Ψήφισμα αλληλεγγύης στους 2 διωκόμενους φοιτητές
ΣΕΠΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους δύο φοιτητές που συνελήφθησαν τη Δευτέρα 11/11/2019 και οδηγούνται σε δίκη γιατί συμμετείχαν στη συγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων στην ΑΣΟΕΕ. Τους αποδίδονται, όπως συνηθίζεται από την αστυνομία σε συλληφθέντες κατά τις βίαιες επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής  σε διαδηλώσεις, οι κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής, της εξύβρισης, αλλά και στον ένα ακόμα και απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης από ανύπαρκτο πετροπόλεμο και ανύπαρκτη επίθεση με καδρόνια.

Οι ψευδείς κατηγορίες δεν ευσταθούν και η σκευωρία που έχει στηθεί θα καταρρεύσει και θα καταδικαστεί από το κίνημα αλληλεγγύης.

Καταγγέλουμε την κυβέρνηση της Ν.Δ. και τις δυνάμεις καταστολής για τη βία, αυταρχισμό και τρομοκρατία που ξεδίπλωσαν τη Δευτέρα 11/11/2019.

Οι διώξεις ενάντια στους φοιτητές αποτελούν το απαραίτητο συμπλήρωμα στα σχέδια της κυβέρνησης της Ν.Δ. για να προχωρήσει πιο γρήγορα τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που προωθούσε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην εκπαίδευση. Αλλαγές που εντείνουν τους ταξικούς φραγμούς, πετούν έξω από τις σχολές τους εργαζόμενους και φτωχούς φοιτητές και βάζουν μέσα όλο και πιο βαθιά τις ιδιωτικές εταιρείες.

Το φοιτητικό κίνημα έχει υποχρέωση να αντιδρά και να παλεύει για το δικαίωμα στη μόρφωση και τη δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους. Οι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν καθήκον να υπερασπίζονται το πανεπιστημιακό άσυλο και να αντιδρούν στην επιχείρηση συκοφάντησης των πανεπιστημιακών χώρων. Οι φοιτητές έχουν δικαίωμα να υπερασπίζουν το ανοικτό πανεπιστήμιο ενάντια στην απόφαση της Συγκλήτου της ΑΣΟΕΕ που έβαλε λουκέτο στη σχολή για μια βδομάδα διακόπτοντας τα μαθήματα και τη λειτουργία του πανεπιστήμιου και εμποδίζοντας την πραγματοποίηση γενικής συνέλευσης των φοιτητών και  μάλιστα όλη τη βδομάδα πριν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Αυτό που τρόμαξε το καθεστώς ήταν ότι υπάρχει ένα ανερχόμενο φοιτητικό κίνημα για το δικαίωμα στη μόρφωση και το άσυλο που εξαπλώνεται σε όλες τις πόλεις. Αυτό που φόβισε την κυβέρνηση και τους κρατικούς μηχανισμούς ήταν η είσοδος των φοιτητών και η υπεράσπιση της ανοικτής ΑΣΟΕΕ.  Η βίαιη επίθεση των ΜΑΤ με χημικά και με κρότου λάμψης στους αποκλεισμένους φοιτητές μέσα στην ΑΣΟΕΕ ήθελαν να εξελιχτεί σε πογκρόμ χωρίς μάρτυρες και για αυτό συνοδεύτηκε και από βίαιη επίθεση με χημικά και ξυλοδαρμούς στους συγκεντρωμένους απέξω αλληλέγγυους φοιτητές άλλων σχολών και σε δημοσιογράφους.

Για αυτό και προχώρησαν και στη σύλληψη με ξυλοδαρμό του ενός φοιτητή και στην απαγωγή και σύλληψη του άλλου φοιτητή έξω από το σπίτι του και μάλιστα την απαγόρευση επί 13 ώρες επικοινωνίας του με δικηγόρο, την έρευνα στο σπίτι και το αυτοκίνητό του κατά παράβαση κάθε δημοκρατικού δικαιώματος. Η επίδειξη βίας και πυγμής δεν μας τρομοκρατεί. Φανερώνει την αδυναμία και το δικό τους φόβο μπροστά στην άνοδο των αγώνων της νεολαίας και του λαού. Το «δόγμα του νόμου και της τάξης» δεν θα επιβληθεί.

Απαιτούμε :

Την απόσυρση όλων των κατηγοριών, την άμεση παύση κάθε δίωξης και την αθώωση των δύο φοιτητών που συνελήφθησαν γιατί συμμετείχαν τη Δευτέρα 11/11/2019 στη συγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων έξω από την ΑΣΟΕΕ.

σάρωση0001Καλούμε σε συγκέντρωση στα δικαστήρια την ημέρα της δίκης 22/11

Την απόσυρση όλων των κατηγοριών, την άμεση παύση κάθε δίωξης και την αθώωση των 2 φοιτητών που συνελήφθησαν γιατί συμμετείχαν τη Δευτέρα 11/11/2019 στη συγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3