Ανύπαρκτοι διορισμοί - Υπαρκτά κενά
Ενημερωτικό του αιρετού ΠΥΣΔΕ Δράμας, Θάνου Βάλλα

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Σε πρόσφατη επίσκεψή της στο Ηράκλειο, η Υφυπουργός Παιδείας Κα Ζαχαράκη μίλησε για διορισμούς σε «εύλογο χρονικό διάστημα», μετά από την «κατάλληλη προεργασία».

Για μια ακόμη φορά η ηγεσία του Υπουργείου κρύβεται πίσω από γενικόλογες και αόριστες δηλώσεις και αρνείται να αναγνωρίσει το μέγεθος του προβλήματος.

Αυτή τη στιγμή το  μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό της χώρας μας είναι γερασμένο, αφού όπως αποδεικνύουν  τα στατιστικά στοιχεία το 72,68%  είναι πάνω από 50 ετών .

Η αδιοριστία της τελευταίας δεκαετίας οδήγησε στο φαινόμενο του «γερασμένου»  προσωπικού, γεγονός που έχει επισημανθεί και από σχετικές μελέτες της Eurostat. Οι 7 στους 10 εκπαιδευτικούς λοιπόν είναι άνω των 50 και το Υπουργείο μιλά για «διορισμούς σε εύλογο χρονικό διάστημα»!!

Κι ενώ όπως φαίνεται από το γράφημα του συναδέλφου Πάνου Ντούλα, φέτος το Νοέμβρη 1 στους 4 εκπαιδευτικούς ήταν αναπληρωτής και έχουν να γίνουν διορισμοί εκπαιδευτικών στην ουσία από το 2012, όταν διορίστηκαν μόνο 225 συνάδελφοι, το Υπουργείο χαρτογραφεί τα κενά και παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια, .

Μόνο που με συνεντεύξεις και επικοινωνιακά κόλπα δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα.

Αναλογία

Και έτσι μετά από 30 συνεντεύξεις της Υπουργού, φτάνουμε αισίως στα μέσα Νοέμβρη για να καλυφθούν τα περισσότερα-όχι όλα- κενά στα σχολεία μας!!

Και οι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή η οποία στηρίζεται σε αναπληρωτές μεταφέρονται μέσα στο 2020!

Και μαθητές που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας και χρειάζονται σχολικούς νοσηλευτές ή δεν έχουν καθόλου ή στην καλύτερη μοιράζονται δύο παιδιά έναν νοσηλευτή!! Και τους στερούμε έτσι τη δυνατότητα να σταθούν με ασφάλεια και αξιοπρέπεια μέσα στο δημόσιο σχολείο!!

Όλα τα παραπάνω οφείλονται σε έλλειψη πιστώσεων λένε τα στελέχη του Υπουργείου!

Για να μάθουν όμως οι βουλευτές ξένες γλώσσες υπάρχουν κονδύλια όπως φαίνεται παρακάτω:

«Απόφαση για την εφαρμογή προγράμματος    εκμάθησης των Βουλευτών, των υπαλλήλων της Βουλής, καθώς και των παιδιών στο Νηπιαγωγείο της Βουλής των Ελλήνων, στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική , υπέγραψε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

Το πρόγραμμα διοργανώνει η Βουλή των Ελλήνων με τη συμβολή του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο υποδεικνύει το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Το κόστος για την ωριαία αποζημίωση των καθηγητών που είναι λειτουργοί ή υπάλληλοι Δημοσίου έχει καθοριστεί  στο ποσό των 32,38 €, ενώ για τους λοιπούς  στο ποσό των 40 €.»

Και όλα αυτά τα ανεχόμαστε λες και είναι φυσιολογικά, και λέμε και ευχαριστώ που οι ώρες Προσανατολισμού καλύφθηκαν Νοέμβρη κι όχι Δεκέμβρη, που υπάρχουν χρήματα για τα παιδιά των βουλευτών αλλά δεν υπάρχουν για τους μαθητές μας!!

Το Υπουργείο πρέπει να καταλάβει επιτέλους ότι οι μαθητές μας δεν είναι αριθμοί πάνω σε ένα φύλλο excel!! Έχουν όνειρα και ανάγκες!

Πρέπει να βγούμε μπροστά και να απαιτήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους μαθητές μας!

Και το καλύτερο μέλλον δε θα μας χαριστεί από καμία κυβέρνηση!

Θα πρέπει να το διεκδικήσουμε μόνοι μας!

Καλή συνέχεια και καλή δύναμη στο δύσκολο έργο μας!

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

«Οι "άριστοι" του Μπακογιάννη δεν βρήκαν ούτε ένα ευρώ για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή»
«Οι "άριστοι" του Μπακογιάννη δεν βρήκαν ούτε ένα ευρώ για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή»
«Η δημαρχία Μπακογιάννη που έδωσε μέσα σε μια συνεδρίαση 2.000.000 ευρώ για την πιλοτική εφαρμογή του "μεγάλου περίπατου", δε βρήκε να δώσει ούτε ένα...
«Οι "άριστοι" του Μπακογιάννη δεν βρήκαν ούτε ένα ευρώ για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή»
Δέκα μαθητές μιλούν για την αφαίρεση των καλλιτεχνικών και των κοινωνικών επιστημών από τα σχολεία
Δέκα μαθητές μιλούν για την αφαίρεση των καλλιτεχνικών και των κοινωνικών επιστημών από τα σχολεία
Το alfavita.gr δημοσιεύει την άποψη δέκα μαθητών για τα νέα ωρολόγια προγράμματα της Δευτεροβάθμιας
Δέκα μαθητές μιλούν για την αφαίρεση των καλλιτεχνικών και των κοινωνικών επιστημών από τα σχολεία