«Οδηγός μας η ανθρωπιά και η δημιουργική σου πνοή»

Του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ

Γενικού Διευθυντή των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα.

Αγαπημένη μας Άρτεμις,

η αδόκητη εκδημία σου μας ξάφνιασε και την ψυχή μας μάρανε. Η καρδιά μας σφίχτηκε και μοιρολογεί βουβά. Η σημαία του Σχολείου μας αργοσαλεύει μεσίστια και εκφράζει τη θλίψη όλων μας. Σήμερα είμαστε δίπλα σου σε μια πάνσεπτη ακολουθία, για να σου πούμε για μια ακόμη φορά, ότι για όλους εμάς τους μαθητές σου και τους συνεργάτες σου ήσουν πηγή έμπνευσης, βρυσομάνα του καλού και του αγαθού, ωκεανός παρηγοριάς, υπόδειγμα συνεργασίας και αλληλοσεβασμού και πηγή έμπνευσης και δημιουργικότητας.

Που να βρω λόγους παρηγοριάς για τον λατρευτό σου γιο Γιάννη και τα αγαπημένα σου αδέρφια, Ξενοφώντα και Χριστίνα;

Πως αλήθεια να υμνήσω την υπέροχη και αφοσιωμένη μάνα που πλημμύριζε από τρυφερότητα και μύρωνε με το χαμόγελό της και  τα λόγια της το δρόμο του γιού της;

Και πως να προβάλλω τη σεμνή αδερφή που με τρόπο λακωνικό εξωτερίκευε τη λατρεία της για τα αδέρφια της;

Πως να περιγράψω την υπέροχη συνεργάτιδα που με σεμνό και στωικό τρόπο κατέθετε στην κοινή πνευματική τράπεζα του Σχολείου μας ό,τι πιο ωραίο και βαθυστόχαστο καλλιεργούσε μέσα της και θέριζε τους αγλαούς καρπούς που η βαθιά και αξιοπρεπής συλλογικότητα των συνεργατών της καλλιεργούσε.

Άρτεμις πολυαγαπημένη μας, τροφοδότρα νέων ιδεών και υφάντρα νέων προγραμμάτων δε βρίσκω λόγια να σε υμνήσω, ούτε χρώματα για να σε ζωγραφίσω.

Γαλουχημένη από μια μάνα που και τον πόνο του φτωχού και άσημου διάβαζε και το βάρος του σπουδαίου και σημαντικού αξιολογούσε και έναν πατέρα ολόφωτο και πολυτάλαντο,  είχες μάθει να παίρνεις φως και να δανείζεις σεμνότητα. 

Γι’ αυτό το βασίλεμά σου αφήνει πίσω την ανταύγεια του υπέροχου ανθρώπου, του μαχητή των ανθρωπίνων αξιών, του υπερασπιστή των δικαιωμάτων των παιδιών και τη μυρωμένη αύρα της ιδανικής μάνας και δασκάλας.

Φεύγεις Άρτεμις… Μα το πνεύμα σου μένει ανάμεσά μας, φύλακας άγγελος των παιδαγωγικών σου στοχασμών και οραμάτων, ιερή παρακαταθήκη για τους νεότερους εκπαιδευτικούς και ευλαβητική παρηγοριά για όλους εμάς που είχαμε τη μεγάλη ευκαιρία να συμπορευτούμε μαζί σου.

Και τώρα, στον τελευταίο ασπασμό θέλουμε να σε διαβεβαιώσουμε, ότι η ανθρωπιά σου και η δημιουργική σου πνοή, αποτελούν για όλους εμάς που ζήσαμε μαζί σου και σε αγαπήσαμε ειλικρινά, οδηγό και τρόπο ζωής και συνδετικό κρίκο για το μονάκριβο παιδί σου, τον Γιάννη.

Άρτεμις Kωστέα, σε αποχαιρετούμε με απέραντη θλίψη και βαθιά πίστη, ότι η καλοσύνη σου και το μεγαλείο της ψυχής σου θα κάνουν ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.  ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πόσες μέρες μαθημάτων απομένουν στα Γυμνάσια και τα Λύκεια - Ο προγραμματισμός

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

dolofonia
Μακελειό σε σχολείο του Νάσβιλ: Η στιγμή της εξουδετέρωσης της ένοπλης 28χρονης
Βίντεο από την αστυνομική επιχείρηση στο σχολείο του Νάσβιλ και την εξουδετέρωση της 28χρονης ένοπλης
Μακελειό σε σχολείο του Νάσβιλ: Η στιγμή της εξουδετέρωσης της ένοπλης 28χρονης
opke_1.jpg
Εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου: Σχεδίαζαν επίθεση σε εστιατόριο στην Αθήνα
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, μέλη του τρομοκρατικού – ηγετικού στελέχους, που δραστηριοποιούνταν στο εξωτερικό, ως «εγκέφαλος» του δικτύου
Εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου: Σχεδίαζαν επίθεση σε εστιατόριο στην Αθήνα