Πολλά συγχαρητήρια στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ)
Η καθιστική ζωή των μαθητών έχει καταστήσει τα παιδιά μας από τα πιο παχύσαρκα στην Ευρώπη.

Πολλά συγχαρητήρια στον Π.Ι.Σ.

(διαβάστε σχετικό δημοσίευμα εδώ Πρόταση του ιατρικού συλλόγου για εισαγωγή του μαθήματος «Αγωγής Υγείας» στο σχολείο) που απευθύνει επισήμως αυτή την επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας, ενώνοντας με αυτόν τον τρόπο για πρώτη φορά την φωνή του με εμάς τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής, που, εδώ και καιρό, το φωνάζουμε σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις: Η πρόληψη σώζει ζωές. Η απόκτηση υγιεινού τρόπου ζωής και συνηθειών από μικρό παιδί προλαμβάνει την εμφάνιση πλήθους ασθενειών στο μέλλον και την ενήλικη ζωή.

          Σε μια χώρα που η καθιστική ζωή των μαθητών έχει καταστήσει τα παιδιά μας από τα πιο παχύσαρκα στην Ευρώπη. Σε μια χώρα που ενώ βρέχεται από παντού από θάλασσα, κάθε χρόνο θρηνούμε εκατοντάδες θύματα από πνιγμό. Σε αυτήν την χώρα είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποδεχόμαστε την θαυμάσια αυτή πρωτοβουλία του Π.Ι.Σ. με την επιστολή του αυτή. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι το γεγονός ότι προτείνεται να ενταχθεί μέσα στο μάθημα της αγωγής Υγείας και η αγωγή του κολυμβητή.

          Υπάρχουν δε και άμεσες αναφορές για το γεγονός ότι οι υγιεινές συνήθειες και τρόπος ζωής που θα αποκτηθούν με το μάθημα της Αγωγής Υγείας, ήδη από την παιδική και εφηβική ηλικία, θα συνεπάγεται μεσομακροπρόθεσμα και εξοικονόμηση τεράστιων κονδυλίων για την Υγεία, τα οποία σήμερα κατευθύνονται στην νοσηλεία και την φαρμακευτική περίθαλψη ασθενών λόγω της παχυσαρκίας και της καθιστικής ζωής. Επομένως αφαιρεί από το Υπουργείο Παιδείας οποιοδήποτε τυχόν επιχείρημα οικονομικής φύσεως, θα δικαιολογούσε την άρνηση υλοποίησης της πρότασης.

          Τώρα είναι η ευκαιρία να υποστηρίξουμε την πρόταση του Π.Ι.Σ, όλοι όσοι ανήκουμε γενικά στον κλάδο της Φυσικής Αγωγής, επιστημονικές ενώσεις, καθηγητές ΣΕΦΑΑ, πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής, φοιτητές ΣΕΦΑΑ και εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, υποβάλλοντας όλοι μας επίσημες προτάσεις, επίσης επιστημονικά τεκμηριωμένες από τα πορίσματα  της δικής μας  επιστήμης και υπομνήματα στο Υπουργείο, με τα οποία θα τονίζουμε όχι μόνο την αναγκαιότητα θεσμοθέτησης μαθήματος Αγωγής Υγείας, αλλά επίσης θα απαιτούμε, αυτήν την φορά με την υποστήριξη και του κλάδου των ιατρών, την αύξηση των ωρών διδασκαλίας της Φυσικής Αγωγής σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, αλλά και την εισαγωγή της και στην προσχολική αγωγή.

          Δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει κανένας αντίλογος απέναντι στις ενωμένες φωνές των μεγαλυτέρων επιστημονικών κλάδων της χώρας, διότι με τον τρόπο αυτό και ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία θα σταθεί δίπλα μας αναγνωρίζοντας την πιεστική ανάγκη άμεσης υλοποίησης όλων των παραπάνω.

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Βίντεο: Η ηλεκτρονική κλήρωση ισοβαθμούντων υποψηφίων των προκηρύξεων 3ΕΑ και 4ΕΑ/2019 ΑΣΕΠ
Βίντεο: Η ηλεκτρονική κλήρωση ισοβαθμούντων υποψηφίων των προκηρύξεων 3ΕΑ και 4ΕΑ/2019 ΑΣΕΠ
Ολόκληρη η ηλεκτρονική κλήρωση όπως μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι της Βουλής το απόγευμα της Τετάρτης
Βίντεο: Η ηλεκτρονική κλήρωση ισοβαθμούντων υποψηφίων των προκηρύξεων 3ΕΑ και 4ΕΑ/2019 ΑΣΕΠ
Βουλή: Ερώτηση 60 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις προσλήψεις σε υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου
Βουλή: Ερώτηση 60 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις προσλήψεις σε υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου
«Η κυβέρνηση της ΝΔ παρά τις ιδεοληπτικές εμμονές και τις αρχικές παλινωδίες, έστω και αργά, δείχνει να αντιλαμβάνεται την ανάγκη ενίσχυσης του...
Βουλή: Ερώτηση 60 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις προσλήψεις σε υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου