Το πρόβλημα της κάλυψης των κενών δε θα το μετακυλήσουν στις πλάτες μας!
Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Δύο μήνες από  την έναρξη των μαθημάτων και  οι χαμένες ώρες διδασκαλίας συνεχίζονται για τους μαθητές, καθώς τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό δεν έχουν καλυφθεί ακόμη. Το δημόσιο σχολειό πλήττεται και φέτος με τραγικό τρόπο από την πολιτική των περικοπών και της λιτότητας ,που έχουν επιβάλει η ΕΕ και το ΔΝΤ και εφαρμόζονται από όλες τις κυβερνήσεις.

 Και ενώ το αίτημα για  κάλυψη των κενών με μόνιμους διορισμούς και άμεσες προσλήψεις αναπληρωτών γίνεται ιδιαίτερα επιτακτικό, οι ΔΔΕ Δυτικής και Ανατολικής Θεσ\νίκης, προβαίνουν σε πρωτοβουλίες κάλυψης των αναγκών με υπερωρίες, που θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τη δύσκολη καθημερινότητα των εκπαιδευτικών Δε λείπουν και οι προσπάθειες να «μπαλώσουν τρύπες» ακόμα και με διδασκαλία μαθημάτων με λιγότερες ώρες από το προβλεπόμενο αναλυτικό πρόγραμμα.

Κανένας συνάδελφος δεν είναι υποχρεωμένος να αναλάβει υπερωρίες.

  Όπως είναι γνωστό, κανένας συνάδελφος\ισσα δεν είναι υποχρεούται να αναλάβει υπερωρίες.

 Σε περίπτωση που προταθεί σε συνάδελφο  να αναλάβει υπερωρία  και εκείνος αρνηθεί, τότε το αρμόδιο όργανο για να την αναθέσει είναι ο σύλλογος διδασκόντων..Καλούμε τους συλλόγους  διδασκόντων να μην αναθέσουν υποχρεωτικά  υπερωρίες σε συναδέλφους που δεν το επιθυμούν.Η ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών γίνεται με απόφαση του ΔΔΕ, αλλά μόνο ύστερα από πρόταση του οικείου περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου (ΠΥΣΔΕ).

Ειδικότερα, ανάθεση υπερωριών σε αναπληρωτή \τρια ΠΔΕ (Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων) ή ΕΣΠΑ, δεν προβλέπεται στη σύμβαση εργασίας που υπογράφεται ούτε φυσικά αποζημίωση υπερωριακής απασχόλησης. Ως εκ τούτου, οι συνάδελφοι αναπληρωτές \τριες ΠΔΕ και ΕΣΠΑ δεν επιτρέπεται να αναλάβουν υπερωριακή απασχόληση στα σχολεία τους, ούτε φυσικά να πληρωθούν γι’ αυτές, αφού κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται.

   Ως  Γ΄ΕΛΜΕ-Θ ήμασταν και είμαστε αντίθετοι στην ανάθεση οποιασδήποτε υποχρεωτικής υπερωρίας σε συναδέλφους και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να αποτρέψουμε κάθε προσπάθεια ανάθεσης υποχρεωτικής υπερωριακής απασχόλησης . Καλούμε τα μέλη των ΠΥΣΔΕ Δυτικής και Ανατολικής Θες\νίκης  και τους αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου να μην αποδεχθούν αυτή την αντιεκπαιδευτική και αντισυναδελφική διαδικασία. Αν η διοίκηση θέλει να καλύψει τα κενά, η λύση δεν είναι οι υπερωρίες αλλά οι μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών.

ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ-ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ            ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

σχετικά άρθρα

Ακόμα και οι πέτρες πια το ξέρουν
Ακόμα και οι πέτρες πια το ξέρουν
Αυξήστε τις ώρες Φυσικής Αγωγής σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Αναβαθμίστε τον Σχολικό Αθλητισμό. Εντάξτε μάθημα Αγωγής Υγείας στα Δημοτικά...
Ακόμα και οι πέτρες πια το ξέρουν
Ερώτηση 44 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη λειτουργία σχολικών μονάδων στις Φυλακές Κορυδαλλού
Ερώτηση 44 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη λειτουργία σχολικών μονάδων στις Φυλακές Κορυδαλλού
Η ερώτηση των βουλευτών κατατέθηκε ύστερα από πρωτοβουλία του Βουλευτή Β' Πειραιά, Τρύφωνα Αλεξιάδη
Ερώτηση 44 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη λειτουργία σχολικών μονάδων στις Φυλακές Κορυδαλλού