Σχολείο Πακιστανικής Κοινότητας
Ζητούν η δημοτική αρχή να επιτρέψει την επαναλειτουργία του σχολείου στο 144ο δημοτικό σχολείο Αθήνας

Αντιρατσιστικές κινήσεις, οργανώσεις της αριστεράς και αλληλέγγυοι βρίσκονται στο πλευρό της Πακιστανικής Κοινότητας αυτή την ώρα που πραγματοποιεί συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά με βασικό αίτημα την επαναλειτουργία του σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας στο 144ο δημοτικό σχολείο Αθήνας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ThePressProject (TPP), οι διοργανωτές έχουν στήσει συμβολικά θρανία και καρέκλες με παιδιά του σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας θέλοντας να επισημάνουν την άμεση αναγκαιότητα για επαναλειτουργία του σχολείου στο 144ο δημοτικό σχολείο Αθήνας.

Υπέρ της επαναλειτουργίας του σχολείου έχει τοποθετηθεί η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, σημειώνοντας πως «η φετινή απόφαση της δημοτικής αρχής ανοίγει το πεδίο για ξενοφοβικές και ρατσιστικές ενέργειες, όπως αυτές της Χρυσής Αυγής προ διετίας, τις οποίες και το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. είχε καταδικάσει.».

Νωρίτερα, ο Πέτρος Κωνσταντίνου κατήγγειλε πως η διαμαρτυρία συλλόγων γονέων και εκπαιδευτικών σωματείων πραγματοποιήθηκε χωρίς τοποθέτηση εξέδρας και μικροφωνικής εγκατάστασης.

«Ομολογώ ότι πρώτη φορά έλαβα απάντηση σε αίτημα για την πραγματοποίηση εκδήλωσης ότι μπορεί να γίνει χωρίς εξέδρα, χωρίς μικροφωνική και χωρίς παροχή ρεύματος! Μήπως απλά δηλώνετε την πρόσθεση σας να απαγορεύσετε την εκδήλωση διότι φέρνει στο προσκήνιο την πρωτοφανλη αλληλεγγύη φορεών και σωματείων ενάντια στις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις για το τερματισμό της λειτουργίας του σχολείου της Πακιστανικής κοινότητας στο 144 δημοτικό σχολείο;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 20/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ερευνα
Η κρίση της έρευνας στην Ελλάδα: Παραιτήσεις, σκάνδαλα και υποχρηματοδότηση
Το τελευταίο έτος χαρακτηρίστηκε από ηχηρές παραιτήσεις μελών του Εθνικού Συμβουλίου Ερευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ)
Η κρίση της έρευνας στην Ελλάδα: Παραιτήσεις, σκάνδαλα και υποχρηματοδότηση
Ηλικιωμένη εκπαιδευτικός
Αδιανόητο! Γονείς πιέζουν για πειθαρχική δίωξη δασκάλας επειδή είπε στους μαθητές της ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης...
Το σκοτάδι που απλώνεται στον δυτικό κόσμο και στην εκπαίδευση σε μια απλή είδηση
Αδιανόητο! Γονείς πιέζουν για πειθαρχική δίωξη δασκάλας επειδή είπε στους μαθητές της ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης...