που ξεδίπλωσαν τη Δευτέρα 11/11/2019 και εξακολούθησαν να εκδηλώνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, μέχρι και την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου. Καταγγέλλουμε τη βίαιη επίθεση των ΜΑΤ με χημικά και με κρότου λάμψης στους αποκλεισμένους φοιτητές μέσα στο ΟΠΑ που συνοδεύτηκε από χρήση χημικών και ξυλοδαρμούς σε βάρος των συγκεντρωμένων αλληλέγγυων φοιτητών άλλων σχολών και σε δημοσιογράφους.

Καταγγέλλουμε συνολικά τις πρακτικές σύλληψης με ξυλοδαρμό του ενός φοιτητή και την απαγωγή και σύλληψη του άλλου φοιτητή έξω από το σπίτι του -και μάλιστα την απαγόρευση επί 13 ώρες επικοινωνίας του με δικηγόρο- και την έρευνα στο σπίτι και το αυτοκίνητό του κατά παράβαση κάθε δημοκρατικού δικαιώματος. Η επίδειξη βίας και πυγμής δεν τρομοκρατεί την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Το φοιτητικό κίνημα έχει υποχρέωση να αντιδρά και να παλεύει για το δικαίωμα στη μόρφωση, την ποιοτική αναβάθμιση του πανεπιστημίου και τη δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους. Οι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν καθήκον να υπερασπίζονται το πανεπιστημιακό άσυλο και να αντιδρούν στην επιχείρηση συκοφάντησης των πανεπιστημιακών χώρων. Οι φοιτητές έχουν δικαίωμα να υπερασπίζουν ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ανοικτό στην κοινωνία Πανεπιστήμιο, ενάντια στην απόφαση της Συγκλήτου του ΟΠΑ που έβαλε λουκέτο στη σχολή διακόπτοντας τα μαθήματα και τη λειτουργία του πανεπιστήμιου και εμποδίζοντας την πραγματοποίηση γενικής συνέλευσης των φοιτητών και μάλιστα όλη τη βδομάδα πριν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Στηρίζουμε και διεκδικούμε:

Την προστασία του πανεπιστημιακού ασύλου

Την άρση κάθε δίωξης από τους δύο συλληφθέντες φοιτητές

Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ)

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4