Μαζικότατη η συνέλευση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο - Ένταση και χειροδικίες μεταξύ φοιτητών (Video)
Ένταση στη γενική συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου της ΑΣΟΕΕ

Ένταση σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη γενική συνέλευση του συλλόγου φοιτητών της ΑΣΟΕΕ που πραγματοποιήθηκε στο Οικονομικό Πανεπιστημίο Αθηνών.

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες και μαζικότερες συνελεύσεις των τελευταίων πέντε ετών, με φόντο την αστυνομική καταστολή, το ξύλο, τις προσαγωγές και τις συλλήψεις, αλλά και το lock out που επέβαλλε η Σύγκλητος του Ιδρύματος ενόψει της επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. 

Ωστόσο, το επεισόδιο έλαβε χώρα όταν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου εισέβαλαν στην γενική συνέλευση και μερίδα φοιτητών που βρισκόταν στο αμφιθέατρο διαμαρτυρήθηκαν για την παρέμβαση τους. Όπως φαίνεται και στο βίντεο υπήρξαν αψιμαχίες ενώ κάποια άτομα πιάστηκαν και στα χέρια. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η συνέλευση συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε χωρίς άλλες εντάσεις.

Σημειώνεται πως η συνέλευση έληξε με οριακή πλειοψηφία του ανεξάρτητου πλαισίου για ανοιχτή σχολή και επανάληψη της συνέλευσης στις 15/12.

Το ανεξάρτητο πλαίσιο συγκέντρωσε 240 ψήφους, ενώ το ενιαίο αγωνιστικό πλαίσιο (ΜΑΣ-ΕΑΑΚ-Αγωνιστικές Κινήσεις) 221 ψήφους.

ΑΣΟΕΕ ΓΣ ΞΥΛΟ

Gepostet von Ενημέρωση Φοιτητών ΟΠΑ am Mittwoch, 20. November 2019


 

σχετικά άρθρα

ΗΠΑ: Σύλληψη 12χρονης μαθήτριας που απείλησε στο Snapchat να σκοτώσει συμμαθητές της
ΗΠΑ: Σύλληψη 12χρονης μαθήτριας που απείλησε στο Snapchat να σκοτώσει συμμαθητές της
Σύμφωνα με τις αρχές, η απειλή περιλάμβανε λίστα μαθητών από το σχολείο της που θα πυροβολούσε και θα σκότωνε
ΗΠΑ: Σύλληψη 12χρονης μαθήτριας που απείλησε στο Snapchat να σκοτώσει συμμαθητές της